Paydaş, uygulama öğrencisine son görüşme toplantısında aşağıdaki sorulardan hangisini sormaz?

Aşağıdakilerden hangisi bir paydaşın uygulama öğrencisine son görüşme toplantısında yönelteceği sorulardan birisi değildir?

A) Seni bugün hangi açılardan gözlemlememi istersin?

B) Bugünkü dersinde tek bir şey değiştirmemi istersen, neyi değiştirirdin?

C) Daha sonraki derslerinde bugün dersinde uyguladığın bir tekniği yeniden uygulamanı istesen, neyi yeniden uygulardın?

D) Dersini genel olarak nasıl değerlendirirsin?


Bu resimde, bir paydaşın uygulama öğrencisine son görüşme toplantısında sormayacağı soru belirtilmiş. Eğitim uygulaması süreçleriyle ilgili öneri ve değerlendirme soruları yer alıyor.

Doğru cevap: A

Neden: A şıkkı (“Seni bugün hangi açılardan gözlemlememi istersin?”) gözlem öncesi yapılan, ders başlamadan önceki bir yönlendirme/sözleşme sorusudur. Son görüşme toplantısında (değerlendirme/geri bildirim aşamasında) daha uygun olan sorular, B, C ve D gibi öğrencinin dersini değerlendirmesine, değiştireceği noktaları ve uygulamalarını yeniden düşünmesine yönelik yansıtıcı sorulardır.