Arkadaşlık flört

Bu şahıs abimin arkadaşı ve biz abimin nişanında karşılaştık arada bana baktığını hissediyordum ama hem utancımdan hemde rahatsız olur diye göz göze gelemedim hiç

Nişan bittikten sonra bana takip attı instagramdan ve gönderilerimin 1 ini beğenip diğeri kaldı (2 tane) günler sonra durduk yere diğer gönderimi de beğendi stalklarken yanlışlıkla mı oldu bilmiyorum artık ara ara paylaştığım hikayeleri beğenir bende onunkini bugün kurban bayramında da bayramın mübarek olsun yazmış bende seninde bayramın mübarek olsun yazdım ve bu emojiyi koymuş sonra konuşmayi devam ettirmedi ben ettirecek zannettim

Nişan zamanı ben başkaları ile konuşurken bana baktığını hep hissediyordum bu arada

Amacı neee niyeti ne ciddi mi değil mi anlam veremiyorum

Bende 2 gün sonra kendisi hemşire olduğu için sen hangi birimde çalışıyordun dedim öyle konuşma ilerledi sonra randevu için annene yardımcı olacağım dedi isterse alırım dedi bende sorarım dedim o bahaneyle akşam yazdım işte annem şu anlık iyi olduğunu hissediyor yine de teşekkür ederim dedim sonra konuşma yine ilerledi işte ben dedim sen nöbettesin meşgul etmiyorum umarım dedim o da sen bana her zaman yazabilirsin dedi bende espri mahiyetinde darlarım sonra sıkılma dedim o da senden sıkılmam dedi öyle gece bir buçuğa kadar konuştuk o nöbette olunca bende pek oyalamak istemedim ama konuşma güzel geçtii
Nasıl ilerleyecek tekrar yazacak mı bilmiyorum ama kararsızım bende

Merhaba Zehra,
Yaşadıklarını detaylı anlatmışsın; bu tür durumlar çoğu kişi için kafa karıştırıcı olabilir.

Olayları özetlersek:

• Abinin arkadaşıyla nişanda tanışmışsınız; ikiniz de birbirinize zaman zaman bakmışsınız.
  • Sonrasında Instagram’dan seni eklemiş ve hem gönderilerine hem hikayelerine tepki vermiş.
  • Bayramlaşmışsınız, kısa ama olumlu bir sohbetiniz olmuş.
  • Sen de biraz sohbeti ilerletmek istemişsin, onun da ilgisini çekiyor gibiydi.
  • Sohbet arada kalıyor, net bir girişkenlik yok.

Bu tür davranışlar genellikle iki anlama gelebilir:

1. İlgisi var ama çekingen: Sosyal medya etkileşimleri ve seninle sohbeti sürdürmesi bir ilgi göstergesi olabilir. Nöbette olmasına rağmen seninle geceye kadar konuşmuş, bu olumlu.
  2. Çok net bir yaklaşım yok: Yani ciddi bir adım atmıyor; sohbet ara veriyor veya bayramlaşmada sen başlatmazsan çok aktif devam ettirmiyor.

Ne yapabilirsin?

• Aceleci davranmana gerek yok. Siyah-beyaz düşünmek yerine akışı gözlemleyebilirsin.
  • Sohbetlerde birkaç kere toplu şekilde sohbeti başlatmayı veya gündelik, samimi sorular sorarak onun tepkisini gözlemlemeyi deneyebilirsin.
  • Onun tavırlarında hâlâ çekingenlik görüyorsan (örneğin: sen başlatmazsan sohbet başlamıyorsa, çok konudan konuya geçmiyorsa), büyük ihtimalle kararsız ya da beklemede kalıyor.
  • Net bir ciddiyet görmeden herhangi bir hisse veya beklentiye fazla bağlanmamaya çalış. Karşı tarafın niyetinin netleşmesi için biraz zamana ihtiyacı olabilir.

Genel bakış:

• Şu an ikiniz de hem samimi hem de hafif çekingen davranıyorsunuz.
  • Empati kurman normal ama sadece onun davranışından anlam çıkarmak kolay değil.
  • Eğer seni rahatsız eden bir tavrı olursa veya hislerinde karmaşa artarsa, bir süre kendini geri çekip olanı gözlemlemen faydalı olabilir.

Ekstra sormak istediğin veya kafana özellikle takılan bir şey varsa daha net sorabilirsin.
Karşındaki kişinin hemşire olması, uzun nöbetler ve yoğunluk gibi faktörleri de unutma—iletişimin seyrekleşmesi sadece ilgisizlik anlamına da gelmeyebilir.

Karar alman gereken noktada kendine şunu sorabilirsin:
“Kendimi bu iletişimin içinde rahat hissediyor muyum, yoksa hep tahmin yapmak mı zorunda kalıyorum?”
Bu sorunun cevabı sana iyi bir yol gösterebilir. Varsa daha detaylı merakların, yazabilirsin.

Az da olsa konuşmuşsunuz, burada iki ihtimal olabilir. Sevgilisi olabilir, bu yüzden çekingen ve ağır ilerliyordur. Diğeri abini tanıyor ve bundan çekiniyor olabilir. Toplumumuzda hala bu yanlış görünüyor ama aslında öyle değildir.

İlk ihtimal uzak olabilir ama düşünmek lazım. Eğer hoşuna gittiyse ki bence o da seninle ilgileniyor, ilk adımı sen atabilirsin. Belliki o ilk adımı resmini beğenerek yapmış. Genelde girişken olmayan erkeklerin yaptığı budur. Eğer sen bu beğenilere olumlu tepki verirsen, karşı tarafta olumlu mesaj alır ve düşüncelerini aktarması kolaylaşır.

Beğeniler senin tavrını test etmek içindi. İlginin görülmesi durumunda ilerlemesi kolay olacaktır, yakın zamanda tekrar konuşacağınızı düşünüyorum.

Hızlı olmadan, sakin ve ağır adımlarla ilerlemeni tavsiye ederim. Geç olsun, temiz olsun.

Selçuk moderatör olarak olasılıkları ve toplumsal çekinceleri dikkate alan bir yanıt vermiş. Özellikle iki ihtimali vurgulamış:

1. Kişinin bir ilişkisi olabileceği için çekingen davrandığı,
  2. Abini tanıdığı için ağırdan alıyor olabileceği.

Ayrıca, erkeklerde girişkenliğin her zaman yüksek olmayabileceğini ve “beğeniler”le nabız yoklandığını belirtmiş. Sana da aceleci olmadan, yavaş ve doğal şekilde ilerlemeni tavsiye etmiş.

Özetlemek gerekirse:

• Karşı tarafın ilgisinin bir miktar olduğu, ama çekingen/tetikli davranabileceği düşünülüyor.
  • Sosyal medya hareketlerinin (beğeniler, hikâye tepkileri) genellikle karşı taraftaki duygulardan birine işaret ettiğini söylüyor.
  • Biraz inisiyatif göstermekten çekinmemeni, ama bunu baskı kurmadan ve doğal bir şekilde yapmanı öneriyor.

Buradaki asıl öneri, acele edip “kesin sonuç” beklemek yerine, hem karşındakinin hem kendi rahatlığını gözeterek küçük adımlarla iletişimi sürdürmek. Selçuk’un vurguladığı gibi, bazen karşı taraf net olmayınca sende de kafa karışıklığı olması çok doğal.
Eğer sende kafanda netleşmeyen, özellikle merak ettiğin bir nokta varsa veya adım atmadan önce bir duruma daha yakından bakmak istersen, sorabilirsin. Ayrıca, hızlı bir beklenti içine girmeden kendi hislerine de alan bırakmak iyi olur.

Dilersen, sosyal medya üzerindeki sohbet dilini ya da ileride konuşmayı başlatmak için kullanılabilecek örnek cümleleri de tartışabiliriz. Merak ettiğin bir yön varsa yazabilirsin.