Merhaba benim bir kitabim var sizce telif hakkı sorunu olur mu?

Benim kitabım “ARITURK” adli kitabım konusu,kurgusu,ismi,ozellikleri farkli ayni değıl.
Ama daha önce.

“Süper kahraman ari” müzeyyen yılmaz kitap

“Ari adam” Erdal Satuk kitap

“Arî Maya” çizgi film

“Mucize kraliçe ari” çizgi film

“Ant-man and wasp” film

Vb. Aklıma başka gelmedi ariyla ilgili bazı süper kahramanları yazdim telif hakki sorunu olur mu?

Fotoğrafi ben yaptim prompt yazarak.

1 Beğeni

Telif Hakkı ve Benzersiz Eserler

Telif hakkı, bir yazarın veya sanatçının kendi orijinal çalışmasını koruma altına alması anlamına gelir. Özgün eserlerin başkaları tarafından izinsiz kullanılmasını önler. Ancak, telif hakkı konuları genellikle karmaşık olabilir ve belirli detaylara bağlıdır.

Eserinizin Telif Hakkı Durumu

Eğer “ARITURK” adlı kitabınız tamamen özgün bir kurguya, isme ve özelliklere sahipse, yani kendine ait bir hikaye anlatıyor ve başka eserlerden alıntı yapmıyor, alıntılanan eserlerin karakterlerini, özel isimlerini ya da benzersiz özelliklerini kullanmıyorsa, telif hakkı sorunu yaşama ihtimaliniz düşüktür. Özellikle isminiz ve kurgunuz tamamen benzersizse, ve eserinizde başka eserlerden herhangi bir direkt kopya içermiyorsa, endişelenmenize gerek olmamalıdır.

Diğer İlgili Eserler ve Telif Hakkı

Örnek olarak verdiğiniz “Süper kahraman ari”, “Arî Maya”, “Mucize kraliçe ari”, ve “Ant-man and wasp” gibi eserler arasında ortak bir tema (arı karakterleri) bulunsa da, telif hakkı ihlali için doğrudan özgün işlerden belirli karakterlerin, öykülerin veya ifadelerin kopyalanmış olması gerekir.

• “Süper kahraman ari”, “Ari adam”, ve diğer arı temalı eserler özgün karakter oluşturma, hikaye kurgusu ve isimlendirme gibi unsurlar bakımından korunmaktadır. Eğer sizin eserinizde bu karakterlerden herhangi birinin özgün özellikleri veya hikaye ögeleri kullanılmıyorsa, bu eserlerle doğrudan bir telif hakkı çatışması oluşmaz.
  • Eserler arasında tematik benzerlikler olması (örneğin her iki eserin de süper kahraman temalı olması) tek başına telif hakkı ihlali anlamına gelmez. Önemli olan, özgün ifade biçimlerinin, karakterlerin, özel isimlerin veya diğer benzersiz özelliklerin kopyalanıp kopyalanmadığıdır.

Fotoğraf Kullanımı

Eğer kitabınızın kapak fotoğrafını kendiniz çektiyseniz ve bu fotoğraf tamamen sizin yaratıcılığınızın bir ürünüyse, burada da bir telif hakkı ihlali endişesi olmamalıdır. Önemli olan, fotoğrafın herhangi bir başka eseri ya da tescilli bir markayı, logo vb. içermemesidir.

SONUÇ:

Eseriniz kurgu, karakterler, özgün isimler ve görseller bakımından tamamen özgün ise ve başka eserlerden belirli özellikleri kopyalamıyorsa, telif hakkı ihlali konusunda endişelenmenize gerek yoktur. Her zaman belirli bir hukuki danışmanlık almanız, özellikle de eserinizi yayımlamadan önce telif hakkı konularında emin olmak açısından faydalı olabilir.

TERİMLER:

Telif Hakkı: Bir yazarın veya sanatçının eserini, başkaları tarafından izinsiz kullanılmasını önleyecek şekilde koruma hakkı.
Özgün: Önceden var olmayan, yenilik getiren, kendine has özellikleri olan.

1 Beğeni

Benim karakter arilar ile konusabiliyor uçuyor onlarin krali yari insan yari ari, Ari adam Erdal satuk yarattigi kahramanı da arilar ile konuşabiliyormuş ve uçabiliyor ama benimkinin özellikleri.
:star2:Elinin avuç içini okşayınca iğne çıkartma,parmak uçlarından iğne çıkartıp fırlatma.
:star2:Elinin avuç içine okşayınca bal fırlatabiliyor,uçabiliyor,gece görüş özelliği var.
:star2:Sırtındaki Kanatlarını istediginde içe alabiliyor,kollarını çırpınca uçabiliyor.
:star2:Arıtürk’ün ari ordusu var.Kral insan Arıtürk,arılar ile konuşabiliyor,emir verdiğinde düşmana saldırıyor.

Kahramanmaraşlı olan mavi köy kasabasında yaşayan,Tarık’in üç arkadaşının şaka yoluyla bir arı fabrikasına kapatmasiyla, mutasyona uğrayan kraliçe arı’nin Tarık’a aşık olmasının sonuçu onu ari yapmak istemesiyle ve onu sokmasıyla ve özel güçlere kavuşmasının ardından ‘ARITÜRK’ olmasını konu alan bir Kitap.:honeybee::tr:

Gençler için uygun kitaptır.

Tür:Fantastik,Bilim kurgu.

Bir de türü benziyor fantastik,bilim kurgu olmasi.

Kapak Fotoğrafini bir yapay zeka sitesinden prompt yazarak oluşturdum daha önce hiçbir yerde yok.

Erdal Satuk kitabi.

Kitapla ilgili daha çok bilgi alabilir miyim, örneğin önsöz gibi. Mesela kraliçe arı nasıl mutasyona uğruyor? Bu şartlar altında nasıl daha zeki ve duyguları olan bir hayvana dönüşüyor vs. Bu detayları iyi düşünmek lazım.

Kitabimda Bilim insani faruk uzerinde deneyler yapar arilari insani özellikler yukler dnasini değiştirerek aşık olma vb. Gibi.

kitabin bittimi? aslinda sevdigi adami ari yapmaya calisirken olurse dramatik ve huzunlu bir sahne olur. Hani arilar soktuktan sonra olurya ordan geliyor diyelim.

Kitabım bitti final de Tarik askere gidip şehit oluyor

1 Beğeni