Özellikle sınav döneminde falan olan gençlerin sıkça düştüğü bir ikilem var. Şunu mu bunu mu yapsam ikilemi. Genelde ikisi de çok yakın ve mantıklı gelir ve tercihini yapamayan kimselerin hayatı kötü yönde etkilenir.
Siz olsanız ne yaparsınız?
Özellikle sınav döneminde falan olan gençlerin sıkça düştüğü bir ikilem var. Şunu mu bunu mu yapsam ikilemi. Genelde ikisi de çok yakın ve mantıklı gelir ve tercihini yapamayan kimselerin hayatı kötü yönde etkilenir.
Siz olsanız ne yaparsınız?
Ahh o seçimler yok mu ahhh. Aslına bakarsan yanlış seçim yoktur. Eğer iki seçim şansın varsa ve ikisi de birbirine yakınsa, kaybedecek bir şeyin yok demektir. Sana en sıcak geleni seçer onun gerekliliklerini yerine getirmek için çalışır, o konuda kendimi ileri seviyeye taşırdım.
Bazen çok yanlış düşünüyoruz, örnek 10 yıl sonrasını düşünerek bugünden bir seçim yapmaya çalışıyoruz. Dostlar buna gerek yok, 10 yıl içerisinde yaşayacak mıyız? hastalanacak mıyız? sakatlanacak mıyız? düşüncelerimiz yada fikirlerimiz değişecek mi? O kadar varyasyon var ki asıl seçimi ileriye dönük yaparken aslında kısa zamanda size en faydalı olanı seçmeniz mantıklı olur. Çünkü yapılabilirliği en yakın yol, sizi hedefe ulaştırmak için en uygun yoldur.
Yaptığınız seçimlere güvenin ve pişman olmayın. Hatta yanlış bir seçim yapsanız bile moralinizi ve pozitif enerjinizi korumaya çalışın. Gerçek seçim 10 yıl önce verdiğimiz değil, şu anlık yada o anlık vereceğimiz seçimlerdir. Soğuk kanlı ve düşünerek o an sizin kalıbınıza en uygun olanı seçin. Pişman olmanız için bir sebep yok, yok…
Ve iyi bir tavsiye vermek istiyorum. Hayatımızın belli dönemlerinde durgunluk, verimsizlik ve hiçlik anlarımız oluyor. Bu olduğunda düşüncelerinizi pozitif düşüncelerle doldurun, çünkü geçici bir dönem ve aslında herkesin kaderinde parlayacağı, en üst noktaya geleceği bir yer olacak. Sabırlı olun, pozitif kalın ve her zaman kendinize bir uğraş bulun…
Benim kendim bile tercih döneminde böyle şeyleri çok yaşadım. Gerçek anlamda ne istediğimizi de bilmiyoruz. Bu bilinmezlik bizi parçalıyor.
Tahmin edebiliyorum, inan bende aynı yollardan geçtim. Bu tarz ikilemlerde sosyal danışmanlar var, bunlar okullarda yada hastanelerde çalışıyor sanırım. Türkiye’den çok emin değilim ama birine sormaktan yada fikir almaktan çekinmeyin. Bunlar size daha iyi fikir verebilir.
Bunun bir kara kitabı olmalı. Gençlere dağıtılmalı. Lakin aşırı ideolojik bir tartışmaya sebep olabilir