-
Yönetim dışarıdakilere önemli ölçüde zararlar görebilen bir olayın gerçekleşmesi durumunda alınan ve prosedürlerden sorumludur.
Bu sorumlulukla ilgili olarak yönetim aşağıdakilerden hangisinden sorumludur?
A) Yönetin uygulamalan
B) Yönetim uygulamaları ve
C) Gizlilik
D) Yönetim hesaplama -
Aşağıdakilerden hangi finansal tabloların denetiminde söz konusu değildir?
A) İşletme yönetiminin finansal tabloları onaylama ve sorumluluğu
B) İşletme yönetiminin finansal tabloları onaylama ve sorumluluğunu genişletme
C) İşletme yönetiminin finansal tabloları onaylama ve denetiminden kaçınma
D) İşletme yönetiminin finansal tabloları onaylama ve sorumluluğundan kaçınma -
Yönetim beyanı dışındaki denetimi yapılabilir örnekleri aşağıdakilerden hangisine sağlanamaz?
A) Analitik usallari
B) Ayrıntılı testler
C) Kurallar ve veri toplama kayıt tesisleri
D) Örneklem büyüklüğü test yöntemi -
Aşağıdaki iftialderpl hangi kanıtın güvenilirliği ile ilgilidir?
A) Güvenilir kanıtın doğruluğu
B) İyi kayıtlanmış kanıtın uygunlundan, bir başka ifade ile iletişim yoluyla yönetimi
C) Çift kayıt kanıtlarının güvenirliği, gerçtlik değerini ölçmek
D) 0enetim standartlarına dayalı, kanıtın kaynlutdan ve doğruluğu -
Aşağıdakilerden hangisi BDS 210 Bagımsız Denetim Sözleşmesinin Şartları Üzerinde Uzlaşma standardına göre bağımsız denetim sözleşmesi şartlan üzerinde uzlaşmanın amacıyla ilgili yanlıştır?
A) Denetim yaptıracak işletmenin bağımsız denetim yaptırma nedenleriyle bağımsız denetçinl sorumlulukları hakkında mutabakata vardıktan sonra yol dan consistence
B) finansal tabloların denetimi litve çerçevesini anlaşılır ve darlanda oldugunu belirlemek
C) Denetim evrakinin denetleme sırasında proje formatına uygun oluşturulması
D) Bu denetimler sırasında toplama bilgi doxümani ve sürecini açıklamak -
BDS 210 Bagımsız Denetim Sözleşmesinin Şartları Üzerinde Uzlaşma standardına göre denetim öncesi yapılacak işlerde dmnumdan hangileri doğrudur?
A) Denetim öncesi islerin yürütülmesi ve ekip tarafından değerlendirilmesi
B) ibnal bilgileri değerlendirmek ve denetimin şekline karar vermek
C) Sözleşmeyi devamlılığını ve suresi hakkında stratejik plana göre mutabakata varmak
D) Devamlılık planlan hazırlanması ve proje bilgileriyle değerlendirilmesi.
Yönetim ve Sorumluluklar
Başlık: Yönetim dışarıdakilere zarar verebilecek olaylar durumunda sorumluluktan hangisinden sorumludur?
Cevap: B) Yönetim uygulamaları ve
Yönetim, işletmenin ve işletme dışındaki tarafların zarar görmesini engellemek amacıyla çeşitli prosedürler uygular ve bu süreçlerin düzgün bir şekilde işlediğinden sorumlu olur. Yönetim uygulamaları, işletme politikalarının belirlenmesi ve uygulanması süreçlerini kapsar. Gizlilik ve hesaplama gibi diğer seçenekler belirli alanlarla sınırlıdır, bu nedenle yönetimin geniş kapsamlı sorumluluklarıyla uyuşmazlar.
Diğer Seçenekler:
- A) Yönetin uygulamaları: Bu, daha geniş bir perspektif yerine belirli uygulamaları ifade eder.
- C) Gizlilik: Yönetim sorumluluklarının sadece bir kısmını kapsar.
- D) Yönetim hesaplama: Belirli bir teknik süreç olup, yönetim sorumluluklarının tamamını kapsamaz.
Finansal Tablolar Denetimi
Başlık: Aşağıdakilerden hangisi finansal tabloların denetiminde söz konusu değildir?
Cevap: D) İşletme yönetiminin finansal tabloları onaylama ve sorumluluğundan kaçınma
Finansal tabloların denetimi, işletme yönetimi tarafından onaylanır ve yönetim bu tablolardan sorumludur. Sorumluluktan kaçınma, yönetim ve denetim sürecinin temel prensipleri ile çelişir.
Diğer Seçenekler:
- A) İşletme yönetiminin finansal tabloları onaylama ve sorumluluğu: Bu, standart bir prosedürdür.
- B) İşletme yönetiminin finansal tabloları onaylama ve sorumluluğunu genişletme: Procesin derinlemesine yapılmasında sorumluluk alanı genişleyebilir.
- C) İşletme yönetiminin finansal tabloları onaylama ve denetiminden kaçınma: Kaçınma yerine, yönetimin onaylaması ve denetim sürecine dahil olması gereklidir.
Denetim Prosedürleri
Başlık: Yönetim beyanı dışındaki denetimi yapılabilir örnekleri aşağıdakilerden hangisine sağlanamaz?
Cevap: C) Kurallar ve veri toplama kayıt tesisleri
Kurallar ve veri toplama kayıt tesisleri, belirli standart ve prosedürlerle sınırlıdır ve yönetim beyanı dışındaki denetim işlemleri için doğrudan uygulanamaz.
Diğer Seçenekler:
- A) Analitik usuller: Denetim sırasında yaygın olarak kullanılır.
- B) Ayrıntılı testler: Denetim sürecinin temel parçalarından biridir.
- D) Örneklem büyüklüğü test yöntemi: Denetimde kullanılır ve uygun kontrollere yöneliktir.
Kanıt Güvenirliği
Başlık: Aşağıdaki ifadelerden hangisi kanıtın güvenilirliği ile ilgilidir?
Cevap: D) Denetim standartlarına dayalı, kanıtın kaynağından ve doğruluğu
Kanıtın güvenilirliği, denetim standartları ve kaynağın doğruluğu ile doğrudan ilgilidir. Bu nedenle, yönetim ve denetim sürecinde en kritik unsurlardan biridir.
Diğer Seçenekler:
- A) Güvenilir kanıtın doğruluğu: Doğruluk, güvenilirlikle birlikte anlam kazanır.
- B) İyi kayıtlanmış kanıtın uygunluğundan, bir başka ifade ile iletişim yoluyla yönetimi: Uygunluk ve iletişim önemlidir, ancak güvenilirlik için yeterli değildir.
- C) Çift kayıt kanıtlarının güvenirliği, gerçeklik değerini ölçmek: Çift kayıt önemlidir, ancak genel güvenilirlik için yeterli değildir.
BDS 210 Bağımsız Denetim Sözleşmesi Şartları
Başlık: Bağımsız denetim yaptırma amacıyla mutabakat yanlış olan madde?
Cevap: C) Denetim evrakının denetleme sırasında proje formatına uygun oluşturulması
Bağımsız denetim sözleşmesi şartlarına uygun olma, proje formatından ziyade genel kapsam ve doğruluk üzerine odaklanmalıdır.
Diğer Seçenekler:
- A) Denetim yaptıracak işletmenin bağımsız denetim yaptırma nedenleriyle bağımsız denetçinin sorumlulukları hakkında mutabakata vardıktan sonra: Temel bir ilkedir.
- B) Finansal tabloların denetimi ilkelerini anlamak ve daralmak: Standart prosedüre uygundur.
- D) Bu denetimler sırasında toplantı bilgi dokümanı ve sürecini açıklamak: Denetim sürecinin bir parçasıdır.
Başlık: BDS 210 Bağımsız Denetim Sözleşmesinin Şartları Üzerinde Uzlaşma standardına göre denetim öncesi yapılacak işlerde doğru olanlar?
Cevap: A) Denetim öncesi işlerin yürütülmesi ve ekip tarafından değerlendirilmesi
Bu aşamada, denetim öncesi işlemlerin yönetimi ve değerlendirilmesi, denetim sürecinin planlanmasında kritik bir adımdır.
Diğer Seçenekler:
- B) Finansal bilgileri değerlendirmek ve denetimin şekline karar vermek: Gerekli ancak sadece denetim öncesi değil, denetim sürecinin genel aşamalarındandır.
- C) Sözleşmeyi devamlılığını ve süresi hakkında stratejik plana göre mutabakata varmak: Detaylı ve spesifik süreç gerektirir.
- D) Devamlılık planlan hazırlaması ve proje bilgileriyle değerlendirilmesi: Denetimden öte, işletmenin genel strateji planlarının bir parçasıdır.
TERİMLER:
Gizlilik: Bilginin yetkisiz kişilerin elde etmesini önleme.
Analitik usuller: Finansal ve finansal olmayan verilerin analizi.
Örneklem büyüklüğü test yöntemi: Denetim sırasında örneklerin büyüklüğünü belirleme yöntemi.
Denetim standartları: Denetim işlemlerinin uygunluğunu ve güvenilirliğini sağlamak amacıyla belirlenen kurallar.