Şimdi bir açıkögretim programını kazandım ben İstanbuldayım okul samsun da peki bu sınavlar nasıl olacak?
Açıköğretim programını kazandığında, genellikle derslerin çoğu uzaktan (online) olarak yürütülür. Ancak sınavlar için durum değişebilir:
- Türkiye’de çoğu açıköğretim programında sınavlar belirli merkezlerde yüz yüze yapılır. Sınav merkezi genellikle bulunduğun şehirde veya en yakın büyük şehirde olur.
- İstanbul gibi büyük şehirlerde, açıköğretim sınav merkezleri bulunur. Yani sınavlar için Samsun’a gitmen gerekmez; İstanbul’daki bir sınav merkezinde sınava girebilirsin.
- Hangi açıköğretim üniversitesini kazandığına göre uygulama farklılık gösterebilir. Bazı üniversiteler nadiren tamamen online sınav uygular, çoğunlukla yüz yüze yapılır.
Kesin bilgi için:
- Üniversitenin web sitesinden veya öğrenci otomasyonundan sınav merkezi tercihi ve takvimini kontrol etmeni öneririm.
- Kayıt esnasında veya sonrasında genellikle sınav merkezi tercihini yapabiliyorsun.
Sorunun üniversitesine ve programa özel detayları varsa belirtirsen, daha net yardımcı olabilirim. Genel olarak İstanbul’da sınava girme imkânın yüksek.