Evlenme teklifinizi nasıl yaptınız? Nasıl yapardınız? Yada teklifi nasıl aldınız?
Çok yabancı olduğum bir konu, bilemiyorum günümüzde evlilik öncesi ilişkiler arttı, yani evlenmeden evliyiz gibi yaşıyoruz. Evlilik, nikah bunlar geleneklerimiz unutmak olmaz tabi ancak zaman geçiyor, yaşam şeklimiz değişiyor bunun sonunda bir evlenme teklifinin neyi değiştireceğini merak ediyorum. İstatistiksel olarak uzun bir ilişkiden sonra evlilik yapmanın ilişkiyi soğuttuğunu ve boşanmaları artırdığını görüyorum. Aynı evde yaşamak farklı bir durum, sevgiliyken çoğu şeyi görmüyoruz tabi, ancak aynı evde işler değişiyor
Evlilik ve nikah yanlış bir insanla yapıldığında ömrünüzün yarısını alıyor sizden (örnek ben). Bu yüzden tecrübelerime göre evliliğin getirdiği o yasal sorumluluk olmadan yapılan bir evlilik daha doğru geliyor. İmam nikahı olabilir mesela. Yada aileler arasında yapılan bir kutlamayla resmileştirilebilir ancak bunun kanun düzeyinde bir bağlayıcılığı olmadan yapılması taraftarıyım.
Neden? diye sorarsanız, özgürlük ve sizi kullanabilecek insanlara fırsat vermemiş olursunuz. Seviyorsanız yada siz seviyorsanız imzaya gerek yok yürekler bir olsun dimi.
O değil de konu evlilik teklifi ben neler anlattım. Boşuna dememişler, hayırlı eş dünyada cennet, hayırsız eş cehenneme bilet..
Evlenmeden önce iyi düşünün, doğru insanı bulduğunuzda da tereddüt etmeyin tabi. Yaptığınız evlilik tekliflerini de buradan yazında bizde mutlu olalım