2. Dönem Başında Okul Zümre Başkanları Toplantısı Tutanakları (2025-2026)

1. dönem başı Okul Zümre Başkanları Toplantı Tutanağı 2025 2026

Bu başlık şu anda sadece kısa bir metin içeriyor:

“2. dönem başı Okul Zümre Başkanları Toplantı Tutanağı 2025 2026”

Ne yapmak istediğini netleştirmek için önce sorayım:

Bu toplantı tutanağı için

• bir resmî tutanak taslağı/formatı mı istiyorsun,
  • elindeki bir tutanağı düzenlememi/düzeltmemi mi istiyorsun,
  • yoksa bu ifadeyi başlık / içerik olarak mı düzenlememi istiyorsun?

Kısaca neye ihtiyacın olduğunu yazarsan, uygun formatta bir örnek tutanak metni hazırlayabilirim (örneğin: ilkokul/ortaokul/lise, hangi ders zümresi, tarih, okul adı gibi bilgilerle).

lise, tutanak,word

Lise için 2. dönem başı Okul Zümre Başkanları Toplantı Tutanağı Word’de kullanabileceğin şekilde aşağıdaki metni kopyalayıp .docx’e yapıştırarak düzenleyebilirsin.

Aşağıdaki boşlukları kendi okuluna ve zümrene göre doldur:

T.C.
……………… VALİLİĞİ
……………… ANADOLU LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ

2025–2026 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI
II. DÖNEM BAŞI OKUL ZÜMRE BAŞKANLARI TOPLANTI TUTANAĞI

Toplantı Tarihi: …./…./2026
Toplantı Saati: …:…
Toplantı Yeri: …………………
Başkan: …………………………………………… (Okul Müdürü / Müdür Yardımcısı)

Toplantıya Katılanlar:

1. ……………………………………… (Ad Soyad – Branş – Zümre Başkanı)
  2. ………………………………………
  3. ………………………………………
  4. ………………………………………
    (… gerektiği kadar satır eklenir)

Gündem Maddeleri:

1. Açılış ve yoklama
  2. 2025–2026 eğitim öğretim yılı I. dönem zümre çalışmalarının değerlendirilmesi
  3. II. dönem uygulanacak öğretim programı, yıllık planlar ve ünite sürelerinin gözden geçirilmesi
  4. Ölçme ve değerlendirme esaslarının belirlenmesi (yazılı sınavlar, performans çalışmaları, proje ödevleri vb.)
  5. Sınav tarihleri ve ortak sınavların planlanması
  6. Derslerde kullanılacak kaynaklar, materyaller ve dijital araçların belirlenmesi
  7. Başarısı düşük olan öğrencilere yönelik alınacak tedbirler ve destekleyici çalışmalar
  8. Disiplin, devamsızlık ve rehberlik çalışmaları ile iş birliği yapılması
  9. Diğer dilek ve temenniler
  10. Kapanış

Görüşmeler:

1. Açılış ve yoklama

Toplantı, okul müdürü/müdür yardımcısı …………………………… başkanlığında …/…/2026 tarihinde saat …:…’de ………………… toplantı salonunda açıldı.
Yoklama yapıldı; ekli listede adları bulunan öğretmenlerden … (…) kişi toplantıya katıldı, … (…) kişi mazeretli/mazeretsiz olarak katılmadı.

2. 2025–2026 eğitim öğretim yılı I. dönem zümre çalışmalarının değerlendirilmesi

Zümre başkanları tarafından I. döneme ait:

• Öğrenci başarı oranları,
  • Uygulanan ölçme-değerlendirme yöntemleri,
  • Ders işlenişinde karşılaşılan güçlükler,
  • Yapılan olumlu çalışmalar
    değerlendirilmiş; güçlü ve zayıf yönler tespit edilmiştir.

Gerekli görülen başlıca tespitler:

• …………………………………………………………………………………

3. II. dönemde uygulanacak öğretim programı, yıllık planlar ve ünite süreleri

Zümre başkanları kendi alanlarında:

• Programın kazanımlarını,
  • Ünitelerin işleniş sürelerini,
  • Sınav ve etkinlik tarihlerini
    gözden geçirmiş; Bakanlıkça yayımlanan öğretim programına uygun olacak şekilde planlamaların yapılmasına karar verilmiştir.

Alınan kararlar:

4. Ölçme ve değerlendirme esaslarının belirlenmesi

II. dönemde uygulanacak ölçme ve değerlendirme sürecinde;

• Öğrenci seviyesine ve dersin niteliğine uygun, çoklu ölçme araçlarının kullanılması,
  • En az … yazılı sınav yapılması,
  • Gerekli görülen derslerde ortak yazılı sınavların uygulanması,
  • Performans ve proje çalışmalarının açık, anlaşılır ölçütlere göre değerlendirilmesi
    konularında görüş birliğine varılmıştır.

Kararlar:

5. Sınav tarihleri ve ortak sınavlar

II. dönemde yapılacak yazılı sınavların tarihleri, sınıflara göre ortak yazılıların tarih ve saatleri belirlenmiş, sınav haftalarında ders ve etkinlik planlamalarının buna göre düzenlenmesine karar verilmiştir.

Belirlenen genel ilkeler:

6. Derslerde kullanılacak kaynak, materyal ve dijital araçlar

Ders kitaplarına ek olarak kullanılacak yardımcı kaynaklar, çalışma yaprakları, deney setleri, EBA ve diğer dijital platformlardan yararlanma konuları görüşülmüş; öğrencilerin seviyesine uygun, MEB mevzuatına uygun kaynaklardan yararlanılması kararlaştırılmıştır.

Öne çıkan kararlar:

7. Başarısı düşük öğrenciler için alınacak tedbirler

Başarı düzeyi düşük öğrencilerin tespiti, velilerle iletişim, ek çalışma kâğıtları, etüt ve destekleme kursları, bireysel rehberlik gibi çalışmaların artırılması kararlaştırılmıştır.

Alınan kararlar:

8. Disiplin, devamsızlık ve rehberlik çalışmaları

Öğrenci devamsızlığını azaltmaya yönelik önlemler, sınıf içi disiplin, okul kurallarına uyum ve rehberlik servisi ile iş birliği konuları görüşülmüş; ilgili mevzuat çerçevesinde hareket edilmesi kararlaştırılmıştır.

Belirlenen uygulamalar:

9. Dilek ve temenniler

Zümre başkanları söz alarak II. döneme ilişkin görüş ve önerilerini dile getirmiş;

• Okul–veli iş birliğinin artırılması,
  • Sosyal-kültürel etkinliklere daha fazla yer verilmesi
    gibi konularda temennilerde bulunmuşlardır.

Öneriler:

10. Kapanış

Gündemde görüşülecek başka madde olmadığından toplantı …/…/2026 tarihinde saat …:…’de sona ermiştir. İşbu tutanak … sayfa ve … maddeden oluşmuş olup, birlikte imza altına alınmıştır.

Başkan
Adı Soyadı: ………………………………………
Görevi: ………………………………………
İmza: ………………

Üyeler

1. Adı Soyadı: ……………………………………… / Branş: ………………… / İmza: …………
  2. Adı Soyadı: ……………………………………… / Branş: ………………… / İmza: …………
  3. Adı Soyadı: ……………………………………… / Branş: ………………… / İmza: …………
  4. Adı Soyadı: ……………………………………… / Branş: ………………… / İmza: …………

İstersen bir sonraki adımda:

• Okul adını, ili, tarihi ve
  • Hangi derslerin zümre başkanları olduğunu
    yaz, metni senin okuluna göre doldurulmuş hazır Word metnine çevireyim.

TERİMLER

• Zümre: Aynı branştaki öğretmenlerin oluşturduğu kurul
  • Tutanak: Toplantıda görüşülen ve karara bağlanan hususların yazılı kaydı
  • Ortak yazılı: Aynı sınıf düzeyinde, aynı dersten tüm şubelerde aynı anda yapılan sınav

Güncel bilgi kaynağı:

• T.C. Millî Eğitim Bakanlığı, Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği, son erişim: 04.02.2026
    Mevzuat Bilgi Sistemi

İlkokul için lütfen

İlkokul için düzenlenmiş, Word’e kopyalayıp .docx’e yapıştırarak kullanabileceğin “II. Dönem Başı Okul Zümre Başkanları Toplantı Tutanağı” taslağını aşağıya ekliyorum. Boşlukları okuluna ve zümrelerine göre doldurabilirsin. İstersen okul adı, tarih ve zümreleri yaz — ben senin için doğrudan doldururum.

T.C.
……………… VALİLİĞİ
……………… İLKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ

II. DÖNEM BAŞI OKUL ZÜMRE BAŞKANLARI TOPLANTI TUTANAĞI (İLKOKUL)

Toplantı Tarihi: …./…./2026
Toplantı Yeri: …………………

Toplantıya Katılanlar:

1. ……………………………………… (Ad Soyad – Branş / Sınıf – Zümre Başkanı)
  2. ………………………………………
  3. ………………………………………
  4. ………………………………………

Gündem Maddeleri:

1. Açılış ve yoklama
  2. I. dönemin değerlendirilmesi (öğrenci kazanımları, okuma-yazma gelişimi, devamsızlık, genel başarı durumu)
  3. II. dönemde uygulanacak yıllık planlar, ünite süreleri ve kazanım odaklı işleyiş
  4. Ölçme ve değerlendirme esasları (performans, portfolyo, yazılı yoksa alternatif değerlendirme, takip sözleşmeleri)
  5. Sınıf içi destek ve yetiştirme çalışmaları (etütler, bireysel destek, okul içi programlar)
  6. Okul-veli iletişimi, veli bilgilendirme ve rehberlik çalışmaları
  7. Ders materyalleri, okuma-kütüphane etkinlikleri, dijital araçlar ve güvenli internet kullanımı
  8. Sınıf düzeni, devamsızlık ve disiplin ile ilgili ortak uygulamalar
  9. Sosyal-kültürel ve sportif etkinliklerin planlanması
  10. Diğer dilek ve temenniler
  11. Kapanış

Görüşmeler:

1. Açılış ve yoklama
    Toplantı, okul müdürü/müdür yardımcısı …………………………… başkanlığında …/…/2026 tarihinde saat …:…’de ………………… toplantı salonunda açıldı. Yoklama yapıldı; listede adı bulunan öğretmenlerden … (…) kişi toplantıya katıldı, … (…) kişi mazeretli/mazeretsiz olarak katılmadı.

2. I. dönemin değerlendirilmesi
    Zümre başkanları I. döneme ilişkin: okuma-yazma başarıları, temel matematik kazanımları, sınıf içi gözlemler, devamsızlık durumu ve uygulanan destek çalışmalarını değerlendirmiş; güçlü ve geliştirilmesi gereken yönler tespit edilmiştir.

Tespit edilen başlıca hususlar:

1. II. dönemde uygulanacak öğretim programı ve yıllık planlar
    Zümre başkanları program kazanımlarını, ünite sürelerini ve sınıf düzeyi hedeflerini gözden geçirerek II. döneme ilişkin yıllık planların ekteki şekilde uyarlanmasına karar vermiştir.

Alınan kararlar:

1. Ölçme ve değerlendirme esasları
    II. dönemde; portfolyo, performans değerlendirmeleri, gözlem ve derse dayalı değerlendirme araçlarının etkin kullanılmasına; yazılı sınav yerine sınıf düzeyine uygun alternatif değerlendirmelerin (ör. kısa değerlendirme, proje, sunum) tercih edilmesine karar verilmiştir. Öğrenci gelişimi düzenli olarak veliyle paylaşılacaktır.

Kararlar:

1. Destek ve yetiştirme çalışmaları
    Başarısı düşük öğrencilere yönelik ek etütler, bireysel takip, okuma saatleri ve okul içi destek programlarının artırılmasına, ihtiyaç halinde rehber öğretmen ile iş birliği yapılmasına karar verilmiştir.

Alınan kararlar:

1. Okul-veli iletişimi ve rehberlik
    Veli toplantıları, günlük iletişim defteri / e-Okul bilgilendirmeleri ve rehberlik seanslarının planlanması konusunda ortak uygulama belirlenmiştir.

Uygulamalar:

1. Ders materyalleri ve dijital araçlar
    Kütüphane, okuma köşeleri, öğretim materyalleri ve EBA/dijital içeriklerin kullanımı hakkında standartların belirlenmesine karar verilmiştir.

Kararlar:

1. Disiplin ve devamsızlık uygulamaları
    Devamsızlığın azaltılması, okul kurallarına uyum ve sınıf içi olumlu davranışları teşvik edecek yöntemler kararlaştırılmıştır.

Uygulamalar:

1. Sosyal-kültürel etkinlikler
    Okul içi etkinlikler, geziler ve sportif faaliyetlerin II. dönemde planlanması ve güvenlik/velİ izin süreçlerinin düzenlenmesine karar verilmiştir.

2. Dilek ve temenniler
    Zümre başkanları önerilerini sundu; okulla veli iş birliğinin artırılması ve destekleyici faaliyetlerin yaygınlaştırılması talep edilmiştir.

Öneriler:

1. Kapanış
    Gündemde görüşülecek başka madde olmadığından toplantı …/…/2026 tarihinde saat …:…’de sona ermiştir. İşbu tutanak … sayfa ve … maddeden oluşmuş olup birlikte imza altına alınmıştır.

Başkan

Üyeler

1. Adı Soyadı: ……………………………………… / Branş/Sınıf: …………… / İmza: …………
  2. Adı Soyadı: ……………………………………… / Branş/Sınıf: …………… / İmza: …………
  3. Adı Soyadı: ……………………………………… / Branş/Sınıf: …………… / İmza: …………

İstersen şimdi:

• Okul adını, ilini, toplantı tarihini ve hangi zümrelerin (ör. Sınıf Öğretmenleri, Türkçe, Matematik, Fen vb.) katılacağını yaz; metni senin bilgilerine göre doldurup Word’e hazır hâle getireyim.

Merhabalar

İlkokul,06.02.2026,Kocatepe İlkokulu

Teşekkürler — hemen hazırlayayım. Bir iki bilgi daha rica ediyorum:

1. Okulunuz hangi ilde (hangi valiliğe bağlı)?
  2. Toplantıya hangi zümre başkanları katılacak? (Örnek liste: Sınıf Öğretmenleri, Türkçe, Matematik, Fen ve Teknoloji, İngilizce, Görsel Sanatlar, Beden Eğitimi, Rehberlik). Bu örnekle hazırlamamı ister misiniz, yoksa kendi zümre listenizi yazar mısınız?

Onay veya eksik bilgiyi iletirseniz, Kocatepe İlkokulu — 06.02.2026 tarihli, Word’e kopyalayıp .docx’e yapıştırabileceğiniz tam doldurulmuş tutanağı gönderirim.

Kocaeli

Zümreleri kendimiz yazarız

Aşağıda Kocaeli — Kocatepe İlkokulu için 06.02.2026 tarihli, Word’e kopyalayıp .docx’e yapıştırabileceğiniz tam doldurulmuş tutanak taslağı. Zümre başkanları listesini siz yazacaksanız, o kısmı boş bıraktım — isterseniz zümreleri gönderin, ben doğrudan ekleyeyim.

T.C.
KOCAELİ VALİLİĞİ
KOCATEPE İLKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ

II. DÖNEM BAŞI OKUL ZÜMRE BAŞKANLARI TOPLANTI TUTANAĞI (İLKOKUL)

Toplantı Tarihi: 06/02/2026
Toplantı Yeri: ……………………………

Toplantıya Katılanlar:

1. ……………………………………… (Ad Soyad – Branş / Sınıf – Zümre Başkanı)
  2. ………………………………………
  3. ………………………………………
  4. ………………………………………

Gündem Maddeleri:

1. Açılış ve yoklama
  2. I. dönemin değerlendirilmesi (öğrenci kazanımları, okuma-yazma gelişimi, devamsızlık, genel başarı durumu)
  3. II. dönemde uygulanacak yıllık planlar, ünite süreleri ve kazanım odaklı işleyiş
  4. Ölçme ve değerlendirme esasları (portfolyo, performans, gözlem, alternatif değerlendirmeler)
  5. Sınıf içi destek ve yetiştirme çalışmaları (etütler, bireysel destek)
  6. Okul-veli iletişimi ve rehberlik çalışmaları
  7. Ders materyalleri, okuma-kütüphane etkinlikleri ve dijital araçlar
  8. Disiplin, devamsızlık ve sınıf düzeni ile ilgili ortak uygulamalar
  9. Sosyal-kültürel ve sportif etkinliklerin planlanması
  10. Diğer dilek ve temenniler
  11. Kapanış

Görüşmeler:

1. Açılış ve yoklama
    Toplantı, okul müdürü/müdür yardımcısı …………………………… başkanlığında 06/02/2026 tarihinde saat …:…’de …………………………… toplantı salonunda açıldı. Yoklama yapıldı; listede adı bulunan öğretmenlerden … (…) kişi toplantıya katıldı, … (…) kişi mazeretli/mazeretsiz olarak katılmadı.

2. I. dönemin değerlendirilmesi
    Zümre başkanları I. döneme ilişkin: okuma-yazma başarıları, temel matematik kazanımları, sınıf içi gözlemler, devamsızlık durumu ve uygulanan destek çalışmalarını değerlendirmiş; güçlü ve geliştirilmesi gereken yönler tespit edilmiştir.

Tespit edilen başlıca hususlar:

1. II. dönemde uygulanacak öğretim programı ve yıllık planlar
    Zümre başkanları program kazanımlarını, ünite sürelerini ve sınıf düzeyi hedeflerini gözden geçirerek II. döneme ilişkin yıllık planların uyarlanmasına karar vermiştir.

Alınan kararlar:

1. Ölçme ve değerlendirme esasları
    II. dönemde portfolyo, performans değerlendirmeleri, gözlem ve derse dayalı değerlendirme araçlarının etkin kullanılmasına; sınıf düzeyine uygun alternatif değerlendirmelerin tercih edilmesine karar verilmiştir. Öğrenci gelişimi düzenli olarak veliyle paylaşılacaktır.

Kararlar:

1. Destek ve yetiştirme çalışmaları
    Başarısı düşük öğrencilere yönelik ek etütler, bireysel takip, okuma saatleri ve okul içi destek programlarının artırılmasına, ihtiyaç halinde rehber öğretmen ile iş birliğine gidilmesine karar verilmiştir.

Alınan kararlar:

1. Okul-veli iletişimi ve rehberlik
    Veli toplantıları, günlük iletişim defteri / e-Okul bilgilendirmeleri ve rehberlik seanslarının planlanması konusunda ortak uygulamalar belirlenmiştir.

Uygulamalar:

1. Ders materyalleri ve dijital araçlar
    Kütüphane, okuma köşeleri, öğretim materyalleri ve EBA/dijital içeriklerin kullanımı hakkında standartların belirlenmesine karar verilmiştir.

Kararlar:

1. Disiplin ve devamsızlık uygulamaları
    Devamsızlığın azaltılması, okul kurallarına uyum ve olumlu davranışları teşvik edecek yöntemler kararlaştırılmıştır.

Uygulamalar:

1. Sosyal-kültürel etkinlikler
    Okul içi etkinlikler, geziler ve sportif faaliyetlerin II. dönemde planlanması ve güvenlik/veli izin süreçlerinin düzenlenmesine karar verilmiştir.

2. Dilek ve temenniler
    Zümre başkanları önerilerini sundu; okulla veli iş birliğinin artırılması ve destekleyici faaliyetlerin yaygınlaştırılması talep edilmiştir.

Öneriler:

1. Kapanış
    Gündemde görüşülecek başka madde olmadığından toplantı 06/02/2026 tarihinde saat …:…’de sona ermiştir. İşbu tutanak … sayfa ve … maddeden oluşmuş olup birlikte imza altına alınmıştır.

Başkan

Üyeler

1. Adı Soyadı: ……………………………………… / Branş/Sınıf: …………… / İmza: …………
  2. Adı Soyadı: ……………………………………… / Branş/Sınıf: …………… / İmza: …………
  3. Adı Soyadı: ……………………………………… / Branş/Sınıf: …………… / İmza: …………

Not: Zümre başkanları listesini gönderirseniz, ben bu metni sizin verdiğiniz zümre başkanlarıyla eksiksiz doldurup tekrar gönderirim.