Bu nedir?
Milwaukee
CE CUK CA
Li-ion
Techtronic Industries
www.milwaukeetool.eu
Winnenden, Germany UK SL7 1HZ, UK
Made in P.R.C.
M18B5
5.0 Ah 4932 4304 83
5INR19/65-2 18V 90Wh Li-ion G29NDBC 221024 6024220
Bu resim, bir Milwaukee marka elektrikli el aletine ait bataryanın etiketi üzerinde yer alan bilgileri göstermektedir. Etiket üzerinde bataryanın modeli (M18B5), kapasitesi (5.0 Ah), voltajı (18V) ve kullanılan teknoloji (Li-ion) gibi teknik detaylar yer almaktadır. Ayrıca, üretici firmaya dair bilgiler ve çeşitli güvenlik ve uyumluluk işaretleri bulunmaktadır.
Quick summary
Milwaukee M18B5 etiketindeki bilgiler bataryanın marka/model (M18B5), kimyasal türü (Li‑ion), nominal voltajı (18 V), kapasitesi (5.0 Ah → 90 Wh), üretici/menşe ve çeşitli üretim/parti/uyumluluk kodlarını gösterir. Etiket; cihaz–pil uyumluluğu, güvenlik/uyumluluk işaretleri ve izlenebilirlik (seri/parti/üretim tarihi) için kullanılır.
Detaylı açıklama (etiketteki bölümlere göre)
- Milwaukee / Techtronic Industries / adres, Made in P.R.C.
- Üretici marka ve TTI (Techtronic Industries) grubuna ait dağıtım/servis adresleri ile üretim ülkesi (Çin). Servis/adres bilgileri garanti, teknik destek ve yasal bildirim içindir.
- CE
- Avrupa Birliği uyumluluk işareti — ürünün AB emniyet/çevre/sağlık gereksinimlerine uygun olduğunu gösterir (Birleşik Krallık için ayrıca UKCA olabilir).[ ^2 ]
- Li‑ion
- Batarya kimyası: Lityum‑iyon hücre (aksiyon ve güvenlik kuralları farklıdır; NiCd/ NiMH değil).
- M18B5
- Ürün/model kodu: Milwaukee M18 platformu için 5.0 Ah (B5 = 5 Ah) batarya paketi. M18, 18 V sınıfını belirtir.
- 5.0 Ah 4932 4304 83
- 5.0 Ah = nominal kapasite (amper‑saat). Ardındaki sayılar muhtemelen iç üretim/parça/seri referanslarıdır; üretici iç kodları veya kalite/serit numaraları olabilir.
- 5INR19/65-2
- Hücre tipi/konfigürasyon bilgisi. “INR” lityum‑nikel‑mangan‑kobalt (NMC) tipinde yuvarlak hücre ailesine işaret eden kısaltma; “19/65” genelde 18×65 mm (18650) tipi hücreleri çağrıştırır (bazı üreticiler kendi kodlamasını kullanır). “5” önden gelen değer paket içindeki hücre konfigürasyonunu veya hücre sayısını/seri/parallel tasarımını gösterebilir. Tam çözümleme için üretici dokümanına bakılmalı.
- 18V 90Wh Li‑ion
- Nominal voltaj 18 V. Enerji: 90 Wh = 18 V × 5.0 Ah (doğrudan matematiksel ilişki). Wh değeri seyahat/enerji karşılaştırması için kullanışlıdır.
- G29NDBC / 221024 / 6024220
- Muhtemel üretim parti/lot/seri numaraları. Örneğin “221024” formunda bir kod varsa bu YYYYMMDD veya YYMMDD şeklinde (2022‑10‑24) üretim/sertifikasyon tarihi olabilir; kesin anlamı yine üretici tarafından tanımlanır.
- Güvenlik uyarı/ikonları (etikette küçük ikonlar olabilir)
- Çöp kutusu üstü çarpı → atık/elektronik pil geri dönüşümü uyarısı. Diğer semboller CE/uyumluluk, sıcaklık uyarıları, vb. olabilir.
Sıkça sorulan/çıkan sorular (Q&A)
- Bu etiket ne işe yarıyor?
- Etiket, kullanıcılara bataryanın temel teknik özelliklerini (voltaj, kapasite, enerji), kimliğini (model/seri), uyumluluk ve üretim bilgisini sağlar; servis/garanti/izlenebilirlik için önemlidir.
- 5.0 Ah ile 90 Wh arasındaki fark nedir?
- Ah (amper‑saat) kapasiteyi, Wh (vat‑saat) ise pilin toplam enerji içeriğini gösterir. Wh = V × Ah (burada 18 V × 5 Ah = 90 Wh).
- “INR” veya “19/65” ne demek?
- INR hücre kimyası/konfigürasyon sınıfıdır (NMC tipi lityum hücreler). “19/65” 19 mm × 65 mm gibi boyutsal kodlama olabilir; 18650 hücreli paketlerde benzer kodlamalar görülür. Üretici kodlamaları farklılık gösterebilir.
- Bu bataryayı başka M18 aletlerde kullanabilir miyim?
- Evet; M18B5 M18 sistemine ait bir pil paketidir ve tipik olarak M18 uyumlu aletlerle çalışır. Ancak aletin güç/şarj gereksinimlerine dikkat edin (özellikle yüksek akım çeken aletlerde uygun sınıf pil önerilir).
- Etiketteki tarih/seri güvenlik riski yaratır mı?
- Hayır; bunlar tipik olarak izlenebilirlik içindir. Ancak üretim tarihi eskiyse pilin zamanla kimyasal ömrü azalmış olabilir — eskimiş piller kapasite kaybeder.
Uyarılar / kısa güvenlik notları
- Bataryayı açmayın veya hücresini sökmeyin; iç hücreler tehlikelidir. Hasarlı bataryayı kullanmayın, şişme, sızıntı, aşırı ısı görülürse imha edin.
- Geri dönüşüm/kullanılmış pil toplama talimatlarına uyun (evsel atığa atmayın).
- Uyumsuz şarj cihazları kullanmayın; orijinal veya uyumlu şarj cihazı tercih edin.
Not — kaynak doğrulama
- Size daha kesin, parçacık‑kod (ör. G29NDBC ya da 5INR19/65-2) açıklamaları ile üretici dökümanlarını gösterebilmem için şu anda web erişimim yok. Eğer isterseniz ben arama yapıp resmi Milwaukee sayfası ve ilgili teknik dökümanlardan doğrudan kaynakları getirip her kodun kesin anlamını doğrulayabilirim.
Yeni tartışma önerileri (arama terimi: “Milwaukee M18B5 batarya üzerindeki etiket bilgileri ne anlama geliyor?”)
Rank 1 — teknik ve en alakalı
Rank 2 — hücre tipi derinlemesine
Rank 3 — uyumluluk/karşılaştırma
Rank 4 — güvenlik ve geri dönüşüm
Sözlük (kısa)
- Li‑ion: Lityum‑iyon pil kimyası (yüksek enerji yoğunluğu, doğru kullanım şart).
- Ah (Amper‑saat): Pilin kapasitesi; belirli akımda ne kadar süre verebileceğini gösterir.
- Wh (Vat‑saat): Pilin toplam enerji içeriği; Wh = V × Ah.
- INR / IMR / ICR: Hücre kimyası/kimyasal türev kısaltmaları (örn. INR = lityum‑nickel mangan oksit tipi hücre serisi).
- 18650: Silindirik hücre boyutu kodu (18 mm çap × 65 mm uzunluk).
- CE: Avrupa uyumluluk işareti.
- Seri/lot/parti numarası: Üretim izlenebilirliği için kullanılan kodlar.
- M18: Milwaukee’nin 18 V alet/pil platformu ismi.
İsterseniz şimdi ben (1) etiketteki G29NDBC / 4932 4304 83 / 221024 gibi spesifik kodların tam üretici anlamlarını resmi dokümanlardan bulup burada kaynaklarla doğrulayabilirim — onay verirseniz web’den kontrol edip kaynak referanslarıyla geri dönerim.
Kaynak (genel okuma/başlangıç için)