Youtube hesabım kapatıldı, içerisindeki marka hesaplarımı ve kanallarımı nasıl geri alabilirim?

Youtube hesabınız kapatıldığında o hesaba bağlı oluşturduğunuz kanallara erişimi de kaybediyorsunuz. Ve bu çok can sıkıcı olabiliyor, çünkü sadece bir kanal yüzünden diğer kanalları yönetemiyorsunuz yada kullanamıyorsunuz… Böyle bir senaryoda ne ilk akla gelen kapatılan hesabınızı itiraz ederek geri açmak olabilir ama ise yaramayacaktır çünkü çok nadir kapatılan hesaplar açılır. Bu durumda hesabımıza kayıtlı diğer kanalları geri nasıl kurtarabiliriz yada geri nasıl alabiliriz?

2-3 yıl (belki daha fazla) önce telif hakkı ihlalleri yüzünden youtube hesabım kapatıldı. Adamlar haklı tabi uyanıklık yaptım ve farkında değildim bunun ciddi bir yasak olduğunun. Youtube bunu her yerde gözümüze sokuyordu ama görmezden gelmek kolay oluyordu. Neyse hesabım kapatıldı, ne yaptıysam youtube erişimini geri alamadım. Yalvardım, yakardım, bir daha olmaz, hemen sileceğim… neler denemedim :slight_smile:

Sonuç; ruhsuz bunlar abi ya, her itirazımda insan hayır der mi?, dermiş gördük. Tek istediğim hesabıma bağlı oluşturduğum youtube kanallarının erişimini geri kazanmaktı. Hesap o kadarda önemli değildi sonuçta kanal oluşturup o kanalla çalışma yapıyoruz. Hesaba erişim olmadığı için bu kanalları da yönetemiyorsunuz haliyle ancak bugün bir şey keşfettim. Aman Allahım kafamda şimşekler çaktı :slight_smile: Youtube erişiminiz olmasa da Google hesabınızı yönetebiliyorsunuz. Daha önceki denemelerimde marka hesaplara erişim kazanamadım, ancak bugün keşfettiğim bu yöntem ile marka hesaplara farklı bir mail adresi atayabiliyorsunuz ve o hesap üzerinden yönetmeye devam edebiliyorsunuz. Çılgınca dımı, nerdeydi kafan 2 senedir…

Kapanan youtube hesabına ait marka hesaplar

Kapatılan youtube hesabınızın bağlı olduğu google hesabına giriş yapın ve buradaki marka hesaplar alanına girin: https://myaccount.google.com/brandaccounts?hl=tr

Buraya kadar geldiyseniz o kısımda kanallarınızı görebilirsiniz. Heycan yapmayın hemen, orada gördüğünüz kanallarınıza erişimi tekrar geri alabileceksiniz, eğer orada aradığınız kanal yoksa ya yanlış google hesabı ile giriş yaptınız, yada geçmiş olsun ben henüz o kanallarınız için bir yöntem bilmiyorumdur…

Şimdi isterseniz sırayla gidin, yada öncelik sırasına göre gidin, geri almak istediğiniz kanalın bölümüne girin, karşınıza çıkan sayfada yeni yönetici ekleyeceğiz, böylece o kanala diğer Google hesabınızdan erişim kazanacaksınız ve yönetebileceksiniz. Harikaaa…

Sonrasında karşınıza çıkan bölümde youtube kanalı için erişim yetkisi vereceğiniz mail hesabını girmeniz gerekiyor. Bu mailin Google ye ait ve sorunsuz bir hesap olmasına dikkat edin. Aşağıdaki resimde göreceğiniz sırayı takip ederek yeni yöneticiyi ekleyin.

Davet et dedikten sonra girdiğiniz mail adresine onaylama maili gelecek, onayladıktan sonra o google hesabı üzerinden artık izin verdiğiniz kanala erişim kazanacaksınız. Bunu test etmek için yeni girdiğiniz google hesabı ile youtube ye giriş yapın :wink: Birden çok kanal varsa ve youtube ye giriş yaptıysanız zaten, o zaman sağ üstdeki hesabım kısmından hesap değiştir diyerek yeni eklediğiniz kanalı seçerek yönetmeye başlayabilirsiniz.

Buraya kadar anlattığım yöntemle 2-3 yıldır giriş yapamadığım kanallarımı yönetmeye başladım. Umarım yardımcı olmuştur, daha fazla bilgi için buradaki Google yardım dokümanını da inceleyebilirsiniz: Marka Hesabı üzerinden kanal sahiplerini ve yöneticilerini değiştirme - Bilgisayar - YouTube Yardım