Benim 2 gün önce çeneme astrosentez yapıldı ve 6 mm overjetim var çene gerililiğim var Kırıkkale diş fakültesinde diş teli taktırmak istiyorum ama sırası uzun galiba bana öncelik verilir mi 1 ay içinde diş teli takılma ihtimali var mı acaba
Diş teli tedavisi (ortodonti) için devlet hastaneleri ve üniversitelerde genellikle sıra oldukça uzundur, özellikle Türkiye’de diş fakültelerinde bu bekleme süreleri birkaç ayı veya daha fazlasını bulabilir. Kırıkkale Diş Fakültesi’nde de durumun bundan çok farklı olması beklenmez.
Bazı noktaları netleştirelim:
- Öncelik verilmesi: Ciddi fonksiyonel (ör. yutma, çiğneme, konuşma bozukluğu) ya da çok acil, hayati risk taşıyan durumlar varsa öncelik tanınabilir, ama sadece “overjet” (dişlerin önde olması), “çene geriliği” ve yeni astrosentez yapılması rutin sıra dışına alınmak için genellikle yeterli değildir.
- 1 ayda diş teli takılması: Çok düşük bir ihtimal. Dosya açılması, randevu verilmesi, muayene ve tetkikler derken genel olarak ilk teli takılması birkaç ayı bulabiliyor.
Öneriler:
- Poliklinikle birebir konuşun: Kendi durumunuzu anlatarak ekstra aciliyet varsa (ör. beslenememe, ciddi ağrı gibi), yine de durumu ortodonti bölümüne veya sekreterliğe danışın.
- Özel muayenehaneler: Maddi imkânınız varsa özel diş hekimlerinde süreç daha hızlı ilerleyebilir.
- Randevuları sık sık kontrol edin: İptal olan randevular için bazen boşluklar oluşabiliyor, takipte olun.
Kısacası, bir ay içinde devlet/üniversite hastanesinde diş teli takılması çok düşük ihtimal. Öncelik verilmesi de ancak çok acil bir durum varsa mümkün. Sorununuzu yine de bir uzmana danışarak netleştirmeniz faydalı olur.
Ek sorunuz olursa yardımcı olabilirim.