Göreseli oluşturma

Burdaki gorseli 3d olarak cizmeye calıstım ama hala nesne ile ilgili ne bir fikrim nede oluşturduklarım benziyor bilgiai olanlar yardımcı ola bilirmi

…PERSPEKTİFİNİ
ÇİZİN!
(TOP)
…DRAW THE
PERSPECTIVE!
YAN
(SIDE)
ÖN
(FRONT)
ÖNDEN GÖRÜNÜŞ
(FRONT VIEW)
YANDAN GÖRÜNÜŞ
(SIDE VIEW)
ÜSTTEN GÖRÜNÜŞ
(TOP VIEW)

Bu resim, bir nesnenin farklı bakış açılarından (ön, yan ve üst görünüş) nasıl çizilebileceğini gösteren bir eğitim aracı veya öğretici bir diyagrama benziyor. Görsel, perspektif çizimiyle ilgili bir çalışmanın bir parçası gibi görünüyor ve izleyiciden belirli bir şeyin (muhtemelen bir nesnenin üç boyutlu görüntüsü) perspektifini çizmesini istiyor.

Bir kare çiz, karenin perspektifini çiz. Üstü, sol yanı ve önü görünsün.

Kapali bir kare perspektifini çiz. Üstü, sol yanı ve önü görünsün.

Kapalı bir kare perspektifini çiz. Karenin her kenarında; köşelerden köşelere çizgi olsun ve kenarin her tarafinin ortasindan diger tarafa cizgi yap.. Daha sonra bunu bütün kenarlara uygula ve perspektifini çiz. Üstü, sol yanı ve önü görünsün.

Bunu yapay zeka ile oluşturmaya çalışmak için uğraşmak lazım. Ancak elle yapmak için basit bir hile yapabiliriz. Kare bir kutu bul, kapalı olsun. Her kenarına aynı çizgileri çek ve önüne görünmesini istediğin şekilde koy. Daha sonra göreceğin gibi çizgiler göze farklı gelecektir, uzaklık yakınlık anlamında. Bu şekilde çizmeye çalışırsan doğru perspektifi yakalarsın ve sana da egzersiz olur.

kabaca buradan türemektedir

Şöyle yapalım, noktalı yerleri çizgili alanlardan farklı konumlandıralım. Örnek çizgili yerleri içerde gösterirsek, elimizde birden fazla çıkıntılı bir yüzey olur. Bu durumda bu yüzeyin perspektifini çizmemiz gerekecek. Anladım, ilk bakışta düz bir kenar olduğunu düşündüm. Söylediğin şekilde olacaksa aynı türdeki çizgileri gruplandırarak eşit yükselti ya da eşit alanlar oluşturabiliriz.

Benim aklıma ilk gelen şekilde karenin ortasındaki noktanın yükselti olduğu ve köşelere doğru alçaldığı. Bunu piramit gibi düşünebiliriz.

Ya da noktalı çizgileri piramit oluşturacak şekilde çizeriz ve köşelere doğru uzanan diğer kısımları da düz olarak hesaplarız.

Birkaç mantık daha yürütülebilir bunlar işe yaramazsa.