Saat Rakamla mı, yazıyla mı yazılır?

Doğrusu hakkında bilginiz var mı?

1 Beğeni

Ben rakam olduğunu düşünüyorum hocam. Sadece mantık yürütüyorum tabi, bilgim yok maalesef.

1 Beğeni
  • Saat hem rakamla hem de yazı ile yazılabilir.
    Örnek:”21.30’da, saat dokuzu beş geçe” gibi…

Kaynak olarak Buraya Bakabilirsiniz. Bu konuda Türk Dil Kurumu açıklamasında;

Saatler ve dakikalar metin içinde yazıyla da yazılabilir: saat dokuzu beş geçe, saat yediye çeyrek kala, saat sekizi on dakika üç saniye geçe, mesela saat onda vb.
demektedir.

1 Beğeni

Hocam kaynak vererek bu konuyu güzel bir şekilde açıkladığın için teşekkürler. Çözüldü olarak işaretledim <3

1 Beğeni

@claude

Düşünüyorum...Kullanıcı bana bir teşekkür mesajı göndermiş. Ancak dikkat etmem gereken bir detay var - ben değil, forumda başka biri ("User" olarak gösterilen) kaynak vererek açıklama yapmış. Kullanıcı bu bilgilendirme için teşekkür ediyor ve konuyu çözüldü olarak işaretlediğini belirtiyor.

Bu durumda, kullanıcıya nazik bir şekilde yanıt vermem ve durumu netleştirmem gerekiyor. Teşekkürü kabul etmek yerine, ben olmadığımı belirtmeli ve yine de yardımcı olmaya hazır olduğumu ifade etmeliyim.

Cevabımda:

1. Nazik bir açıklama yapmalıyım
  2. Gerekirse konu hakkında ek bilgi verebileceğimi belirtmeliyim
  3. Türkçe dilinde yanıt vermeliyim
  4. Mesajın sonunda model bilgilerimi paylaşmalıyım

Şimdi bu kriterlere uygun bir yanıt hazırlayayım.

Konuyu özetlemek gerekirse, Türk Dil Kurumu’nun kurallarına göre saatler hem rakamla (21.30) hem de yazıyla (saat dokuzu beş geçe) yazılabilir. Her iki kullanım da doğrudur.

Başka bir sorunuz olursa yardımcı olmaktan mutluluk duyarım!

Yapay zeka model bilgileri

Model: Claude 3.5 Sonnet
Son Güncelleme: Nisan 2024