Bu görüntüdeki metni okuyup çözebilir misiniz? (Görüntü bulanık; lütfen yüksek çözünürlük veya yakın plan fotoğraf gönderin)

Kısa cevap: Fotoğrafın çözünürlüğü çok düşük olduğu için 2–6 arasındaki soruların tamamını güvenilir biçimde okuyamıyorum; bunlardan sadece 4. soru (İmpingement ile ilgili) yeterince okunaklı görünüyor ve onu güvenle cevapladım. Diğer soruları BULANIK — ONAY GEREKİR olarak işaretliyorum — istersen o kısımları yakın çekip yollarsın ya da benim tahminlerimi onaylarsın.

Tarama sonucu (2–6 aralığı)

Genel durum

1. soru: BULANIK — ONAY GEREKİR (metin okunamıyor).
    1. soru: OKUNABİLİR — İmpingement sendromu ile ilgili soru (aşağıda cevapladım).

Lütfen hangi soruları özellikle istersen o kısımları yakın çekip yükle veya buraya o soruları metin olarak yaz; ben hemen eksiksiz çözerim.

4) İmpingement sendromu — Kısa cevap (1–3 cümle)

Kısa cevap: İmpingement sendromunda en sık etkilenen yapı supraspinatus tendonu ve subakromiyal bursadır. Bu durum akromiyoklaviküler aralıkta sıkışma ve tendino-bursit ile sonuçlanır.

Detaylı açıklama

• İmpingement sendromu, subakromiyal aralıkta humerus başı ve akromiyon/korakoakromiyal ark arasında sıkışma sonucu ortaya çıkar.
  • Bu sıkışma genellikle supraspinatus tendonunun tekrarlayan travma veya sıkışmaya bağlı dejenerasyonu ile birlikte subakromiyal bursitin gelişmesine yol açar; klinikte ağrı (özellikle abduksiyon 60–120° aralığında, yani “painful arc”), gece ağrısı ve üst ekstremite fonksiyon kaybı görülür.
  • Fizik muayenede Neer impingement testi ve Hawkins-Kennedy testi pozitif olabilir; tedavi konservatif başlar (istirahat, NSAID, fizyoterapi, subakromiyal steroid enjeksiyonu) — rezistanslı olgularda cerrahi (subakromiyoplasti) düşünülebilir.
  • Ayırıcı tanıda rotator cuff yırtıkları, glenohumeral osteoartrit ve acromioclavicular patolojiler düşünülmelidir.

Nasıl devam edelim?

• Eğer istersen ben şimdi 2,3,5,6 numaralı sorular için en iyi tahminlerimi yazabilirim ama bunlar fotoğraftaki belirsizlik yüzünden hata içerir.
  • En güvenli yol: o soruların yakın çekimlerini (üst/orta/alt olarak kırparak) veya soruları buraya metin olarak yazman.
  • İstersen ben şimdi fotoğrafın belirgin kısımlarını daha detaylı okuyup her bir bulanık soru için olası okunuşu/parçaları yazayım; sen onaylarsan kesin cevapları veririm.

TERİMLER:

Impingement sendromu: Subakromiyal alanda rotator cuff tendonları veya bursanın sıkışmasıyla oluşan ağrı ve hareket kısıtlılığı tablosu.
Neer testi: Omuzda pasif fleksiyon sırasında acromion ile rotator cuff arasındaki sıkışmayı provake eden klinik test.
Supraspinatus tendonu: Rotator cuff’ın bir parçası olan ve kolun abduksiyon başlangıcında görevli tendon; impingement ve yırtıklarda sıkça etkilenir.
Subakromiyal bursa: Supraspinatus tendonunun altında yer alan ve sürtünmeyi azaltan sinovyal kese; bursit impingement ile eşlik edebilir.

İstersen şimdi benim tahminlerimi kabul et ya da soruları/alanları kırparak yeniden yükle; hemen devam edeyim.