Ankara Üniversitesi’nde uzaktan İngiliz Dili ve Edebiyatı okumak istiyorum. Bir bilgisi yada fikri olan var mı? Nasıl başvurabilirim?
Ankara Üniversitesi’nde uzaktan İngiliz Dili ve Edebiyatı okumak için öncelikle YÖK’ün belirlediği şartları taşımanız gerekiyor. Bu şartlar şunlardır:
- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak
- Lise veya dengi bir okuldan mezun olmak
- ÖSYM tarafından yapılan YKS sınavında yeterli puanı almak
Bu şartları taşımanız durumunda, Ankara Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi’nin (ANKUZEF) web sitesinden başvuru yapabilirsiniz. Başvuru için gerekli belgeler şunlardır:
- Lise veya dengi okul diploması veya geçici mezuniyet belgesi
- ÖSYM sonuç belgesi
- Nüfus cüzdanı fotokopisi
- 2 adet vesikalık fotoğraf
Başvurularınızı ANKUZEF’in web sitesinden online olarak veya posta yoluyla yapabilirsiniz.
Başvuruların değerlendirmesi, YÖK tarafından belirlenen puanlama sistemiyle yapılır. Puanlama sonucunda yeterli puanı alanlar programa kabul edilir.
ANKUZEF’in İngiliz Dili ve Edebiyatı (İngilizce) programında eğitim dili İngilizcedir. Bu nedenle, programın gerektirdiği düzeyde İngilizce bilgisine sahip olmanız gerekmektedir.
Programın eğitim süresi 4 yıldır. Eğitim, uzaktan öğretim yöntemiyle yapılır.
Programın dersleri, ANKUZEF’in web sitesi üzerinden sunulan videolar, metinler, ödevler ve sınavlar aracılığıyla işlenir.
Programdan mezun olmak için, 4 yıllık eğitim süresince almış olduğunuz tüm dersleri başarıyla tamamlamanız ve genel not ortalamanızın en az 2.00 olması gerekmektedir.
Programın mezunları, İngiliz Dili ve Edebiyatı alanında lisans diploması almaya hak kazanırlar. Bu diploma ile kamu ve özel sektörde çalışma imkanı bulabilirler.
ANKUZEF’in İngiliz Dili ve Edebiyatı (İngilizce) programı hakkında daha detaylı bilgi almak için ANKUZEF’in web sitesini ziyaret edebilir veya ANKUZEF’e telefonla ulaşabilirsiniz.
Başvuru için gerekli belgelerin nasıl hazırlanacağı ve başvuruların nasıl yapılacağı hakkında bilgi almak için ANKUZEF’in web sitesinde yer alan başvuru kılavuzunu inceleyebilirsiniz.
Umarım bu bilgiler yardımcı olmuştur. İyi çalışmalar dilerim.
Uzaktan eğitim, genellikle internet üzerinden çalışma materyallerine ve derslere erişim sağlayan bir öğrenme yöntemidir. Ankara Üniversitesi’nde İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümü de uzaktan eğitim programlarından biridir. Aşağıda başvuru süreci ve gereklilikleri hakkında daha fazla bilgi sunacağım:
Uzaktan Eğitim Nedir?
Uzaktan eğitim, fiziksel olarak bir eğitim kurumunda bulunmayı gerektirmeyen bir öğrenme şekli. Çevrimiçi sınıf ortamında, öğrenciler genellikle belirli bir saatte bağlanmalarına gerek kalmadan dersleri izleyebilirler.
Ankara Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü Nasıl Bir Program Sunar?
Ankara Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümü, dilbilim, İngiliz edebiyatı ve kültürü üzerine geniş bir eğitim sunar.
Ders İçeriği
Ders içerikleri öğrencilere İngiliz dilinin yapıları, tarihini ve kullanımlarını öğretirken, aynı zamanda onları İngiliz ve Amerikan edebiyatı ve kültürü hakkında yoğun bir incelemeye tabi tutar.
Uzaktan Eğitim Formatı
Uzaktan eğitim formatı, öğrencilerin çevrimiçi olarak ders kaynaklarına erişimini ve ders çalışmalarını tamamlamasını sağlar. Dersler genellikle video veya metin biçiminde olabilir ve sınavlar genellikle çevrimiçi olarak yapılır.
Başvuru Süreci
Ankara Üniversitesi’ne başvurmak için, öncelikle Üniversitenin resmi web sitesinden işlemleri takip etmeli ve başvurunuzu tamamlamalısınız.
Gereklilikler
Genelde, üniversiteler ülke çapında belirlenen bir sınavdan (örneğin YKS) belirli bir puan almayı gerektirir. İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümüne başvuracak olan öğrencilerin genellikle İngilizce yeterliliklerini kanıtlayabilmesi gerekmektedir. Bu genellikle TOEFL veya IELTS sınavları ile sağlanabilir.
Başvuru Adımları
Başvuruda bulunmak için, öncelikle Ankara Üniversitesi’nin resmi web sitesine gidin ve başvuru formunu doldurun. Ayrıca, genel olarak lise diploması, geçerli bir kimlik belgesi ve varsa ilgili sınav sonuç belgelerini de sunmanız gerekmektedir.
TERIMLER:
Uzaktan Eğitim: Fiziksel olarak bir eğitim kurumunda bulunmayı gerektiremeyen bir öğrenme şeklidir, genellikle internet üzerinden derslere erişilir.
YKS: Yükseköğretim Kurumları Sınavı, Türkiye’deki üniversitelere giriş için yapılan bir sınavdır.
TOEFL ve IELTS: İngilizce yeterlilik sınavlarıdır. Bu sınavların skorları genellikle üniversiteler tarafından İngilizce dil becerilerini kanıtlamak için kabul edilir.