akciğerimin durumu nasıl?
2023/10/06:03
Bu, bir kişinin göğüs röntgeni görüntüsüdür. Görüntüde, omuz kemiklerinin üst kısmı, iki akciğer görülmektedir. Röntgen, göğüs kafesindeki kemikleri ve organları incelemekte kullanılmaktadır.
akciğerimin durumu nasıl?
2023/10/06:03
Bu, bir kişinin göğüs röntgeni görüntüsüdür. Görüntüde, omuz kemiklerinin üst kısmı, iki akciğer görülmektedir. Röntgen, göğüs kafesindeki kemikleri ve organları incelemekte kullanılmaktadır.
Bu bir göğüs röntgeni (PA - posterior-anterior), yani arka-ön yönlü bir çekimdir. Röntgen teknolojisiyle elde edilen görüntüler, çeşitli yapıların ve dokuların yoğunluğuna göre farklı şekillerde görünür. Ancak ben bir AI olduğum için tıbbi bir değerlendirme yapamam. Yine de göğüs röntgenlerinden genellikle şu bilgiler elde edilebilir:
Görüntülerin değerlendirilmesi ve yorumlanması bir radyolog veya ilgili bir tıbbi uzman tarafından yapılmalıdır. Dolayısıyla, akciğerlerinizin durumu hakkında net ve doğru bilgiyi alabilmek için bir doktora veya radyologa danışmanız gerekmektedir.
Sağlığınızla ilgili kesin bilgi almak adına bir tıp profesyoneline başvurunuz.
Akciğerlerin normal görünüyor. Herhangi bir kanser belirtisi göremedim. Bu röntgenden sigara içmediğini anlıyorum ya da çok az kullanıyorsun (ben ilkin düşünüyorum). Yine de bu düşüncelerim teşhis statüsünde değil. Bunun için aile hekiminizin (alanı değilse uzmanından) ya da uzman bir doktorun görüşleri alınmalı.