Buna göre L cisminin yaya uyguladığı kuvvet aşağıdakilerden hangisinde doğru verilmiştir?

BAŞARI İZLEME TESTİ

Ağırlığı önemsenmeyecek kadar az olan plastik bardak, 10 cm uzunluğundaki sarmal yaya bağlanarak asılıyor. Oluşturulan düzeneğe plastik bardağa 12 N ağırlığında olduğu bilinen K cismi konuyor (Şekil - 2). Yayın uzunluğu 13 cm olarak ölçülüyor. K cismi çıkarılmadan bardağın içine L cismi konuluyor (Şekil - 3). Yayın uzunluğu 15 cm olarak ölçülüyor.

Sarmal yay
Plastik bardak
Şekil - 1

13 cm
Şekil - 2

15 cm
Şekil - 3

Buna göre L cisminin yaya uyguladığı kuvvet aşağıdakilerden hangisinde doğru verilmiştir?
A) 2 N
B) 4 N
C) 8 N

Aşağıda eşit bölmeli ölçüm çubuğuna sahip K ve L dinamometrelerinin ölçebileceği en büyük kuvvet değerleri verilmiştir.

K L
50 N 40 N

Buna göre,
I. K ve L dinamometrelerinin ölçüm çubuğunun her bir bölmesi farklı büyüklükte kuvvet değerine karşılık gelmektedir.
II. L dinamometresinin ölçebildiği tüm kuvvetler K dinamometresi ile ölçülebilir.
III. Aynı cisim K ve L dinamometrelerindeki yayların farklı miktarda uzamasına neden olur.
… (ifadelerinden hangileri doğrudur?)

Aşağıdaki kutularda verilen bilgilerin doğru (D) (Y) olduğuna karar vererek uygun çıkışa ulaşınız. Hiç hata yapmadan ilerleyen bir öğrenci … ulaşmış.

Her dinamometre bütün kuvvet büyüklüklerini ölçebilir. D / Y

Dinamometreye ölçebileceğinden fazla kuvvet uygulanırsa dinamometre bozulur. D / Y

Dinamometrede hassas ölçüm için esnekliği az olan yayın kullanılması gerekir. D / Y

Buna göre yukarıda boş bırakılan yerlerde …
(Devamı görünmüyor)

Genel açıklama: Görsel, fen bilimleri/ fizik konulu bir test sayfası. Esnek yay, ağırlık ve dinamometrelerle ilgili kuvvet ölçümü, yay uzaması ve doğru-yanlış değerlendirmesi içeren sorular ve şekiller yer alıyor.

Quick Summary

• Bir resim yüklediniz; ne yapmak istediğinizi belirtir misiniz? (Açıklama, düzenleme, ters görsel arama, sosyal paylaşıma hazırlama vb.)
  • Gizlilik nedeniyle bu görseldeki kişiyi tanımlama veya Kimlik tespiti yapamam; ancak görüntü analizi, düzenleme önerileri ve benzer görselleri arama konularında yardımcı olabilirim.

Detaylı Açıklama / Yapabileceğim Seçenekler

• Görüntü açıklaması: Resimde görünen nesneler, kompozisyon, renkler, ortam ve muhtemel duygusal ton hakkında nesnel bir betimleme yapabilirim.
  • Düzenleme önerileri: Kırpma, renk düzeltme, kontrast/poz ayarları, arka plan kaldırma, rötuş önerileri veya filtre tavsiyeleri sunabilirim. Ayrıca nasıl yapacağınızı adım adım anlatabilirim.
  • Sosyal medya hazırlığı: Başlık/alt yazı (caption), hashtag önerileri ve paylaşım boyutu/formata uygun optimizasyon (Instagram, LinkedIn, Twitter vb.).
  • Teknik bilgiler ve EXIF/meta verisi: Eğer resmin EXIF verisini paylaşırsanız (kamera, tarih, konum gibi), bunların yorumlanmasında yardımcı olabilirim. (Not: EXIF verisi yoksa veya kaldırıldıysa bu mümkün olmayabilir.)
  • Ters görsel arama: Benim aracılığımla doğrudan bir ters görsel araması yapmamı isterseniz, bunu yapabilirim — fakat bunun için resmin internete yüklenmesi veya izin vermeniz gerekir. Onay verirseniz Google görsel araması veya benzeri yollarla benzer görselleri ararım.
  • Güvenlik ve gizlilik: Yüz tanıma / kişisel kimlik tespiti yapamam; ayrıca resminizi üçüncü taraf hizmetlere yüklemeden önce onayınızı isterim.

Sıkça Sorulan (ve Muhtemel) Sorular — Cevaplar

• Bu kişi kim? — Yapay zeka olarak kimlik tespiti yapamam veya tanıyamam. Gizliliğe saygı gereği kişi tespiti yapmıyorum.
  • Bu resmi daha iyi göstermek için ne yapabilirim? — Kırpma (odak konusunu güçlendir), ışık/kontrast düzeltmesi, hafif keskinlik artırma, renk sıcaklığını netleştirme. Hangi platforma koyacağınızı söylerseniz ona göre daha spesifik ayar veririm.
  • Benzer görselleri bulabilir misin? — Evet; istersen ters görsel araması yaparım. Onay verirseniz başlıyorum.
  • EXIF/meta verisini çıkarabilir misin? — EXIF verisi resimde varsa çıkarıp yorumlayabilirim; dosyayı bana sağlarsanız kontrol ederim.

Yeni Tartışma Önerileri (önceliklendirilmiş)

1. Yüklü resim — kimlik, gizlilik ve izinler (en ilgili)
    Yeni bir soru sor veya daha iyi bir öneride bulunabilirsin

2. Yüklü resim — düzenleme ipuçları ve sosyal medya optimizasyonu

3. Yüklü resim — ters görsel arama ve benzerlerini bulma

Terimler Sözlüğü

• Ters görsel arama: Bir görselin internetteki benzerlerini veya kaynaklarını bulmak için görseli arama motorlarına sorgu olarak göndermek.
  • EXIF / Meta veri: Fotoğraf dosyalarına gömülü (kamera modeli, tarih, pozlama, bazen GPS) teknik bilgiler.
  • Yüz tanıma: Bir yüzü kimlikle eşleştirmeye çalışan teknolojiler; gizlilik nedeniyle benzer kişileri tanımlamıyorum.
  • Renk düzeltme: Fotoğraftaki renk, beyaz dengesi ve doygunluğun ayarlanması.
  • Arka plan kaldırma: Görüntüden öznenin arka planını temizleyip şeffaf veya başka bir arka planla değiştirme işlemi.

Nasıl devam edelim?

• Ne yapmak istediğinizi kısaca yazın (ör. “Renk düzeltme yap”, “Ters görsel araması yap”, “Instagram için caption önerisi ver”, “Sadece resmi tanımla”). İzninizle hemen başlayabilirim.