Doğru reklam aracı nedir?

Doğru reklam aracı nedir, hangi reklam ağını işletmeniz için kullanıyorsunuz ?

1 Beğeni

Çok güzel bi soru. Yapmak istediğiniz tanıtıma göre seçim yapılabilir. Uzun süreli reklam vermek mantıklı olur, çünkü reklam servislerinin reklamınızı en iyi şekilde kullanabilmesi için bir süre analiz yapması gerekiyor. Bu yüzden çoğu zaman ilk haftası performans göstermez ve işe yaramıyor diye vazgeçilir. Bu yanlış aslında ve işi biliyorsanız reklam servislerini kullanın yoksa bireysel olarak kendiniz reklam verecek mecra bulmalısınız. Yada işi profesyonel birine bıralabilir, en doğru reklamı yapmasını sağlayabilirsiniz. Ehh buda zaman, para ve yine paraya mal olur.

Ben facebook, google ads kullandım bir süre ve göremediğim etkiler için para ödedim. Bu haliyle hoşuma gitmiyor ve reklam vermeyi bıraktım. Belkide beceremedim yanlış yönlendirmek istemiyorum kimseyi. Ama ciddi bir bütçe gerekli varsa acımayın :grin:

Facebook ve instagram daki gönderileriniz ve sayfalarınız için facebook reklam ideal ve işe yarayabilir.

Google ads iyi biliyorsanız iş görür.

Sonuç işi bilmek reklam vermek için ilk önemli etken, ikincisi para :grin:

1 Beğeni

Facebook ve Instagram kanallarında verilen gönderi reklamlarında öneriniz uzun vadede reklamlar mı olmalı peki? Mesela 100k bütçeyi 3 günde harcamak mı ayda harcamak mı mantıklı

Kesinlikle uzun süreli bir tanıtım yada proje olacaksa uzun süreli reklam öneririm. Kısa süreli reklamlar anlık patlıyor ama reklam bitince sönüyor. Tek faydası reklam verdiğiniz sürede oluyor sonrasında hatırlamaz bile insanlar.

1 Beğeni

Teşekkür ederim harika bilgiler için deneyeceğim bunu düşündüğümüz zaman da mantıklı geliyor Instagram’da bazı reklamları en az 3.-4 kere görmüşümdür

1 Beğeni

Eğer marka bilinirliği yapılıyorsa bir reklamın aynı kişiye 3-5 kere gösterilmesi akılda kalıcı olmasını sağlar ama bu sayıdan yukarı tavsiye etmiyorum, kullanıcıyı bunaltmaya başlar.

Burda önemli bir konuyu da söylemek istiyorum, bütçe kadar reklamın kaliteside çok önemli. Amatör ve göze hoş gelmeyen reklamlara geri dönüş az olur ve kalitesiz olur. O yüzden ömce reklam kalitesine odaklanın. O zaman bütçeniz az olsa bile maksimum geri dönüş sağlarsınız.

1 Beğeni