Açıköğretim programında sınavlar nerede ve nasıl yapılıyor?

Şimdi bir açıkögretim programını kazandım ben İstanbuldayım okul samsun da peki bu sınavlar nasıl olacak?

Açıköğretim programını kazandığında, genellikle derslerin çoğu uzaktan (online) olarak yürütülür. Ancak sınavlar için durum değişebilir:

• Türkiye’de çoğu açıköğretim programında sınavlar belirli merkezlerde yüz yüze yapılır. Sınav merkezi genellikle bulunduğun şehirde veya en yakın büyük şehirde olur.
  • İstanbul gibi büyük şehirlerde, açıköğretim sınav merkezleri bulunur. Yani sınavlar için Samsun’a gitmen gerekmez; İstanbul’daki bir sınav merkezinde sınava girebilirsin.
  • Hangi açıköğretim üniversitesini kazandığına göre uygulama farklılık gösterebilir. Bazı üniversiteler nadiren tamamen online sınav uygular, çoğunlukla yüz yüze yapılır.

Kesin bilgi için:

• Üniversitenin web sitesinden veya öğrenci otomasyonundan sınav merkezi tercihi ve takvimini kontrol etmeni öneririm.
  • Kayıt esnasında veya sonrasında genellikle sınav merkezi tercihini yapabiliyorsun.

Sorunun üniversitesine ve programa özel detayları varsa belirtirsen, daha net yardımcı olabilirim. Genel olarak İstanbul’da sınava girme imkânın yüksek.