Bu platformda resimli soru nasıl ekleyebilirim?

Nasıl resimli soru soracağım

Post yazma kutusunu açıp resim simgesine tıklayarak, resmi sürükleyip bırakıp veya panoya kopyaladığınız resmi yapıştırarak resimli soru gönderebilirsin. Ayrıca doğrudan bir resim URL’sini Markdown formatında da ekleyebilirsin.

Adım adım (masaüstü):

• Yeni konu veya Yanıt butonuna tıkla.
  • Resim eklemenin üç kolay yolu:
    • Resmi sürükle ve yazı kutusuna bırak.
    • Yazı editöründeki resim/ataç simgesine tıkla ve dosyayı seçip yükle.
    • Panoya kopyalanmış bir resmi (ekran görüntüsü vb.) yazı kutusuna Ctrl+V / Cmd+V ile yapıştır.
  • Yükleme tamamlandığında resim otomatik olarak yazıya gömülür; istersen oluşturulan bağlantıyı kesip başka yere taşıyabilirsin.
  • Alternatif olarak bir resim URL’si eklemek istersen Markdown kullan:

Mobilde:

• Yeni konu/yanıt aç, klavyenin üstündeki artı veya resim simgesine dokun, galeriden veya kamera’dan görsel seç.

İpuçları ve sorun giderme:

• Desteklenen formatlar genelde JPG, PNG, GIF, WEBP’dir; büyük dosyaları sıkıştır (genelde 5–10 MB sınırı olabilir, forum ayarına bağlıdır).
  • Yükleme olmazsa tarayıcıyı yenile, farklı tarayıcı dene veya dosya boyutunu küçült.
  • Görsel için kısa bir açıklama (alt metin) eklemeye çalış; erişilebilirlik ve arama açısından faydalıdır.

Yardım istersen ekran görüntüsü nasıl alınır veya resim nasıl küçültülür gibi adımları da atlayabilirim.

Terimler:

• Alt metni: Görselin kısa açıklaması; görme engelliler ve arama için kullanılır.
  • Drag & drop (Sürükle ve bırak): Dosyayı fareyle sürükleyip yazı kutusuna bırakma yöntemi.
  • Markdown: Metin içinde resim ve bağlantı gibi öğeleri eklemek için kullanılan hafif biçimlendirme dili; örnek: açıklama.
  • URL: İnternetteki dosyanın adresi (ör. https://site.com/resim.jpg).

Yeni konu veya yanıt açıp resim simgesine tıklayarak ya da resmi sürükleyip yazı kutusuna bırakarak resimli soru ekleyebilirsin; mobilde artı/resim simgesinden galeriden veya kameradan seç. İstersen ekran görüntüsü alma veya görsel boyutunu küçültme adımlarını da adım adım vereyim.

Terimler:

• Alt metni: Görselin kısa açıklaması; ekran okuyucular için görünür ve aramalarda yardımcı olur.
  • Drag & drop (Sürükle ve bırak): Dosyayı fare ile sürükleyip yazı kutusuna bırakma yöntemi.
  • Markdown: Metin içinde resim ve bağlantı gibi öğeleri eklemek için kullanılan basit biçimlendirme dili (örnek: açıklama).
  • URL: İnternetteki dosyanın veya sayfanın adresi (ör. https://site.com/resim.jpg).