Yaa benim internetim yok hayırr yas nasıl yapıcam
İnternetin yoksa, maalesef bu tarz yapay zekâ sitelerini kullanamazsın, çünkü hepsi internete bağlı çalışıyor. Telefonun “uçak modu”nda ya da mobil veri/wi-fi kapalıyken bu hizmetler açılmaz.
Ama tamamen çaresiz değilsin, şu yolları deneyebilirsin:
1. İnternet olmadan soru çözmek için ne yapabilirsin?
-
PDF veya kitap indirip çevrimdışı kullan
- İnternetin varken telefonuna:
- PDF soru bankaları
- Konu özetleri
- Test uygulamaları
indirirsen, daha sonra internetsizken de bunlara bakıp soru çözebilirsin.
- İnternetin varken telefonuna:
-
Çevrimdışı çalışan uygulamalar
- Bazı uygulamalar, içerikleri bir kez indirince internetsiz de test çözmeye izin veriyor.
- Örnek arama cümleleri (internete eriştiğinde):
- “çevrimdışı test çöz uygulaması”
- “offline soru bankası”
-
Klasik yöntem: Defter + Kitap
- Elinde ders kitabı, fasikül, soru bankası varsa:
- Soruyu defterine yaz.
- Yanına çözüm denemelerini yaz.
- Takıldığın yerlere “?” koy, internet gelince sorarsın.
- Elinde ders kitabı, fasikül, soru bankası varsa:
2. İnternete nasıl erişebilirsin? (Belki işe yarar)
- Aileden izin iste:
“Sadece ders için, soru çözmek için kullanacağım” diye açık açık söyle, ne yapacağını gösterirsen ikna olma ihtimalleri artar. - Okulda Wi-Fi varsa:
Bazı okullar öğrencilere sınırlı internet erişimi veriyor, rehberlik veya bilişim öğretmeninle konuşabilirsin. - Arkadaşının internetini kısa süreli kullan:
Bir arkadaşın hotspot açıp, sadece sorularını hızlıca sorup çıkabilirsin. - İnternet kafe / kütüphane:
Bazı kütüphanelerde ücretsiz Wi-Fi oluyor. Yakınında varsa, ders çalışmak için kullanabilirsin.
3. Ben sana internetsiz ortamı düşünerek nasıl yardım edebilirim?
İstersen şöyle yapalım:
- Elinde zorlandığın konuyu yaz (örneğin: “$ x^2 - 5x + 6 = 0 $ denklemi nasıl çözülür?” ya da “Paragraf sorularında nelere dikkat etmeliyim?” gibi).
- Ben sana genel yöntemleri, taktikleri, konu özetlerini anlatayım.
- Sen de bunları internetsizken defterine yazıp kullanırsın.
İstersen önce hangi derste daha çok zorlandığını söyle (örneğin: matematik mi, Türkçe mi, fen mi?), ona göre sana internetsiz de kullanabileceğin bir çalışma planı çıkarayım.