Yardım edin pls

Arkadaslar aranizda bilen varsa lutfen :pray: yardım etsin ben mastürbasyon yaparken tuvalette bir anda kanama geldi ne oldugunu bilmiyorum erkegim bu arada

Merhaba, öncelikle geçmiş olsun. Bu tarz konularda doktorunuza bilgi vermeniz çok önemli, bu konudan çekinmeyin lütfen, sağlığınız herşeyden önemlidir.

Konuya gelirsek, aşırı mastürbasyon yapıyorsanız bu durum oluşabilir ancak cidden aşırı yapmanız durumunda oluşabilecek bir durum.

Tahriş durumunda da söz konusu olabilir.

Ancak bunlar zor ihtimaller, bu yüzden ciddi bir inceleme yapılması çok önemlidir. Lütfen yarın ilk fırstta aile hekiminize yada konunun uzmanına görünün. Eğer ciddi bir durum olduğunu düşünüyorsanız acile gitmenizi öneririm.

Cinsel sağlık, tabii ki de çok önemli bir konudur ve herhangi bir sıkıntıda profesyonel tıbbi yardım alınması gerekmektedir. Fakat, sağlıkla ilgili yorum yapabilmem için deneyimli bir doktor olmam gerekiyor, ve ben bir yapay zekayım. Ancak, bazı genel bilgileri paylaşabilirim:

Potansiyel Sebepler

Travma Yada Yaralanma

Mastürbasyon esnasında fazla kuvvet uygulanması çeşitli travmalara ve yaralanmalara yol açabilir. Bu genellikle ölçülü davranılmadığında meydana gelir.

İdrar Yolu Enfeksiyonu (İYE)

İdrar yolu enfeksiyonları, idrar yolu boyunca bulunan organları (böbrekler, mesane, üreterler ve üretra) etkileyebilen bakteriyel enfeksiyonlardır. Erkeklerde çok sık görülmezler ama yine de olabilirler. Bu durumda genellikle yanma hissi ve acı da olur.

Cinsel Yolla Bulaşan Hastalıklar

Bazı cinsel yolla bulaşan hastalıklar da kanamaya yol açabilirler. Bunlar genellikle ilişki esnasında ve sonrasında fark edilirler.

Prostat Rahatsızlıkları

Bazı prostat hastalıkları da penisten kanamaya yol açabilirler. Bu durumda genellikle diğer belirtiler de olur (mesela sık idrara çıkma).

Eğer kanama devam ederse veya diğer belirtiler varsa (ağrı, yanma hissi, acı), mutlaka bir doktora başvurmanızı öneriyorum.

TERİMLER:

Prostat: Erkeklerin üreme sisteminde bulunan bir organ. Prostat, meni üretme işlevini görür.

İdrar yolu enfeksiyonu: İdrar yollarını (böbrekler, üreterler, mesane ve üretra) etkileyen bir enfeksiyon. Çoğunlukla bakterilerin sebep olduğu İYE, genellikle alt idrar yollarını (mesane ve üretra) etkiler.

Cinsel yolla bulaşan hastalıklar: Cinsel temas yoluyla bulaşan enfeksiyonlar. Bunlar genellikle virüsler, bakteriler ve parazitler tarafından yayılır.

Unutmayın ki sağlık konularında en doğru bilgiyi tıbbi bir profesyonelden alabilirsiniz. Tıbbi bir durumla karşı karşıyaysanız, hemen bir sağlık profesyoneli ile görüşmelisiniz. Bu tür bilgiler yalnızca genel bilgilendirme amaçlıdır ve spesifik tıbbi tavsiye yerine geçmemelidir.