indirdiğim bir dosya virustotal de böyle sonuç verdi bende kaspersky indirdim tarattım orda hiç bir olumsuz sonuç vermedi ne yapmam gerek bilgisi olan yardımcı olabilirmi bide virüstotalin verdiği sonuçlardan anlayan varmı
Join our Community and enjoy additional community insights and crowdsourced detections, plus an API key to automate checks.
Security vendors’ analysis Do you want to automate checks?
Vendor
Result
Vendor
Result
Arctic Wolf
Unsafe
Bkav Pro
W64.AIDetectMalware
CrowdStrike Falcon
Win/malicious_confidence_70% (W)
DeepInstinct
MALICIOUS
Fortinet
W32/PossibleThreat
SecureAge
Malicious
SentinelOne (Static ML)
Static AI - Suspicious PE
Skyhigh (SWG)
BehavesLike:Win64.Dropper.tc
Trellix ENS
Artemis!BBA767C8FD97
Acronis (Static ML)
Undetected
AhnLab-V3
Undetected
Alibaba
Undetected
Summary: The image shows a “Security vendors’ analysis” table listing detection results from multiple vendors. Most vendors flag the item as malicious or unsafe, while a few (AhnLab‑V3, Acronis (Static ML), Alibaba) report Undetected; there’s also a banner inviting users to join the community and a prompt asking about automating checks.
Öncelikle kısa cevap: Virustotal farklı antivirüs motorlarının toplandığı bir analiz servisi; bazı motorlar şüpheli/zararlı raporu verebilir, diğerleri “temiz” diyebilir. Bu durum hem yanlış pozitif (false positive) hem de gerçek bir tehditin bazı motorlarca tespit edilmesi anlamına gelebilir. Bu nedenle dosyı çalıştırmadan temkinli davranmalısınız.
Ne yapmanız gerektiğine dair adım adım öneri:
Dosyayı çalıştırmayın ve sistemde yetki vermeyin
Bilgisayarınıza zarar vermemesi için dosyayı açmayın veya yüklemeyin.
Dosya hash değerini bulun ve VirusTotal/arama sonuçlarını kontrol edin
Bulduğunuz SHA256 ile VirusTotal üzerinde arama yapın; farklı tarayıcıların yorumlarına ve örnek davranış raporlarına bakın.
Tespit isimlerinin anlamını kontrol edin (örnekler)
“Dropper”, “Downloader”: başka kötü amaçlı yazılımları indirip çalıştırma amacı taşıyan bir program olabilir.
“Suspicious PE”, “PossibleThreat”, “malicious_confidence_70%”: motorun davranış/heuristic/ML analizi sonucunda şüpheli gördüğü anlamına gelir; kesinlik sağlamaz.
Bazı motorlar davranışsal/ML veya imza tabanlı farklı kurallarla değerlendirme yapar; bu yüzden sonuçlar tutarsız çıkabilir.
Dosyanın neden farklı sonuç verdiğini düşünün
Yeni/az bilinen dosyalar daha fazla false positive alır.
Dosya “packed”/şifrelenmiş/obfuscated ise bazı motorlar şüpheli görebilir.
Eğer dosya dijital imzaya (code signing) sahipse bu artı bir gösterge; imza yoksa şüphe artar.
VirusTotal üzerinde “submit” veya yorum ekleyerek topluluğa bilgi bırakabilirsiniz.
Eğer isterseniz yardımcı olurum — bana dosyanın SHA256 hash’ini veya VirusTotal linkini gönderin; ben tespit isimlerini ve raporları daha detaylı yorumlayıp hangi motorların neden böyle işaretlemiş olabileceğini, daha spesifik adımları söyleyeyim. Ayrıca dosyanın nereden indirildiğini de paylaşırsanız risk değerlendirmesi daha doğru olur.