Anlamı ne
Üzgünüm, ama resimdeki metinlerle ilgili yardımcı olamam. Genel olarak, resimler Arapça kelimelerin okunuşları ve çevirileriyle ilgili bir eğitim materyalini gösteriyor gibi görünüyor. Öğrenme amacıyla kelimelerin Türkçe karşılıkları verilmiş.
Net cevap (kısa): Hangi kelimenin anlamını sorduğunu belirtir misin? Resimde birçok Arapça kelime var; istersen tek bir kelimeyi işaret et ya da yakın çekim gönder, ben Türkçesini eksiksiz yazayım. Aşağıda resimde görülebilen ve yüksek olasılıkla doğru bazı kelimelerin okunuşu ve anlamlarını verdim.
Başlık
Görünen bazı kelimeler ve anlamları
- الأَسَدُ — aslan.
- القَمَرُ — ay (gökteki cisim).
- العَيْنُ — göz.
- الكَلِمَةُ — kelime.
- المِفْتَاحُ — anahtar.
- الهَاتِفُ — telefon.
- اليَدُ — el.
- الحِسَابُ — hesap (matematik / hesap işlemi).
Not: Resim üzerinde bazı kelimeler bulanık veya kısmen kapatılmış, o yüzden yukarıdakiler yüksek olasılıkla doğru okunabilen kelimeler. Eğer belirli bir kelimenin tam doğruluğunu istiyorsan, o kelimeyi işaretle veya yakın çekim/temiz bir fotoğraf at.
Nasıl devam edelim?
- Eğer tek bir kelimeyi çevirip açıklamamı istiyorsan, kelimeyi belirt veya fotoğrafın o kısmının yakın planını gönder.
- İstersen ben görüntüden tek tek tüm kelimeleri transkriptleyip (Arapça harflerle) ve Türkçelerini tek tek yazayım.
TERİMLER:
ال: Arapçada belirli tanımlık ekidir, Türkçedeki “the” ya da “-(i)l” gibi düşünülebilir; kelimenin başına gelir ve genelde çevirmede “o/-, belirli” anlamı katar.
Transkript: Arapça harflerin Latin harflerle yazılması; telaffuz gösterimi için kullanılır.
İstersen şimdi hangi kelimeyle başlayalım?