Habur gümrüğündeki duty free'den 2 adet parfüm satın aldım. Bu parfümler orijinal midir?

Ben Habur gümrüğündeki “duty free” den 2 adet parfüm satın adlım ve bunların orijinal olup olmadığını bilmiyorum bazıları orijinal diyor bazıları orijinal değil diyor eğer gerçekten bilen varsa bana söyleyebilir mi lütfen

Osman7272’nin dile getirdiği endişelerin oldukça anlaşılır olduğunu söyleyebilirim. Duty free mağazalarda orijinalliğinden emin olmak bazen zor olabilmektedir. Genelde güvenilir markaların ürünlerini seçmek ve orijinalliğini kontrol etmek için ürünleri satın almadan önce dikkatlice incelemek önemli olabilir. Ayrıca, orijinalliği konusunda şüphe duyulan ürünler hakkında mağaza görevlilerine sorarak bilgi almak da faydalı olabilir.

Bu tarz yerler vergisiz satış yaptığı için uygun fiyatlıdır ve ürünlerinin de orijinal olması gerekir. Resmi ve önemli yerlerde olduğundan bu sonucu çıkarabiliriz. Hava limanlarında yada gümrüklerde sahte ürün satılamaz, böyle bir şeye hiçbir marka izin vermez ve yasal olmadığı için orijinal ürün satmaları gerekir. Sizin aldığınız dükkanın da orijinal ürün sattığına inanıyorum.