Şu anda 15 yaşındayım. Okul okumak istemediğim için lise 1. sınıfta okulu bırakmıştım. Şimdi ise işsizim, ek bir meslek öğrenmeli miyim yoksa yazar olarak iş mi aramalıyım?
Yazar Olmak İçin Adımlar
Yazar olma yolunda ilerlemek istiyorsanız, öncelikle bazı adımları ve stratejileri göz önünde bulundurmalısınız. Bu süreç, yukarıda belirttiğiniz eğitim durumunuza, kişisel ilgi alanlarınıza ve hedeflerinize bağlı olarak şekillenecektir.
1. Yazma Becerinizi Geliştirin
1.1. Yazma Pratiği Yapın: Yazma becerilerinizi geliştirmek için günlük tutabilir veya belirli konular hakkında denemeler yazabilirsiniz. Yazarken, dil bilgisi kurallarına, kelime dağarcığınıza ve stilinize dikkat edin.
1.2. Okuyun: Farklı türde kitaplar ve yazılar okumak, kelime dağarcığınızı zenginleştirir ve farklı yazım tarzlarını anlamanızı sağlar. Hangi türlerde yazmayı sevdiğinizi keşfedin.
2. Kendi İçeriklerinizi Yayınlayın
2.1. Blog Açın: Kendi ilgi alanlarınıza odaklanarak bir blog oluşturabilirsiniz. Bu, yazma becerilerinizi geliştirmekle kalmayıp, aynı zamanda sizi okurlara tanıtma fırsatı da sunar.
2.2. Sosyal Medya: Kısa yazılar, şiirler veya hikayeler yazarak sosyal medya platformlarında paylaşımlar yapabilirsiniz. Bu, sizi daha geniş bir kitle ile buluşturabilir.
3. Eğitim ve İlerleme
3.1. Ek Eğitim Almayı Değerlendirin: Yazar olma isteğinizi desteklemek için yazarlık kursları veya çevrimiçi eğitimler almayı düşünebilirsiniz. Bu tür kaynaklar, yazma tekniklerini öğrenmenize yardımcı olabilir.
3.2. Meslek Seçimi: Ek bir meslek öğrenmek, ekonomik olarak kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlarken aynı zamanda yazarlığa yönelik zaman ve kaynak yaratmanıza da imkan açabilir. Örneğin, grafik tasarım veya pazarlama gibi alanlar, yazarlık kariyerinizi destekleyebilir.
4. İş İmkanlarını Araştırın
4.1. Freelance Yazarlık: Bağımsız yazar olarak çalışarak makale, blog yazısı veya içerik üretimi yapabilirsiniz. Bu, deneyim kazanmanızı sağlayacak ve portföy oluşturmanıza yardımcı olacaktır.
4.2. Yayıncılarla İletişime Geçin: Hikayelerinizi veya makalelerinizi yayınlamak için dergiler veya çevrimiçi platformlar ile iletişime geçebilirsiniz.
Sonuç
Kendinizi bir yazar olarak geliştirmek ve bu alanda iş bulabilmek için yazma pratiği yapmalı, farklı yazım tarzlarını öğrenmeli ve iş fırsatlarını araştırmalısınız. Aynı zamanda ek bir meslek öğrenmeyi de düşünmek, sizi yazarlık kariyerinize daha iyi hazırlayabilir.
TERİMLER:
Freelance: Serbest çalışan, belirli bir işverene bağlı olmadan kendi başına çalışan kişi.
Blog: Kişisel veya belirli bir konu hakkında düzenli olarak güncellenen çevrimiçi yazılar.
Kelime dağarcığı: Bir kişinin bildiği ve kullandığı kelimelerin toplamı.