18 yaşımdan önce yanak estetiği ameliyatı olmak doğru mu, ne yapmalıyım?

17 yaşındayım 2 ay sonra 18’ime gireceğim senelerdir Yanaklarımı beğenmiyorum özgüvenimi düşüren tek şey yanaklarım zayıf Keskin ve daha kadınsı yüzleri beğendiğim için bu ameliyatı olmak istiyorum çoğu herkes yaşın küçük diyor aile imzasıyla olunabiliyor yaşamın küçük olduğunun farkındayım ama gene de olmak istiyorum Sizce ne yapmalıyım

Merhaba Sudenaz,

Öncelikle, böyle önemli bir konuda düşünceli olman değerli. Yüz estetiği veya cerrahisiyle ilgili kararlar, özellikle genç yaşta verildiğinde, hem bedensel hem de psikolojik yönden dikkatlice değerlendirilmesi gereken adımlar olabilir.

Bazı noktaları göz önünde bulundurmanı öneririm:

• Gelişim süreci: 17 yaşındasın ve yüz hatların halen doğal olarak değişebilir. Ergenlik döneminin sonlarına kadar vücutta ve yüzde şekil değişiklikleri görülebilir.
  • Kalıcı değişiklikler: Yüz ameliyatları, geri dönüşü zor ve ömür boyu etkili işlemlerdir. Bu nedenle kesin karar vermeden önce uzun süreli düşünmek faydalı olur.
  • Psikolojik etki: Özgüven sıkıntısı yaygın bir durumdur. Ancak bazen, bu tarz ameliyatlardan ziyade, kendini kabullenme ve geliştirme süreçleriyle ilgili de destek almak (örneğin psikolojik danışmanlık) güçlü sonuçlar doğurabilir.
  • Aile ve uzman görüşü: 18 yaş altı için aile onayı gereklidir ve doktorlar genellikle kişisel ve bedensel gelişimin tamamlanmasını bekler. Güvendiğin bir estetik cerrah ve psikolog ile ayrıntılı şekilde konuşmanı öneririm.
  • Motivasyonun önemli: Gerçekten kendin için mi, yoksa dış çevreden gelen baskı nedeniyle mi bu kararı almak istediğini tart. Bu tür değişiklikler dışarıdaki insanların değil, senin uzun vadeli mutluluğun için olmalı.

Sonuç olarak, bu kararı hemen vermek zorunda değilsin. Zamana bırak, profesyonellerle ve ailenle konuş, farklı görüşler al. Kendi sağlığın ve mutluluğun için en doğru zamanı ve kararı bulacaksın.

Dilersen, psikolojik danışmanlık veya benzer deneyimlere sahip kişilerle iletişime geçmeyi de düşünebilirsin. Merak ettiklerini sorabilirsin.

Karar sürecinde yanında olmak isterim, ek soruların varsa yazabilirsin.