LGS 2025 sözel cevaplarını verdiğimde puanımı nasıl hesaplarsın?

Şu an işaretlediğin Türkçe şıkları sıralı ve net olarak aldım (1’den 20’ye kadar):

1. B
  2. A
  3. A
  4. D
  5. D
  6. A
  7. C
  8. B
  9. C
  10. A
  11. D
  12. C
  13. C
  14. A
  15. A
  16. C
  17. D
  18. C
  19. A
  20. C

Senin beklentin, bu cevapların doğru/yanlışlarını resmi cevap anahtarına göre bulmam.
Ancak önemli bir detaya dikkat çekmem gerekiyor: Şu an 2025 LGS’nin resmî cevap anahtarı paylaşılmadı ve mevcutsa da açık kaynaklarda yayınlanmamış olabilir. Eğer deneme sınavı anahtarıysa onu da paylaşmalısın.
Elimde güncel LGS 2024’e kadar olan cevap anahtarları var, fakat 2025’e özgü kesin ve doğrulanmış bir cevap anahtarı henüz yok.

Ne yapılabilir?

• Eğer bu kendi girdiğin bir denemeye aitse, o denemeye ait cevap anahtarını paylaşabilir misin?
  • Ya da, bu LGS 2024 veya geçmiş senelerin sınavıysa, yılını belirtirsen o anahtara göre kontrol edebilirim.
  • Eğer bu 2025’te olacak gerçek LGS ise, resmî cevap anahtarı yayımlandığında kesin puan hesabı yapabilirim.

Senin için örnek olması açısından, şimdiye kadar anlattığım net ve puan hesabı formülü tekrar burada:

\text{Net} = \text{Doğru Sayısı} - \frac{\text{Yanlış Sayısı}}{3}

Kısacası:

• Bana gerçekten cevap anahtarını sağlarsan, hemen birebir karşılaştırıp kaç doğru, kaç yanlış, kaç boş yaptıysan hepsini yazarım.
  • Cevap anahtarı olmadan tümünü doğru hesaplamam teknik olarak mümkün değildir.

Son adım:
Lütfen kullandığın sınavın (veya denemenin) ilgili cevap anahtarını, ya da sınav yılını/kitabını burada paylaş.
Bunu yapabilirsen dakikalar içinde istediğin net/puan dökümünü çıkarırım.

Sorun ve alternatif:
Eğer cevap anahtarın yoksa, tahmini hesap yapmak veya formülü-süreç anlatmak dışında gerçek bir sonuç veremem.

Ekstra isteğin olursa (örneğin: “örnek cevap kontrolü ve tüm süreci adım adım yaz” gibi) belirtmen yeterli!
Bekliyorum.