Sevgili dostlarım yapmış olduğum bir sitede select kısmının açılır menüsü yani option lar bazen yukarı bazen de aşağı açılıyor bunu sadece aşağı yada sadece yukarı açılmasını nasıl sağlayabilirim
Opsiyonların aşağı yada yukarıya doğru açılmasının bir sebebi olmalı, rastgele oluyor olamaz. Ancak şu yüzden olabilir, tarayıcı çok aşağıdaysa o zaman opsiyonların yukarıda açılması gerekir, çünkü opsiyon aşağıya doğru açılırsa seçenekler görünmeyen kısımda kalır ve kullanıcı dostu olmaz. Tarayıcı çok yukardaysa da aşağıya açılır. Bunu şu şekilde yorumlayabiliriz, açılır menünün görünen ekranda kullanıcı etkileşimi için kalması gerekir ve bunu tarayıcıya göre otomatik yapması gerekir.
Eğer yukarıdaki varyasyonlar dışında bir ihtimal varsa lütfen konuyu detaylandırın, farklı bir açıdan tekrar ele alalım.
Şimdi şöyle select kısmı dışındaki bütün menüler aşşağı doğru açılıyor bende select kısmınında aşşağı doğru açılmasını istiyorum zaten çok fazla option yok siteyi bozucağını sanmıyorum
Bunu iyi anlayabilmemiz icin ornek kodlari ve ornek bahsettiginiz yukari yada asagiya acildigini gosteren ornek site yada resim ekleyebilir misin!
test.tatilimsensin.com sitesinde bulabilirsiniz
Bahsettigin yer konum kismi mi ?
O kısmın height değeri yüzünden yukarı doğru açılıyor, çünkü tarayıcının alt kısmına doğru açıldığında bir bölümü görünmeyen tarafta kalıyor. Bunu çözmenin hileli bir yolu var ama yinede bunu yapmadan önce suanki halinin daha kullanışlı olduğunu belirtmek isterim.
Çözüm: Açılır menü kısmının max-height değerini düşük bir değer olarak girerseniz menü uzun görünmeyeceği için tarayıcıda o açılır menüyü üstde değil altda açacaktır.
Çok sağolun peki bu Max height değerini kaç vermem gereklidir sizce
Ben ornek tarayicimda yaptim, 160 yaptigimda sonuc bu sekilde oluyor, siz kendinize gore en iyi degeri belirleyebilirsiniz:
Son olarak yukarıda bahsettiğim kullanıcı deneyimi ile ilgili sözlerim bu ayarı küçülttüğünüzde etkilenmeyecektir. Gönül rahatlığı ile o kısmın değerini küçültebilirsiniz, yine de tarayıcının kenarlarına çok belirlediğiniz değeri geçecek şekilde yaklaşırsa yine yukarı yada aşağı otomatik kendisi açılacaktır.