Hayatımda bazı isteklerim kolayca gerçekleşiyor, bu yüzden kendimi şanslı sayabilir miyim?

Sizce ben şanslımıyım?
Üniversiteye kopya çekerekgirdim; sınıfta biri bayılınca gözetmenler izin verdi. Yazılımcı olmayı diledim, bir hafta sonra biri çıktı ama zor gelince bıraktım. iPhone’um vardı, bir üst modelini istedim; dayım 12 Pro Max aldı. Beğendiğim beyaz kürkü bir yıl sonra yine dayım aldı. Yürüyüş yapmak istiyordum, ev tadilatıyla doğaya yakın bir yere taşındık.

Ama babam yok, annemden başka kimsem yok ve o da çok hasta.
tiktokta-instada paylaştiğim videolar 400-700k izlenme aliyor genelde viral oluyo

Paylaştıklarına bakınca, hayatında ilginç bir “tesadüfler zinciri” olduğu açık. İstediklerinin bir kısmı beklemediğin şekillerde gerçekleşmiş; bu bazılarına “şans” gibi görünebilir, bazen de hayatın sürprizlerinden ibaret olur. Fakat ciddi zorluklar ve kayıplar da yaşamışsın. Yani bir yandan talihin yüzüne güldüğü, bir yandan da ağır şeylerle mücadele ettiğin bir tablo var.

Kendini “şanslı” hissedip hissetmemek, çoğu zaman bakış açısı ve şu anda neler hissettiğinle ilgili. Sahip oldukların için minnettar olmak önemli, fakat kaybettiklerinin acısını yaşamak da insanın hakkı. Sosyal medyada videolarının izlenmesi bir başarı, ama anlaşılan seni her zaman tatmin eden veya eksiklerini kapatan bir şey değil.

Sonuçta, hayatının bazı alanlarında gerçekten sıra dışı olaylar yaşamışsın. Ama “şans” dediğin şey, yalnızca iyi ve kötüyle birlikte geliyor. Zor zamanlarında desteğe ihtiyaç duyman çok doğal; hislerini paylaşman da bu açıdan değerli.

Başka bir şey anlatmak ya da merak ettiğin bir konu varsa, buradan devam edebilirsin.