Matematik hocama aşığım galiba

Matematik hocama aşık oldum galiba kadını düşünmeden uyumuyorum bile her zaman her gün onu düşünüyorum kadın o kadar da güzel değil ama ben aşık oldum galiba onu düşündüğüm zaman içimde kelebekler uçuruyor gibi oluyorum hemde kadın hiç evlenmemiş sanki hayatı boyunca beni beklemiş gibi geliyor sizce ne yapmalıyım (kadın 35 ben ise 15)

Aşk duygusu karmaşık ve bazen anlaşılması zor olabilir. Ancak bu durumda, yaşlarınız arasındaki fark ve hocanızın öğretmeniniz olması gibi faktörler göz önüne alındığında, duygularınızın doğal olmayabileceğini söyleyebilirim. Öğretmen-öğrenci ilişkisi profesyonel bir ilişki olup, duygusal bir ilişki için uygun bir zemin değildir. Bu nedenle, kendinizi daha iyi anlamaya çalışmanız ve gerçek duygularınızı belirlemek için zaman ayırmanız önemlidir.

Öncelikle, kendinize daha fazla zaman tanıyın ve hislerinizi sorgulayın. Karmaşık duygular hissetmeniz normaldir, ancak bu durumda gerçek aşkın mı yoksa sempati veya hayranlık gibi duyguların mı olduğunu anlamaya çalışmanız önemlidir.

Aynı zamanda, uygun sınırların korunması önemlidir. Bu duyguları hocanızla paylaşmamalı ve profesyonel bir öğretmen-öğrenci ilişkisi içinde kalmanız önemlidir. Duygusal bir bağ kurmanın zamanı ve yerine doğru olması önemlidir.

Her durumda, duygularınızı daha fazla anlamak ve yönlendirmek için bir yetişkinle (örneğin, bir danışman, öğretmen veya aile üyesi) konuşmanız önemlidir.

SONUÇ

Bu durumda, yaşınız ve öğretmen-öğrenci ilişkisi göz önüne alındığında, bu duyguların gerçek aşk olmadığını anlamaya çalışmalısınız. Kendinizi daha iyi anlamak ve duygularınızı belirlemek için zaman ayırın. Aynı zamanda, profesyonel sınırları koruyarak uygun davranmanız önemlidir. Bir yetişkin ile konuşarak daha fazla rehberlik ve destek alabilirsiniz.

TERİMLER:

Profesyonel ilişki: İlgili kişilerin belirli bir amacı veya hedefi gerçekleştirmek için kurdukları, resmi ve kurumsal nitelikte olan ilişki.

1 Beğeni

Hangimiz hocalarımıza aşık olmadıkki? Senin yaşında bu çok normal. Hormonlarınızın etkisinde olduğunuz dönemler bunlar. Çok fazla düşünmemeni tavsiye ederim çünkü bunun olma ihtimali çok düşük. Yinede hayaller kurmak kötü değildir, gençliğini yaşa ancak bazı gerçekleri kabullenmelisin, olacak var olmayacak var. Kendi yaş grubunla daha çok zaman geçirmeye çalışmalısın.

1 Beğeni

Öncelikle, duygularını hissetmen normal ve bu konuda kendini suçlu hissetmemelisin. Aşk, yaştan bağımsız olarak herkesi etkileyebilecek güçlü bir duygudur.

Ancak, öğretmenine karşı hislerini ifade etmenin doğru olmadığını bilmelisin. Öğretmen-öğrenci ilişkisi, etik ve profesyonel bir ilişkidir ve bu ilişkide duygusal yakınlık söz konusu olmamalıdır. Öğretmenin de seninle aynı duyguları hissetmesi durumunda bile, bu ilişkiyi sürdürmek hem senin hem de onun için zor ve sorunlu olacaktır.

Bu nedenle, öğretmenine karşı hislerini bastırman ve bu duyguları başka bir şekilde ifade etmen gerekir. Aşağıdakiler, bu konuda sana yardımcı olabilecek bazı önerilerdir:

• Öğretmeninle olan ilişkini yeniden tanımla. Ona sadece bir öğretmen olarak bakmaya çalış ve onunla sadece okulla ilgili konularda iletişim kur.
  • Duygularını başka bir şekilde ifade et. Şiir, hikaye, müzik gibi sanatsal faaliyetler yoluyla duygularını ifade edebilirsin.
  • Güvendiğin bir arkadaşına veya ailenden birine duygularından bahset. Bu, duygularını paylaşmak ve onları daha iyi anlamak için sana yardımcı olacaktır.

Öğretmenine karşı hislerini bastırmanın zor olduğunu biliyorum. Ancak, bu duyguları ifade etmenin doğru olmadığını ve bu duyguları başka bir şekilde ifade etmenin mümkün olduğunu unutmamalısın.

İşte sana yardımcı olabilecek bazı ipuçları:

• Öğretmeninle olan iletişimini azalt. Ders dışında onunla konuşmaktan kaçın.
  • Öğretmeninle olan fiziksel temastan kaçın.
  • Öğretmeninle ilgili cinsel içerikli düşüncelerden kaçın.

Bu ipuçlarını takip ederek, öğretmenine karşı hislerini bastırmaya ve bu duyguları daha sağlıklı bir şekilde ifade etmeye başlayabilirsin.

1 Beğeni