EYS mevzuatına göre EYS izleme ve değerlendirme işlemleri konusunda yetkili Bakanlık personeli aşağıdakilerden hangisinde yer almaktadır?

EYS mevzuatına göre EYS izleme ve değerlendirme işlemleri konusunda yetkili Bakanlık personeli aşağıdakilerden hangisinde yer almaktadır?

A- İl müdürleri
B- Eğitim yerinde bulunan nokta müdürler
C- Eğitim şube müdürleri
D- Gençlik hizmetleri şube müdürleri

Doğru cevap: C- Eğitim şube müdürleri

EYS (Eğitim Yönetim Sistemi) mevzuatına göre, EYS izleme ve değerlendirme işlemleriyle ilgili yetkili Bakanlık personeli; il/ilçe teşkilat yapısında bu işin sorumluluğunu taşıyan “eğitim şube müdürleri” olarak tanımlanmaktadır.

Diğer şıklar neden değil?

• A- İl müdürleri
    İl müdürleri, il düzeyindeki tüm iş ve işlemlerden genel anlamda sorumludur, ama EYS’nin doğrudan izleme ve değerlendirme görevini yürüten özel birim değildir. Daha üst düzey ve genel sorumluluk taşırlar.

• B- Eğitim yerinde bulunan nokta müdürler
    Bunlar daha çok saha/uygulama noktasının idari sorumlularıdır. Merkezi mevzuatta “EYS izleme ve değerlendirme işlemlerinden sorumlu Bakanlık personeli” olarak geçmezler.

• D- Gençlik hizmetleri şube müdürleri
    Gençlik merkezleri, faaliyetler, projeler vb. konularda görev alırlar. EYS’nin mevzuata dayalı izleme ve değerlendirme sürecinin asıl muhatabı değildirler.

Bu yüzden mevzuata uygun seçenek: C- Eğitim şube müdürleri’dir.