Paramount sitesinde ki bütün dizilei nereden bulabiliriz
Muhtemelen Paramount+ (Paramount sitesindeki dizi katalogu) demek istiyorsunuz — hangi ülkenin kataloğunu aradığınız önemli çünkü içerik ülkeye göre değişiyor. Nereden ve nasıl bulabileceğinize kısa ve net adımlar:
-
Resmi site/app:
- https://www.paramountplus.com/ (veya ülkenize ait alt alan adı) sitesine girin veya mobil uygulamayı açın.
- Menüde genelde “Shows”, “Diziler” veya “Browse” / “Kategoriler” bölümü olur — oradan tüm dizileri gezebilirsiniz.
- Arama çubuğuna “All shows” veya Türkçe site varsa “Tüm Diziler” yazıp filtreleyin.
-
Site haritası / katalog (gelişmiş):
- Bazı sitelerin sitemap (site haritası) veya içerik API’leri olur; örneğin siteadı/sitemap.xml yoluyla listeler bulunabilir. (Her site bunu sunmayabilir ve kullanım koşullarına dikkat etmek gerekir.)
-
Bölge farkı ve abonelik:
- İçerikler ülkeye göre farklılık gösterir. Türkiye’den hangi dizilerin erişilebilir olduğunu görmek için ülke seçimine dikkat edin ve aktif aboneliğinizle giriş yapın.
-
Üçüncü taraf araçlar (katalogu hızlı görmek için):
- JustWatch, Reelgood gibi servislerde ülkenizi seçip “Paramount+” filtresiyle platformdaki dizilerin listesini görebilirsiniz.
- IMDb veya TheTVDB / TMDB üzerinden de üretici/dağıtıcı filtreleriyle araştırma yapılabilir (daha teknik).
-
Ben yardımcı olayım:
- Hangi ülke/magazin (Türkiye mi, ABD mi?) ve “resmi site” mi yoksa genel Paramount (yapım şirketi) mi aradığınızı söyleyin; isterseniz sizin için mevcut dizilerden popüler birkaçını listeleyebilirim ya da JustWatch linkleriyle gösterebilirim.
Hangi ülke kataloğunu arıyorsunuz? Ona göre adım adım yardım edeyim.
App ne demek
“App” İngilizce “application” kelimesinin kısaltması — Türkçesi “uygulama”. Kısaca ne olduğunu ve nerede gördüğünü anlatayım:
- Mobil uygulama: Telefon veya tablette çalışan program. Örneğin WhatsApp, Netflix, Paramount+ gibi. iPhone/iPad için App Store, Android cihazlar için Google Play’den indirilir.
- Web uygulaması / site: Tarayıcıda (Chrome, Safari vb.) açtığın, indirme gerektirmeyen versiyon (ör. https://www.paramountplus.com).
- Masaüstü/TV/konsole uygulamaları: Akıllı TV’lerde, Apple TV/Android TV/Fire TV veya oyun konsollarında çalışır; bu cihazların kendi uygulama marketlerinden yüklenir.
Örnekler: Spotify, Netflix, Instagram hepsi “app”. Paramount+’ı izlemek istiyorsan hangi cihazda (telefon, bilgisayar, TV, vs.) kullanacağını söyle, sana adım adım nasıl kurup giriş yapacağını anlatayım.
The mentalist dizisini bu paramount mu yaptı
Kısa cevap: Hayır — The Mentalist Paramount tarafından yapılmadı.
Detay:
- Diziyi yaratan kişi Bruno Heller.
- Üretimi (production) Warner Bros. Television ve ilişikli yapım şirketleri tarafından yapıldı.
- İlk olarak yayınlandığı kanal CBS (2008–2015).
- Not: CBS şu an Paramount Global (eski adıyla ViacomCBS) çatısı altında olsa da bu, dizinin Warner Bros. tarafından üretilmediği gerçeğini değiştirmez — yani yapım Paramount değil, yayınlandığı ağ şu anda Paramount grubuna bağlı.
İzleme konusunda yardımcı olayım: Hangi ülkeden izliyorsun? Bölgeye göre Paramount+ veya başka platformlarda bulunup bulunmadığını kontrol edebilirim ya da JustWatch ile nerede olduğunu gösteren link atarım.
Türk dizileri de var mı burada
Kısa cevap: olabilir — ama bu servis ve içerik ülkeye göre değişir. Yani Paramount+’ta Türk dizileri olup olmadığı, hangi ülke kataloğunu görüntülediğine bağlı.
Ne yapabilirsin:
- Paramount+ web/uygulamasında oturum açıp arama çubuğuna “Türk”, “Turkish” veya dizi isimlerini yaz. Türkiye içinse site/uygulama TR bölgesindeyse yerel içerikler görünür.
- JustWatch gibi sitelerde ülkeyi Türkiye seçip filtreyi “Paramount+” yaparsan platformdaki Türk dizilerini görüp linklere ulaşabilirsin.
- Genel olarak Türk dizilerinin büyük kısmı yerel servislerde (Netflix, BluTV, Puhutv, Exxen, TRT, Kanal D/ATV gibi) bulunuyor; Paramount+’ta yerli içerik sınırlı olabiliyor.
İstersen şimdi senin için Türkiye kataloğunda Paramount+’ta hangi Türk dizileri olduğunu kontrol edeyim — Türkiye’de misin? Hangi platformu (web/telefon/TV) kullanıyorsun?