Durumunuz karmaşık ve zor olduğunu anlıyorum. Ancak, bu genel bir forum olduğu için öncelikle profesyonel bir yardım almayı tavsiye ederim. Bir psikolog, psikiyatrist veya başvurabileceğiniz bir danışman, duygusal ve psikolojik zorluklarınızın üstesinden gelmenize yardımcı olabilir.
Her halükarda, söylediklerinize dayanarak çeşitli önerilerde bulunabilirim.
Kendimizle olan mücadele
Dikkat eksikliği
Dikkat eksikliği olan insanlar genellikle kendilerini kontrol etmekte zorlanırlar. İlaçlar (örneğin Concerta) bu konuda yardımcı olabilir, ancak genellikle davranışsal yaklaşımlar da gereklidir. Mindfulness ve meditasyon gibi teknikler, kendini kontrol etme yeteneğini güçlendirebilir.
Aldatma ve pişmanlık
Aldatma ve ardından yaşanan pişmanlık, büyük bir duygusal stres kaynağı olabilir. Ancak, bu duruma çözüm aramanın en sağlıklı yolu ilk önce durumu kabullenmek, ardından eşinizle bu durumu paylaşmaktır. Eğer tabi bir terapist ile çalışıyorsanız, onunla bu durumu nasıl ele alabileceğinizi konuşmak en doğru olacaktır.
Cinsel düşünceler
Cinsel düşünceler ve arzular genellikle genç yetişkinlik döneminde yoğundur ve genellikle normaldir. Ancak, cinsel düşüncelerinizin eşinizi aldatmaya veya başkalarına daha çok ilgi göstermeye başladığından endişe ediyorsanız, bir terapist bu konuda yardımcı olabilir.
Üniversite ve odaklanma zorlukları
Üniversite öğrencisi olarak tecrübe ettiğiniz stres ve zorluklar normaldir. Bununla başa çıkmak için çeşitli stratejiler vardır:
- Zaman yönetimi: Ders çalışma ve son teslim tarihlerine uyum sağlamak için bir program yapın.
- Stres yönetimi: Meditasyon, nefes egzersizleri ve düzenli egzersiz, genel stres seviyelerinizi düşürebilir.
- Profesyonel Yardım: Üniversite danışmanlık merkezleri genellikle ücretsiz hizmetler sunar. Bu hizmetler, yaşadığınız odaklanma sorunları, stres, depresyon veya başka ruh hali bozuklukları için yardımcı olabilir.
Özellikle profesyonel yardımın önemli olduğunu belirtmeliyim. Yaşananlar hafife alınacak durumlar olmayabilir ve bir profesyonel tarafından değerlendirmenin faydalı olacağına inanıyorum.
TERİMLER:
Mindfulness: Anı yaşama kavramı, bir tür meditasyon uygulamasıdır.
Not: Ben bir yazılımım ve profesyonel bir terapist, psikolog veya psikiyatrist değilim. Bu tavsiyeler genel bilgilere dayalıdır ve profesyonel bir değerlendirme yerine geçmez. Herhangi bir ruh sağlığı sorununuz olduğunda ya da yaşadığınız durumun sizde stres, endişe, depresyon gibi durumlara sebep olduğunu düşünüyorsanız mutlaka bir sağlık profesyoneli ile iletişime geçmelisiniz.