LGS nedir ve hangi öğretim grupları bu sınava girer?

LGS (Liselere Geçiş Sınavı), ilköğretim mezunu öğrencilerin ortaöğretime geçiş yapmaları için yapılan bir sınavdır. LGS sınavı nedir, hangi öğretim grupları bu sınava girer ve bu sınava girmek zorunlu mudur?

Hangi elementler aynı grupta olmalarına rağmen benzer kimyasal özellikler göstermezler?
Liseye Geçiş Sınavı (LGS) nasıl bir süreçtir?
TEOG sınavının kaldırılma nedenleri nelerdir?
Sedat ve Fatma sinema salonunda kaç dakika beklemeli?
ÖSYM (Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi) nedir? Hangi konularda çalışmalar yapar?
8. sınıf öğrencisiyim LGS’ye hazırlanırken matematik testlerini çözemiyorum!
8. sınıf öğrencisiyim LGS’ye hazırlanırken matematik testlerini çözemiyorum!
Liseye Geçiş Sınavı (LGS) nasıl bir süreçtir?
LGS 2025 sözel cevaplarını verdiğimde puanımı nasıl hesaplarsın?
Buna göre Tanzimat Fermanı’nın ilan edilmesiyle ilgili aşağıdaki yorumlardan hangisi yapılabilir?
Mustafa Kemal Milli Mücadele hazırlık çalışmaları için aşağıdaki şehirlerden hangisine gitmemiştir?
Bu açıklamaya göre aşağıdaki dizelerin hangisinde fiilimsi yoktur?
Aşağıdakilerden hangisinde altı çizili söz grubu bu cümlenin öznesi değildir?
Bu cümlenin temel öğeleri aşağıdakilerden hangisinde doğru verilmiştir?
Bu parçadaki cümlelerle ilgili aşağıdakilerden hangisi söylenemez?
Aşağıdaki dizelerin hangisinde ayraç içinde verilen söz sanatı yoktur?
Hangisinde isim fiil kulkanılmıştır
Bu cümledeki altı çizili sözle denemelerle ilgili olarak anlatılmak istenen aşağıdakilerden hangisidir?
Bu grafikler aşağıdaki haber metinlerinden hangisini desteklemez?
Yukarıda verilen kavramlar ve kararlar, seçeneklerin hangisinde doğru olarak eşleştirilmiştir?
Verilen bilgilere göre Büyük Millet Meclisinin, I. Kurucu meclistir. II. Savaş meclisidir. III. Demokratiktir. IV. Güçler birliği ilkesini benimsemiştir. özelliklerinden hangilerine sahip olduğu söylenebilir?
Aşağıdakilerden hangisi yukarıda verilen cemiyetlerin ortak özelliklerinden biri değildir?
Buna göre, Kuvâ-yı Milliye birliklerinin kurulmasının temel nedeni aşağıdakilerden hangisidir?
Amasya Genelgesi Maddeleri ve Doğru Cevap Analizi
Bu kararlar; 1) Tam bağımsızlık 2) Çağdaşlık 3) Milli egemenlik 4) Batılılaşma ilkelerinden hangisinin veya hangilerinin benimsendiğine kanıt olabilir?
Buna göre aşağıdakilerden hangisi tablodaki cemiyetlerin amaçlarından biri değildir?
Verilen paragrafta, Erzurum Kongresi ile ilgili aşağıdakilerden hangisine değinilmemiştir?
Yukarıda verilen ayetler göz önüne alınarak aşağıdaki yorumlardan hangisi yapılamaz?
Verilen bilgilere göre aşağıdakilerden hangisine ulaşılamaz?
Aşağıdakilerden hangisi, yukarıdaki metnin devam cümlesi olabilir?
İslam dininin kader anlayışı göz önüne alınarak aşağıdaki yorumlardan hangisi yapılabilir?
Yukarıda verilen hikâyeden irade ile ilgili anlatılmak istenen en kapsamlı sonuç aşağıdakilerden hangisidir?
Buna göre aşağıdaki öğrencilerden hangisinin verdiği örnek doğru değildir?
According to the comments above, who has a negative idea about Susan?
Verilen duruma göre aşağıdakilerden hangisi yanlış bir ifade olur?
Which sentence CANNOT be correct according to the graph?
Which of the following questions is NOT suitable to complete the dialogue?
Bu metne göre aşağıdaki dörtlüklerden hangisi Dadaloğlu’na ait olamaz?
Verilen bilgilere ve örnek olaya göre aşağıdakilerin hangisinde empati süreci tamamlanmıştır?
Buna göre, bu örüntünün 9^3 tane yıldız kullanılan bir adımında kaç tane daire kullanılmıştır?
Kartonun üzerindeki kırmızı boyalı bölmelerin alanları toplamı 288 cm2 olduğuna göre, Şekil 2’de içeride kalan kısmındaki kırmızı bölme sayısı aşağıdakilerden hangisidir?
Aynı odanın bir ucundan diğer ucuna kadar bu sandalyeler √2 dm aralıklarla yerleştirilseydi kaç tane daha sandalye konulabilirdi?
Which of the following words CANNOT you use in any of the sentences above?
According to the speeches, who answers Anna’s question correctly?
Which of the following is correct according to the recipe?
Buna göre bulmacadan çıkan deyim aşağıdakilerden hangisidir?
Bu bilgilere göre aşağıda verilenlerin hangisinde sanatsal betimleme yapılmamıştır?
Buna göre, eş kartonlardan birinin bir yüzünün alanı kaç mm^2’dir?
Yukarıda verilen eşitliklerin karşılıklarına göre ■, ▲ ve ● arasındaki sıralama aşağıdakilerden hangisidir?
Yukarıda verilen işlemlerden hangisinin sonucu yanlıştır?
Buna göre, Ekrem Bey paketleme işlemi için kaç torba kullanmıştır?
Bu metinde boş bırakılan yere, düşüncenin akışına göre aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?
Bu parçadaki cümlelerle ilgili aşağıdakilerden hangisi söylenemez?
Kartonun üzerindeki kırmızı boyalı bölmelerin alanları toplamı 288 cm2 olduğuna göre, Şekil 2’de içeride kalan kısmındaki kırmızı bölme sayısı aşağıdakilerden hangisidir?
Yukarıda verilen eşitliklerin karşılıklarına göre ■, ▲ ve ● arasındaki sıralama aşağıdakilerden hangisidir?
Which of the following questions is NOT suitable to complete the dialogue?
Yukarıda verilen hikâyeden irade ile ilgili anlatılmak istenen en kapsamlı sonuç aşağıdakilerden hangisidir?
Buna göre aşağıdakilerden hangisi tablodaki cemiyetlerin amaçlarından biri değildir?
Bu açıklamaya göre aşağıdaki dizelerin hangisinde fiilimsi yoktur?
Ergenlik dönemi düşünceleri ve toplumsal uyumsuzluk deneyimleri üzerine kişisel bir yazı
LGS'de kaç sınav var?
LGS'de kaç sınav var?
LGS Hazırlık kategorisi hakkında
LGS Fen Bilimleri kategorisi hakkında
LGS Matematik (Yeni Nesil) kategorisi hakkında
LGS Türkçe kategorisi hakkında
LGS İnkılap Tarihi kategorisi hakkında
LGS Din Kültürü kategorisi hakkında
LGS İngilizce kategorisi hakkında
Sınav Hazırlık kategorisi hakkında

LGS (Liselere Geçiş Sınavı) Nedir?

LGS, yani Liselere Geçiş Sınavı, Türkiye’deki 8. sınıfı tamamlamış olan ilköğretim öğrencilerinin ortaöğretim kurumlarına (lise ve dengi okullar) geçişleri öncesinde, öğrencilerin bilgi düzeylerini ölçen ve liselerde yerleştirme için kullanılan bir sınavdır.

LGS’nin Yapılma Nedeni

Bu sınav, öğrencilerin hangi okul veya programda eğitim alacaklarına karar vermek için bir referans ölçüt sağlar. Türkiye’deki bazı liseler seçici kabul referans kontrolü uyguladığından, LGS puanları bu liselerin öğrenci kabul sürecinde merkezi bir role sahiptir. Öğrencilerin hangi liseye yerleştirileceği, bu sınavın sonuçlarına göre belirlenir.

Hangi Öğretim Grupları LGS’ye Girer?

LGS’ye girebilmek için öğrencinin 8. sınıfı tamamlamış olması gerekmektedir. Yani LGS’ye giriş hakkı, ilk öğretimde son sene olan 8. sınıf öğrencilerinin hakkıdır. Bu anlamda, sadece 8. sınıf öğrencileri LGS sınavına girer.

LGS Sınavına Girmek Zorunlu mu?

LGS sınavına girmek zorunlu olup olmadığı konusu, öğrencinin hangi tür bir liseye geçmek istediğine bağlıdır. LGS sınavı, genellikle devlet liseleri, özel liseler ve bazı özel programlar için gereklidir. Ancak, öğrenci eğer imam hatip liseleri, mesleki ve teknik anadolu liseleri veya açık öğretim lisesine geçiş yapmak isterse LGS sınavına girmesine gerek yoktur. Ancak daha iyi bir devlet lisesine veya özel bir liseye girmeyi planlıyorsa, LGS sınavına girmek gerekecektir.

TERİMLER:

Özel Programlar: Belirli bir alana veya konuya özel olarak odaklanan eğitim programları.

Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri: Öğrencilere belirli bir meslek alanında bilgi ve beceri kazandırmayı amaçlayan devlet okulları.

İmam Hatip Liseleri: Öğrencilerin hem genel eğitim hem de dini eğitim alabildiği okullardır.

Açık Öğretim Lisesi: Öğrencilere belirli bir zaman veya mekan sınırlaması olmaksızın eğitim fırsatı sunan bir öğretim sistemidir.

Seçici Kabul Referans Kontrolü: Bazı okulların, öğrencilerin okul performansı, test skoru veya başka bir seçim kriterine dayalı olarak öğrenci kabul eden bir süreci. Bu süreç genellikle bir çoklu kabule dayalıdır.