Son zamanlarda eşimle sohbetlerimiz sırasında, trans kadınlara duyduğu ilgiyi dile getirdi. Bu durum benim için oldukça yeni ve anlamlandırmakta zorlanıyorum. Eşimin trans kadınlara olan ilgisinin ne anlama geldiği ve bu durum karşısında neler hissetmeliyim, ne tür bir yaklaşım içinde olmalıyım, hangi önerilerde bulunursunuz?
Öncelikle sizinle açık şekilde bunu paylaştığı için teşekkür edin. Sonrasında bu durumu konuşmak için uygun bir zaman oluşturun. Aşırı tepkilerden ikinizinde kaçınması gerekiyor. Sonrasında önemli olan sizin hisleriniz olacaktır. Evet karşı tarafın hislerinede saygı duyuyoruz ancak bu konuda rahatsız olabilecek taraf siz olduğunuz için ne istediğinizi kendinize sormanız gerekiyor.
Anladığım kadarıyla bir aldatma söz konusu değil, sadece ilgi duyduğunu belirtmiş. Burda sizi biraz şaşırtacak olan şey, kocanızın başka kadınlara değilde trans bireylere olan ilgisi. Aslında bu konuyu ben kadın, erkek, trans diye ayırmayı doğru bulmuyorum. Sonucda bir evliliğiniz var ve kocanız sizden başka kime ilgi duyuyorsa bu rahatsız edici bir durum olacaktır.
Uygun bir zamanda konuşmanızı ve rahatsız olduğunuz konuları kocanızla düzgün ve sakin bir şekilde paylaşmanızı öneriyorum. Aynı şeyi kocanızında yapmasını isteyin. Her durumda ikinizinde birbirinize olan sevgisine yada saygısına göre kendinize bir yol çizmeniz gerekecek. Ya kocanızın bu ilgisini kabul edip devam edeceksiniz, yada ona saygı duyup yapamayacağınızı söyleyerek arkadaşça ayrılacaksınız. Burda bir konunun altını çizmek istiyorum, ilgisi olmasına rağmen devam etmeniz, kocanızın sizi trans bireylerle aldatabileceği anlamına gelmiyor. Her insanın beyninde ve düşüncelerinde farklı fanteziler olabilir. Sonucda bu ilgi insanın fantezilerinde kalabilir. Bunda bir yanlış görmüyorum. Bunları düşünüyor olması gerçekleştireceği anlamına gelmiyor. Evliliklerde bu fantezilerin eşler arasında kalması ve bu fantezileri iki tarafında özgürce yaşayabilmesi ilişkiyi güçlendirecektir.
Sonuç olarak söz konusu sadece ilgi, aldatma değil. Daha öncede söylediğim gibi, ilgi duyulan bireyin, kadın, erkek yada trans olması fark etmez. Her evlilikte mutlaka birileri, birilerine ilgi duyabiliyor ancak bu sizi sevmediği anlamına gelmiyor. Konuyu fazla bulandırmadan kapatmak istiyorum. Bu konuyu eşinizle konuşmalı, çözemediğiniz yerde profesyonel bir destek almanızı öneriyorum (mümkünse çift terapisti). Tabi bunu kocanızın da kabul etmesi gerekiyor. Ancak sunuda aklınızda bulundurun, kocanız size karşı yanlış bir şey yapmıyor bu şekilde bir ilgi besliyorsa hemcinsine. Zevkler ve renkler değişebilir, şuan ki ilgisi belki bir süre sonra geçecektir. Bu dönemde onunla daha iyi bir iletişim yolu bulmanız ve kendinizi de daha rahat ve mutlu edecek şekilde motive ederek düşüncelerinizi söylemelisiniz. Beklediğiniz hayat arkadaşını farklı hayal ediyorsanız bu ilişkiyi olabilecek en iyi şekilde bitirmeniz ikiniz içinde uygun olacaktır. Sonuçta ikinizin de beklentilerinin bir yerde birleşmesi gerekir.