Vodafone müşteri hizmetlerine en hızlı nasıl bağlanırım? Paralı olan servisi bile kullanmıyorum aramak için ama en az 30 dakika bekliyorum. Siz nasıl yapıyorsunuz?
Bu nasıl bir servis ki 30 dk bekliyorsun gülüyorum kusura bakma ama o sürede 3 kere yemek siparişi gelirdi. Çok önemli bir sebebi yoksa sanırım şirket için çok kötü bir imaj izlenimi bırakacaktır.
Böyle sorunlarda vodafone numaralı telefonunuzdan aramanızı tavsiye ederim. Karşı taraf numaranızdan müşteri bilgilerinizi eşleyerek daha çabuk yardımcı olabilecektir. Vodafon destek sayfasını ziyaret ederek, aramadan da sorunuzu çözemeye çalışabilirsiniz: Yardım ve Online Destek | Vodafone Ancak konu yardım dokümanları sayfasında çözülemeyecekse tabi ki aramak en mantıklısıdır. Ancak 30 dk. da beklemek biraz haksızlık. Bence bu durumu en iyi çözmenin yolu twitter da kullanıcı adını ekleyerek şikayet etmek ve destek istemektir: https://twitter.com/VodafoneDestek genelde markalar, marka kalitesini korumak adına bu tarz sosyal medya mesajlarına daha çok yardımcı oluyorlar.
Geçen sabah aradım ve tam 36. dakika’da telefonu açtılar. Twitter’dan da yazmama rağmen Twitter’da da uzun süre dönüş yapılmadı. Gerçekten tarifem bitsinde değiştireyim diye bekliyorum. Ek olarak Vodafone numaramdan arıyorum zaten ama şirket hattından (Turkcell) aradığım zaman anında telefon açılıyor. Maksimum 5 dakika sürüyor. Bu kadar. saygısız bir firma olamaz.
Müşteri hizmetlerine ulaştığım zamanda kadın telefonda agresif agresif konuşup uzun süre beklemeye alıp suratıma kapattı telefonu. Kendisinden siteleri üzerinden şikayetçi oldum ilgilendiklerini söylediler ama bilmiyorum tabi ne oldu sonuç
Bu tarz büyük firmalar genelde çağrı servisi için 3. taraf çağrı şirketleriyle çalışırlar. Bu hem şirket masraflarını azaltırken, yönetilmesinide kolaylaştırıyor. Bu durumda bir çalışanın yada bir servisin kötü olması firmayı suçlamak için bizi gaza getirebiliyor, banada öldü bir kaç kere. Sonra durup düşününce aslında işini iyi yapmayan insanların büyük firmalara ciddi zararları olabiliyor. Bu durumda aldığımız çağrı servisini şikayet ederek bunların iyileştirilmesini sağlayabiliriz. Genelde konuşmalar kaydedilir, hizmet kalitesi ve haksız yere davaların önüne geçmek için. Bu durumun ivedilikle firmanın yetkililerine yada ilgili departmanına iletilmesi gerekiyor.
Ya ise yaramazsa buda firmanın ciddi bir iletişim ve destek sorunu olduğunu gösterir. O zaman yapılan şikayetler, firmanın sorunlu bir firma olduğu gerçeğini ortaya çıkarır. Şikayet bölümlerinin kullanılarak internetde herkese açık şekilde yapılan bu bildirilerde zamanla firmanın konuya el atmasını sağlayabilir, çünkü bir noktadan sonra itibar ve müşteri kaybı artma eğilimine girecektir.
Konuyu uzatmak istemiyorum, diğer bir noktada insanlarla uğraşmanın zor olduğu gerçeğidir. Bu sizinle ilgilenen çalışanların yaptıklarını haklı çıkarmaz tabiki, ancak öyle insanlar varki destek ekibinin olmadık yere zamanını harcayan, yada destek ekibinin işini zorlaştıran, bir noktandan sonra insanı bir duyguyu dışarı atmaya başlıyorlar. Bu noktada da suçu olmayan sizin gibi müşterilerin buna maruz kalmasına neden oluyor.
Ben bu işin sonunu merak ediyorum, bir gelişme olursa konuya not düşersen sevinirim
Bir sonuç olur mu bilmiyorum ama bir gelişme olursa tabii ki iletirim.