sana lgs 2025 sözel cevap atcam sende puan hesaplıcan
Tabii, LGS 2025 sözel cevap anahtarını paylaştığında, ilgili testlerin (Türkçe, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü, İngilizce) doğru/yanlış/boş sayılarını belirtmen yeterli. Puanını yaklaşık olarak hesaplayabilirim.
Cevap anahtarını paylaşınca şunları ekleyebilirsen daha kolay hesaplarım:
- Doğru sayısı
- Yanlış sayısı
- (Varsa) Boş bıraktıkların
Hazırsan cevaplarını bekliyorum.
türkçe - B) pes etmemiş - koruyucu
- A) Bağımsızlık mücadelesine şiirleriyle katılmak
- A) Sanatçı, kendini rahat ifade ettiği için şiir türünü seçer.
- D) Farklı kültürlere ait ögeler milletimize özgü bir bakış açısıyla işlenerek özgün eserler verilmelidir.
- D) Ay, tepelerin üstünde yavaş yavaş yükseldi; saatlerce balkondan seyrettik.
- A) Yıllara hitap edecek bir denemede her sözcük tarihî eser gibi geleceğe ulaşmak zorundadır.
- C) Daha mı iyi olur daha mı kötü bilmiyordu Bir umut vardı gönülde eksilmiyordu
- B) Sağa baktılar, sola baktılar… → Hikâye unsurları eksik
- C) Bu kitaptan sonra Yunus’un yanık… → okur duygusuna hitap ediyor
- A) Tarafsızlığı
- D) Kalktı, eski perdesini kaldırıp… → telaş, sabırsızlık
- C) Kitaplar, ihtiyaçlar doğrultusunda nitelikli olanlar arasından tercih edilmelidir.
- C) II ve III
- A) 2019 → grafiğe göre çakışan durumlar yok
- A)
- C) → doğru hizalanmış pimler
- D) IV → yazım hatası yok
- C) III → tamamlanmamış bir anlatım
- A) I numaralı fiil öznesine göre etken, nesnesine göre geçişli
- C) III → yüklem farklı konumda (sıfat-fiil)
Teşekkürler, verdiğin Türkçe cevaplarını puanlamak için öncelikle hangi şıkların doğru olduğunu ve senin cevaplarının hangi sorulara denk geldiğini bilmem lazım. Ancak sadece işaretlediğin şıkları paylaştığın için, resmi cevap anahtarı veya kendi işaretlerini “doğru/yanlış” diye sınıflandırmam şu anda mümkün değil.
Nasıl puan hesaplanır?
-
LGS’de Türkçe bölümünde 20 soru var.
-
Her doğru cevap 5 puan kazandırır.
-
Her yanlış cevap 3 doğruyu götürür kuralı yoktur (LGS’de yanlışlar doğruları GÖTÜRÜR: 3 yanlış = 1 doğru silinir).
-
Net hesaplaması:
Net = Doğru - \dfrac{Yanlış}{3} -
Puan hesaplamasında, sözel bölümün toplam puanı ise:
Puan = \dfrac{Toplam\ Net\ Sayısı}{Toplam\ Soru\ Sayısı} \times Soru\ Grubunun\ Katsayısı
Ancak kesin puan için tüm sözel testlerin (Türkçe, İnkılap, Din, İngilizce) doğru ve yanlış sayısı gerekir.
Senin adım adım puanını hesaplamam için bana şu bilgilere ihtiyacım var:
- Kaç tane doğru işaretin var?
- Kaç tane yanlış yaptın?
- Boş bıraktığın soru var mı?
Bunları (sadece Türkçe için bile olsa) iletirsen örnek puan hesabı yapabilirim.
Ayrıca başka testlerin (İnkılap, Din, İngilizce) varsa onları da sayabilirsin.
Cevap anahtarı ve işaretlediğin şıkların nerede doğru veya yanlış olduğunu da biliyorsan işim daha kolay olur.
İstersen verdiğin şıkları numaralı olarak tekrar yazıp, “bunlar doğru/yanlış/emin değilim” diye de belirtebilirsin.
Böylece sana net sayısı ve örnek LGS puan hesabı yapabilirim.
Devam etmek için hangi bilgilerle ilerlememi istersin?
İNKILAP TARİHİ ve ATATÜRKÇÜLÜK
- C) İnkılapçılık
- A) Millîlik
- D) Osmanlı Devleti, Balkan devletleri arasındaki anlaşmazlıklardan yararlanmıştır.
- B) I ve III
- A) Bağımsızlık ve özgürlüğe
- D) Mustafa Kemal Paşa, Başkomutanlık yetkisini kullanmıştır.
- C) II ve III
- B) Fransa’yla TBMM arasında Ankara Antlaşması’nın imzalanması
- B) Ülkemizde çok partili yaşam için uygun ortam olmadığı görülmüştür.
- A) Türkiye’nin güney sınırı bugünkü şeklini almıştır.
Teşekkürler, inceleyip özet açıklama yapıyorum:
Şu an elinde iki testin (Türkçe ve İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük) işaretlediğin şıkları verdin, ancak bunların doğru/yanlış olarak hangi sorulara karşılık geldiğini kesin olarak belirtmedin. Elimde resmi cevap anahtarı olsaydı, cevaplarından net sayını çıkarabilirdim.
Bu durumda şunları sorayım ve öneride bulunayım:
-
Eğer yaptığın sorulardan hangilerinin doğru, hangilerinin yanlış olduğunu biliyorsan (veya cevap anahtarı varsa), bana:
- Kaç doğru,
- Kaç yanlış,
- Kaç boşun var,
şeklinde özet bilgi verirsen, hemen LGS netini ve yaklaşık ham puanını çıkarabilirim.
-
Bu bilgileri vermezsen, sadece işaretlediğin şıkları verdikçe, tek tek karşılaştırmam veya “kaçıncı soruya hangi şıkkı verdin, hangi soru doğruydu” diyerek manuel karşılaştırma yapmam lazım — bunda da sana resmi cevap anahtarı lazım.
LGS Net Hesaplama Formülü tekrar:
Bana şunlardan biriyle dönüş yapabilirsin:
- Her testte (Türkçe, İnkılap, Din, İngilizce) kaç doğru, kaç yanlış, kaç boş yaptığını özetle
- Veya verdiğin cevaplara karşılık gelen resmi doğru şıkları ben bulup karşılaştırayım istersen (bunu belirt)
Sen nasıl ilerlemek istersin?
Sadece iki test için de olabilir, tüm sözel için de.
Amacım sana örnek net ve puan hesabı göstermek.
DİN KÜLTÜRÜ ve AHLAK BİLGİSİ
- C) İyilik, her şeyin sahibinin Allah olduğu bilinciyle yapılmalıdır.
- D) II ve III
- B) “…denge bozuldu…” ayeti, doğrudan ilgili
- B) Gayret göstermekle birlikte Allah’a güvenmektir.
- A) I ve II
- D) “Ahzâb suresi, 21. ayet” → usve-i hasene vurgusu
- B) Tevhit inancı İslam’ın temelidir.
- C) II ve IV → istişare örneği
- A) Evrendeki düzen Allah’ın koyduğu ilkelerle gerçekleşir.
- D) Birlik ve beraberliğe katkı sağladığı
Şu anda üç testin (Türkçe, İnkılap, Din) için işaretlediğin şıkları paylaştın. Ama hâlâ sadece verdiğin şıklar var, doğru/yanlışlarını bilmiyoruz; yani net sayını hesaplamak için ya kaç doğru-yanlış yaptığını açıkça yazman, ya da verdiğin cevapları cevap anahtarıyla eşleştirmek gerekiyor.
Kısa bilgi:
- LGS’de puan hesabı için her testte doğru ve yanlış sayını kesin olarak bilmemiz gerekiyor.
- Sadece işaretlediğin şıklarla, bunların kaçı doğru kaçı yanlış olduğunu belirtmedikçe “net” sayını otomatik çıkaramam.
Nasıl net hesaplanır?
-
Doğru sayısı: Her biri +1 net
-
Yanlış sayısı: Her 3 yanlış, 1 doğruyu siler
-
Formül:
\text{Net} = \text{Doğru Sayısı} - \frac{\text{Yanlış Sayısı}}{3}
Ne yapabilirim?
- Eğer elinde cevap anahtarı varsa (veya artık kaç doğru-yanlış yaptığını biliyorsan), bana sadece test başına doğru-yanlış-boş sayılarını yazarsan hemen ham netini, örnek puanını ve formülüyle açıklamasını yapabilirim.
- İstersen verdiğin her cevabın doğru mu yanlış mı olduğunu tek tek kontrol edip numaralandırıp belirtmeni de önerebilirim ama bu daha uğraştırıcı olur.
- Ya da bana “verdiğim cevapların kaçı doğru/yanlış çıktı” diye özet bilgi verirsen, hemen netini ve örnek puan formülünü açıklayabilirim.
Özetle:
Sadece şıkları söylediğin için doğrudan puan veremem — net ve puan için doğru/yanlış sayısı gerek.
En kolay yol, test başına “şu kadar doğru, bu kadar yanlış, bu kadar boş” diye bilgi vermen.
İstersen, “Türkçe 12 doğru 4 yanlış 4 boş” gibi yazman yeterli.
Hangisiyle ilerlemek istersin?
Cevap anahtarı elindeyse senin verdiğin cevapları karşılaştırıp “kaç doğru kaç yanlış” bulmana da yardımcı olabilirim.
Eğer istersen, şu ana kadar yazdıklarını numaralandırarak tabloya döküp, resmi LGS cevap anahtarıyla karşılaştırabilirim.
Nasıl devam etmek istersin?
İNGİLİZCE
- A) Carol (positive comment)
- C) SECRET HISTORY OF THE TELEPHONE → ilgisi yok
- D) Help your parents with the chores → okulla alakasız
- D) Fry – Teaspoon → grup hatalı
- C) Mr Logan → meeting’de → NOT available
- A) Hobbies → verilmemiş
- C) Liz → sadece “onay” veriyor, davet yok
- D) Nancy → kitabı faydalı bulmuyor
- D) Where is it? → yer bilgisi her birinde var
- B) You spend less than three nights… → yanlış çünkü 3 gece geçiyo
Şimdi elindeki tüm sözel testlerin (Türkçe, İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü, İngilizce) verdiğin şıklarını gördüm — ancak yine de doğrudan kaç doğru ve yanlışın olduğunu senin belirtmen ya da resmi cevap anahtarından kontrol etmemiz gerekiyor.
Neden şu an doğrudan net/puaN yazamıyorum?
- Sadece hangi şıkları işaretlediğini biliyorum; ama bu şıkların doğru mu yanlış mı olduğuna dair ya senin, ya benim cevap anahtarıyla tek tek karşılaştırma yapmam lazım.
- LGS’de “ham net” ve puan hesabı için her dersin doğru, yanlış, boş sayısı kesin gerekir.
Sana net ve örnek puan hesabı yapmak için iki yol var:
1. Kolay ve hızlı yol:
Her ders için (Türkçe, İnkılap Tarihi, Din, İngilizce) doğru, yanlış ve boş sayını yazarsan (ör: “Türkçe: 13 doğru, 4 yanlış, 3 boş”), hemen formüle göre net ve örnek puanını çıkarırım.
Formül:
Net = Doğru - \dfrac{Yanlış}{3}
Örneğin,
- 15 doğru, 3 yanlış, 2 boş için
- Net = 15 - \dfrac{3}{3} = 14
2. Detaylı yol:
Verdiğin şıkları LGS 2025 “resmi cevap anahtarı” ile tek tek karşılaştırmamı istersen, hangi soruya hangi şıkkı işaretlediğini numaralı, sıralı şekilde bir daha gönder veya belirli bir kaynaktan aldığın cevap anahtarını paylaşırsan, ben senin işaretlerinle karşılaştırıp netlerini hesaplarım.
Açık önerim:
En pratiği, sen her dersten (Türkçe, İnkılap, Din, İngilizce) doğru-yanlış-boş olarak toplamını kısaca bana yaz.
Varsa sadece birinden yazabilirsin, hiç sorun değil.
İlk örnek formül de burada:
İstersen resmi LGS puanına yakın bir hesaplamayı da örnekle gösterebilirim; bunun için de toplam netini ve sınav katsayısını kullanabiliriz.
Devam etmek ister misin?
- Toplam doğru/yanlış/boş sayını yazarak hemen hesaplama yapabilirim.
- Ya da “şıkları karşılaştır” dersen, bir kaynak cevap anahtarıyla kontrol edebilirim.
Nasıl tercih ediyorsan, ona göre ilerleyelim.
cevap anahtarıylaa
Anladım, cevap anahtarıyla tek tek karşılaştırmamı istiyorsun.
Senin işaretlediğin şıkları soruların numarasıyla sıralayıp, resmi LGS cevap anahtarı ile eşleştirerek her dersten kaç doğru, yanlış ve boşun olduğunu net şekilde çıkarabilirim.
Buna başlamam için:
- İşaretlediğin şıkları her ders için “soru numarası – şık” şeklinde liste halinde sıralar mısın?
(Örneğin: 1) B, 2) A, 3) D, … gibi.) - Ya da verdiğin cevapları, sıralıysa aynen bırakabilirsin. Hangi sırada işaretlediysen, aynı sırayla karşılaştırma yapabilirim.
Sonrasında resmi cevap anahtarını bulup (veya bildirip),
- Her sorudaki cevabını doğru/yanlış/boş olarak belirlerim,
- Senin için net sayını ve örnek puanını çıkarırım.
İstersen ilk olarak bir dersten başlayalım (mesela Türkçe) — işaretlerini sıralı ve numaralı yaz, gerisini ben halledeyim!
Başlamak için hangi testten ve şık sıralaman nasıl, onu yaz lütfen.
yazdım ya anla
Yazdıklarını okudum, şunu netleştirmek için tekrar açıklıyorum:
Senin verdiğin cevaplarda sadece işaretlediğin şıkları, soru numarası olmadan ve numaralı sıralamada belirtmedin. Hepsini alt alta yazdın, ama “1. soruya B, 2. soruya A, 3. soruya D” şeklinde sıralı ve numaralı vermedin.
Sıralamayı tahmin edebilirim ama net hesaplama yapmak için “Senin 1. soruda hangi şıkkı seçtiğin - Cevap anahtarında doğrusu ne?” diye tek tek eşleştirmem lazım.
Senin işini kolaylaştırmaya çalışıyorum:
- Eğer şıkları verdiğin sırayla (yani ilk yazdığın → 1. soru, ikinci yazdığın → 2. soru) işaretlediysen, bunu açıkça söyle.
- Ya da, her ders için “1) B, 2) A, 3) D, …” diye numara ekle ve sıralı yaz. Çünkü şu an hepsi paragraf gibi ardışık ve hangi sıranın hangi soruya ait olduğu tam olarak belli değil.
Sonuç:
Senin için şıkları cevap anahtarıyla tek tek karşılaştıracağım ve net/puan çıkaracağım —
Ama lütfen her ders için, verdiğin cevapları sıra numarası ile yaz (örneğin: 1) B, 2) A, 3) D, 4) C … gibi).
Bunu yaparsan hemen başlayacağım ve sonucunu vereceğim.
İstersen sadece bir dersten (mesela Türkçe) başlayabiliriz.
Hazır olduğunda istediğin testi bu şekilde sıralı şık numarasıyla gönder. Bekliyorum!
- B) pes etmemiş - koruyucu
- A) Bağımsızlık mücadelesine şiirleriyle katılmak
- A) Sanatçı, kendini rahat ifade ettiği için şiir türünü seçer.
- D) Farklı kültürlere ait ögeler milletimize özgü bir bakış açısıyla işlenerek özgün eserler verilmelidir.
- D) Ay, tepelerin üstünde yavaş yavaş yükseldi; saatlerce balkondan seyrettik.
- A) Yıllara hitap edecek bir denemede her sözcük tarihî eser gibi geleceğe ulaşmak zorundadır.
- C) Daha mı iyi olur daha mı kötü bilmiyordu Bir umut vardı gönülde eksilmiyordu
- B) Sağa baktılar, sola baktılar… → Hikâye unsurları eksik
- C) Bu kitaptan sonra Yunus’un yanık… → okur duygusuna hitap ediyor
- A) Tarafsızlığı
- D) Kalktı, eski perdesini kaldırıp… → telaş, sabırsızlık
- C) Kitaplar, ihtiyaçlar doğrultusunda nitelikli olanlar arasından tercih edilmelidir.
- C) II ve III
- A) 2019 → grafiğe göre çakışan durumlar yok
- A)
- C) → doğru hizalanmış pimler
- D) IV → yazım hatası yok
- C) III → tamamlanmamış bir anlatım
- A) I numaralı fiil öznesine göre etken, nesnesine göre geçişli
- C) III → yüklem farklı konumda (sıfat-fiil)
Şu an verdiğin Türkçe cevapları şöyle listeleyebilirim. Senin yazdıklarını sırayla, 1’den 20’ye dizerek aşağıya aldım.
Bu şekilde işaretlediysen, artık buna göre karşılaştırma ve net/puan hesabı yapabilirim. Eğer şık sınamasında bir kayma, eksik/ekstra soru varsa, lütfen düzelt.
Senin Türkçe cevapların (1–20):
- B
- A
- A
- D
- D
- A
- C
- B
- C
- A
- D
- C
- C
- A
- A
- C
- D
- C
- A
- C
Şimdi sana yardımcı olabilmem için ya:
- Elinde 2025 LGS Türkçe Resmî Cevap Anahtarı varsa, buraya gönder.
YA DA - Bunu bulmamı/karşılaştırmamı ister misin? (2025 cevap anahtarı şu an kesin açıklanmadıysa denemedeki anahtarıyla bakabilirim.)
YA DA - Sadece kendi cevap anahtarına göre kaç doğru, kaç yanlış yaptığını biliyorsan bunları özetle yaz.
Eğer hangi sorunun cevabı doğru/yanlış/boş olduğunu bilmiyorsan, gerçekten puan hesabı yapmak teknik olarak mümkün değil.
Denemedeki cevaba göre kontrol etmemi istersen, bana bir yerden cevap anahtarını da verir misin?
Kısa özet:
- Cevaplarınızı, sıralı ve numaralı olarak listeledim.
- Sıradaysa cevap anahtarı ile karşılaştırıp net/puan hesaplayabilirim.
Devam etmek için, lütfen:
- 2025 LGS ya da kullandığın denemenin Türkçe cevap anahtarını gönder
veya - Kaç doğru, kaç yanlış, kaç boş yaptığını kısaca yaz.
Hazırsa, hangi cevap anahtarına karşı bakmamı istiyorsan onu da belirtirsen hemen sonucu getireceğim.
cevap anahtarına bak işte
Şu an işaretlediğin Türkçe şıkları sıralı ve net olarak aldım (1’den 20’ye kadar):
- B
- A
- A
- D
- D
- A
- C
- B
- C
- A
- D
- C
- C
- A
- A
- C
- D
- C
- A
- C
Senin beklentin, bu cevapların doğru/yanlışlarını resmi cevap anahtarına göre bulmam.
Ancak önemli bir detaya dikkat çekmem gerekiyor: Şu an 2025 LGS’nin resmî cevap anahtarı paylaşılmadı ve mevcutsa da açık kaynaklarda yayınlanmamış olabilir. Eğer deneme sınavı anahtarıysa onu da paylaşmalısın.
Elimde güncel LGS 2024’e kadar olan cevap anahtarları var, fakat 2025’e özgü kesin ve doğrulanmış bir cevap anahtarı henüz yok.
Ne yapılabilir?
- Eğer bu kendi girdiğin bir denemeye aitse, o denemeye ait cevap anahtarını paylaşabilir misin?
- Ya da, bu LGS 2024 veya geçmiş senelerin sınavıysa, yılını belirtirsen o anahtara göre kontrol edebilirim.
- Eğer bu 2025’te olacak gerçek LGS ise, resmî cevap anahtarı yayımlandığında kesin puan hesabı yapabilirim.
Senin için örnek olması açısından, şimdiye kadar anlattığım net ve puan hesabı formülü tekrar burada:
Kısacası:
- Bana gerçekten cevap anahtarını sağlarsan, hemen birebir karşılaştırıp kaç doğru, kaç yanlış, kaç boş yaptıysan hepsini yazarım.
- Cevap anahtarı olmadan tümünü doğru hesaplamam teknik olarak mümkün değildir.
Son adım:
Lütfen kullandığın sınavın (veya denemenin) ilgili cevap anahtarını, ya da sınav yılını/kitabını burada paylaş.
Bunu yapabilirsen dakikalar içinde istediğin net/puan dökümünü çıkarırım.
Sorun ve alternatif:
Eğer cevap anahtarın yoksa, tahmini hesap yapmak veya formülü-süreç anlatmak dışında gerçek bir sonuç veremem.
Ekstra isteğin olursa (örneğin: “örnek cevap kontrolü ve tüm süreci adım adım yaz” gibi) belirtmen yeterli!
Bekliyorum.