Öncelikle merhaba birkaç soru sormak istiyorum size benim üç yıllık ilişkim Ayrıl barış oldu Yeri geldi küstük yeri geldi sinirlendik kavga ettik normal ve cinsel her türlü birlikteliğimiz oldu o yeri geldi eski sevgilisine döndü yeri geldi ben döndüm ve bu son Ayrıldığımızda Ben ona dedim ki beni engellersen eski beni bulamazsın o da inadına Engelledi ben de eski sevgilimle İnadına konuşmaya başladım ama aramızda herhangi bir şey olmadı sadece inat olsun diye kullandım çünkü eski sevgilim beni bekliyordu önceden terk Edip başkası birine gitti Ne zaman dönsem kabul edeceğini biliyordum Ve döndüm sadece üç gün konuştum Üç yıllık ilişkim olduğu Kız arkadaşıma lafın gitmesini bekledim gittikten sonra konuşmayı kestim eski sevgilimle tabi kullanıldığını anlamaması için eski sevgilimin Birkaç hediye verdim üç yıllık sevgilim sinir olsun diye onla Aldığım formayı verdim formayı falan yırttılar ikisi Bir olup bir hafta hiç ses çıkarmadım sonra gururumu bir yana bırakıp pişman olduğumu ileri gittiğimi belirttim okul çıkışında sitesine gittim gerçekleri anlattım ama inanmadı çünkü yanındaki kız arkadaşı beni sevmedigi için ve eski sevgilimin kullandığını anladığından dolayı Attığı iftiralar yüzünden beni silmişti akşam ailesi evden çıktı evde tekim yatacağım dedi ben de ümitlenip evine gittim gelme demesine rağmen ilk kapıyı açtı kapatır gibi yaptı ama içeri girmemi istiyordu belli İçeri girdim bana inanmadığından dolayı sinirden ağladım kusacak dereceye kadar Öpüştük sarıldık kucağıma bile oturdu eski günler gibi Evden çıktıktan sonra konuştu diye çocuğa Takıntı haline getirdi yol verdim gibisinden şeyler söyledi Ama evdeyken ben zamana bırakalım ileride düzelirsen oluruz Gibi şeyler demişti bana Çocukla tartıştık konferans konuşma konuşma yaptık Beni aşağıladı resmen geldi ağladı evime zorla girdi gibi şeyler söyledi çocuğa Sonra ben en son dedim ki peşini bırakmamı istiyorsan git çocuğa seni istiyorum de defolup gideceğim ve gidip çocuğa seni istiyorum dedi diğer gün akşam çocuğun arabasına binmiş ailesine doğum gününe gidiyorum yalanını söyleyip benle iken akşam dışarı çıkamıyordu ama o çocuğun arabasına çıkmak için bir sürü yalan buldu O günden beri de tek kelime etmiyorum konuşmuyorum bakmıyorum aklımca siklemiyorum TikTok’tan gönderme yapıyor bana WhatsApp biyografisi bana gönderme ama her yerden engelledi beni Farklı hesaplardan baktığımı bildiği için büyük ihtimal TikTok tan gönderme Yapıyor onu çok özledim ve o kadar pişmanım ki yaptığım şeyden dolayı Onun da kendince sebepleri var benim de ama çok özledim ve hala deli gibi seviyorum yaptığım yanlış zaten ben bu yüzden gururumu ayaklar altına alıp evine gittim defalarca Peşinden koştum pişmanım dedim Kafam çok karışık şu an sizden akıl istiyorum ve size sorum tekrar döner mi tekrar eskisi gibi olabilir miyiz Ben onu çok özledim rica ediyorum cevaplayın…
Öncelikle her ilişkide tartışma olur, ayrılma olur ancak bu ayrılıktan sonra bazı limitler vardır. Bu limitler aşılmadığı sürece bu biraz nazlanma dönemi olarak görülür ve zamanla tekrar konuşulur, barışılır ve tekrar denenir. Ancak limitler aşıldığında bazı şeylerin düzelme ihtimali maalesef azalır ve bu geri dönülemez bir noktaya gelebilir. Sizin durumunuzda siz resmen ayrılmış, başkasıyla görüşmüşsünüz ve bunu karşı taraf da yapmış. Yani burada durup düşünmeniz lazım, acaba bizim ilişkimiz ne kadar sağlıklı?
Yerinizde olsam kendime zaman tanırdım ve bu ayrılığı kendinize zaman ayırmak için kullanırdım. Şu durumda biriyle görüşüyor ve biri varken geri dönmen mümkün olmayacaktır ve bunda ısrar etmekte yararsız olacaktır.
Ne kadar sevsen de, aşık olsan da bu yapılanları maalesef düzeltmez. Şu anki psikolojini anlıyorum. Bilinç altında onun gibisini bulamama düşüncesi var aslında. Öncelikle kendine şunu her zaman hatırlatmalısın: Herkes için birileri vardır ve belki yeni gelen kişi senin için önceki sevgilinden daha doğru kişi olacaktır. İlk zamanlar kafandan atman zor olacaktır, bu yüzden onunla ilgili ve onu hatırlatacak şeylerden uzak durmaya ve farklı aktiviteler yaparak kafanı meşgul etmeye çalışmalısın.
Belli bir süre sonra zaten bazı şeyler yavaş yavaş yoluna girecek, kendini daha iyi hissedeceksin ve aslında onsuz da ne kadar iyi olabileceğini fark edeceksin.
Ayrılığı kendine zaman ayırmak ve kendini bulmak için kullan. Bunun bir mücadele olduğunu düşün ve bunu kazanacağına inan. Yaptıkların her ne kadar yanlış olsa da yaptın bir kere. Eski kız arkadaşına bu yaptıklarından pişman olduğunu ve özür dilediğini, onu üzdüğün için üzgün olduğunu söyle ve bu sayfayı kapat. Her ikimiz de zamanla daha iyilerini bulursunuz. Belki ilerde tekrar konuşursunuz ancak şimdi bu sayfayı kapat ve kendini keşfetmek için kendine biraz zaman ayır.
Konuyu sonlandırmadan önce tekrar söylüyorum: Şu anda onu özlüyor, seviyor ya da onsuz olmayacak gibi hissediyor olabilirsin. Bu normal. Ancak unutma ki senin yanında olmayı hak edenler ya da senin hak ettiğinler şu anda yanında değiller. O yüzden bazen gidenlere izin vermek daha iyi bir seçenek olacaktır.
Bundan daha hızlı kurtulmanın yolu, içinden ağlamak geliyorsa ağla, seviyorsan “seviyorum” de ama “buraya kadarmış” de ve bu ilişkiyi hatalarını ya da hatalarınızı kabul ederek sonlandır. Zaman akıyor, tik tak tik tak… Daha yaşayacak çok maceralarınız olacak.