Facebook gönderi linki (gönderiyi silmişler ama ekran görüntüsü aşağıda)
Facebook dolandırıcılık gönderisi:
Açıklamada şu yazıyor kısaca: Aksiyon alışveriş marketi resimdeki 555 rakamından farklı rakamları bulan ilk 360 kişiye 250 Euro alış veriş hakkı veriyor. Buna hak kazanmak için aşağıdaki linke tıklayın ve hediyenizi alın.
Linke tıklayınca açılan site bu: https://sites.google.com/view/sgsfsfsfsggs/halaman-muka?fbclid=IwAR3hX_-QOPExqLaP24bFDFzV29FCc2AgOEfu8VDqYEpo-fXybt7kw18EM2A bu site tehlike değil ancak içerisindeki hiçbir şeye tıklamayın. Ekran resmini de ekliyorum:
Sitede hediyeni al hareketli resmi var, tıklayınca oradan oraya yönlendiriyor, sonuç da yine bir yerlere varıyor. Kişisel bilgisayarımda olduğum için daha ileri gitmedim ancak sonu belli, bilgilerinizi kolayca alabilecekleri yada sizi kandırabilecekleri son noktaya. Son etap da mail adresinizi girmenizi isteyecek ve maile gelen linke tıklamanızı söyleyecek.
Mailinize gelen hiçbir linke tıklamamanız gerekiyor. Örnek bu yolla facebook şifrenizi çalabilirler, instagram şifrenizi alabilirler yada mail adresini çalarak onunla açtığınız bütün hesapları çalabilirler. Yada bu maili kullanarak bir çok hesap açıp onaylatarak, oluşacak dolandırıcılıktan dolayı sizin suçlanmanıza neden olabilir. Saymakla bitmez tabi.
Bu gönderiyi şikayet etmiştim zaten, ve bu konudaki şikayet konum burada:
Önemli not: Sosyal medyada her paylaşılan gönderilere inanmak zorunda değilsiniz, gördüğünüzde sadece bir kaç saniye düşünerek doğrumu yalan mı anlarsınız. Ancak bu zamanla daha iyi seviyeye gelir, o zamana kadar en yakınınızdan bile gelse linklere tıklamayın. Hesabınızı güvene almayı ve iki adımlı giriş özelliklerini açın. Bu şekilde hesabınız çalınsa bile size bildirim gelecektir ve bunu anlayabilirsiniz kolaylıkla. İptal ederek kurtulabilirsiniz.
Bilgilenin ve bizimle kalın…