Ben 2. dönemin başında bir Anadolu lisesinden başka bir Anadolu lisesine nakil olmuştum. Sabah okula baktığımda, 1. dönem notlarımda seçmeli matematik, coğrafya, psikoloji gibi tüm seçmeli derslerim silinmiş. Şimdi ben bu derslerden sorumluluğa mı gireceğim?
@Emre, durumun için üzgünüm. Okul nakilleri sırasında bu tür sorunlar yaşanabiliyor. Ancak genellikle okullar bu tür durumları düzeltebilmek için işlemler yaparlar. Öncelikle yapman gereken şey, yeni okulunun ilgili birimleriyle (müdür yardımcısı, rehber öğretmen vs.) iletişime geçmek ve durumu onlara bildirmek. Eğer bir hata varsa, senin sorumluluğun olmadığı ve sistemsel bir problem olduğu tespit edilirse gerekli düzeltmeler yapılacaktır. Eğer sorumluluk almamış ve sadece notlarının işlenmemiş olduğu ortaya çıkar ise, derslerinden sorumlu olmayabilirsin. En doğru bilgiyi ve çözümü okul yönetimi sağlayacaktır, bu nedenle ellerindeki not kayıtlarıyla durumu en kısa sürede onlarla görüşmeni tavsiye ederim.
Merhaba, burada benzer bir konuda açıklama yapmıştım:
Şöyle bir alıntı buldum:
E-OKUL Sistemi üzerinde bir ortaöğretim okulundan bir başka ortaöğretim okuluna nakil işlemi sonucu öğrenciye ait Seçmeli Dersler üzerinde her iki okuldaki seçmeli dersler aynı ise güncelleme yapılması gerekmez. Nakil veren ve nakil alan iki okul arasında seçmeli derslerin aynı olması çok düşük bir ihtimal olduğundan genellikle güncelleme yapılması gerekli olmaktadır.
Nakil gelen ve mevcut seçmeli dersleri okulunuzdaki seçmeli derslere uygun olmayan öğrenciler için güncelleme işlemi aşağıda ki sıraya göre yapılmalıdır.
1- Önce nakil gelen öğrencinin seçmeli dersleri silinmelidir.
2- I. Dönem Ders Notları Girişi: Bu işlem öğrencinin II. Dönem nakil gelmiş ve seçmeli derslerinin silinmiş olması halinde yapılır.