1,00 üzerinden 1,00 notunu ver
Doğru
. Destek eğitim odasında yapılan eğitim ne türe girer?
a. Yarı zamanlı gruplama,
b. Tam zamanlı gruplama,
c. Bireysel eğitim
d. Heterojen gruplama
e. Homojen gruplama
Genel açıklama: Görsel, bir sınav/ölçme arayüzünde destek eğitim odasında yapılan eğitim türünü soran çoktan seçmeli bir soru ve üst kısımda PDF düzenleme araç çubuğu metinlerini içermektedir.
Doğru cevap:
a. Yarı zamanlı gruplama
Açıklama:
Destek eğitim odasında yapılan eğitimler, öğrencilerin günün belirli saatlerinde normal sınıf ortamından ayrılarak, ihtiyaçlarına uygun bireyselleştirilmiş destek aldıkları bir uygulamadır. Yani öğrenci günün bir kısmında sınıfında, bir kısmında ise destek eğitim odasında olur. Bu model, yarı zamanlı gruplama olarak tanımlanır.
- Tam zamanlı gruplama: Öğrencinin tüm gün boyunca ayrı bir ortamda eğitim almasıdır, destek eğitim odası buna girmez.
- Bireysel eğitim: Tek başına yapılan eğitim olup bazen destek eğitim odasında uygulansa da, bu odanın genel amacı topluca (küçük grup veya bireysel) yarı zamanlı destek sağlamaktır.
- Heterojen ve homojen gruplama: Grup içi farklılık ve benzerlikle ilgili terimlerdir, destek eğitim odasının ana özelliği değildir.
TERİMLER:
Destek eğitim odası: Okullarda özel eğitime ihtiyacı olan öğrencilerin, kendi sınıflarındaki derslerden bazıları yerine ihtiyaçları doğrultusunda bireysel veya küçük grup halinde destek eğitim aldığı özel alan.
Yarı zamanlı gruplama: Öğrencinin günün ya da haftanın bir bölümünde genel sınıf ortamında, bir bölümünde ise ayrı ortamda eğitim alması.
Tam zamanlı gruplama: Öğrencinin sürekli olarak ayrı bir eğitim ortamında bulunması.
Kaynak ve bilgi kontrol tarihi:
- MEB Özel Eğitim Hizmetleri Yönetmeliği, 2023, kontrol: Haziran 2024