Merhabalar benim adım Eyüp. Öncelikle konunun ne olduğunu açıklayayım. Eskiden sürekli çevrimiçi oyunlar oynayıp arkadaş edinirdim. Arkadaş edindiğim insanlar genelde benden yaşça büyük olurdu. O zamanlar 11-12 yaşlarımda olmama rağmen insanlar benim olgun davrandığımı ve yaşıtlarıma göre olgun davrandığımı söylerdi. Durum şöyle ki şuanda 13 yaşında bir 8. sınıf öğrencisiyim ve bu durum hala devam ediyor. Bu gece 3 sene önce oyunlar oynadığım bir arkadaşımla konuştum kendisi benden yaşça büyüktü. Sadece o da değil 20 yaşlarında bir kaç tane arkadaşımda yaşça olgun olduğumu söylüyor. Yaşıtlarım birbirlerine ana bacı kayarken, ben susmayı seçiyorum. Onlar yeni nesil değişik değişik müzikler dinlerken ben Özdemir Erdoğan, Selda Bağcan, Barış Manço, Özdemir Asaf gibi sanatçıları dinlemek istiyorum. Yanlış anlamayın, kendimi eski müzikler dinlediğim için üstün görmüyorum. Kibirli birisi değilim olmakta istemem. Ben çoğu zaman yaşıtlarımla anlaşamıyorum. Onlar, sosyal medyaya aşırı önem veren, eğlence ve oyun odaklı olan ve sorumluluk almaktan kaçınan tembel insanlar. Ben neden diğerlerinden olgun davranıyorum? Derin düşünceler içerisinde amacımın ne olduğunu her gece düşünüyorum. Üzerimde baskı ve stres hissediyorum. Çocukluğumda çok güzel insanlarla tanıştım ve tanışmaktayım. Ben kendimi geliştirmek istiyorum ve en yakın zamanda iş sahibi olmak istiyorum ve bu konuda araştırmalar yapıyorum. Kim bilir, gelecekte belki bir tasarımcı ya da bir şair olabilirim. Ben çok fazla düşünürüm. İnsanlar hakkında, yaşam hakkında ve inançlarımız hakkında. Hayata her geçen gün bakış açım değişiyor. Olgunlaşmak bazen çok güzel hissettiriyor, bazen de yaşıtlarımla sosyalleşemeyecek kadar ezilmiş hissediyorum kendimi. Etrafımda insanlar dinlerini değiştiriyor, kendilerini değiştiriyor. Onlara olan perspektifimi değiştiriyordu. Ben çevrem tarafından ciddi ve sıkıcı görünen bir insan olarak görülüyorum. Artık hiç bir şey eğlenceli gelmiyor bana. Oyun oynadığım günleri çok özledim ama o günlerin geri döneceği yok. Eski zamanlardaki anılarımı orada ki samimiyeti ve arkadaşlarımı özledim ben. Bana sadece yardım edin, ne yapmam gerektiğini söyleyin. Metni okuyan dostlarım için teşekkür ederim.
27.01.25
05:55