Üstün zekalıların uyum sorununa dönüşmemesi için nelere dikkat edilmelidir?

Üstün zekalıların uyum sorununa dönüşmemesi için nelere dikkat edilmelidir?

O a. Erken tanılanmasına
O b. Aynı zeka düzeyindekilerle birlikte olmasına,
O c. Öğretmenin anlayışlı olmasına
O d. Uygun eğitim ortamının sağlanmasına
O e. Akranlarıyla birlikte olmasına

Genel açıklama: Görsel, üstün zekalı öğrencilerin uyum sorunları yaşamamaları için hangi koşullara dikkat edilmesi gerektiğini sorgulayan çoktan seçmeli bir eğitim sorusunu içermektedir.

Kısa ve net cevap:
Üstün zekalıların uyum sorununun ortaya çıkmaması için tüm şıklarda yazan maddelere dikkat edilmelidir. Bu maddelerin hepsi birden üst düzey uyum için gereklidir.

Detaylı Açıklama

Soruda üstün zekalı çocukların uyum sorunu yaşamaması için nelere dikkat edilmesi gerektiği soruluyor. Şıklar:

• a. Erken tanılanmasına
  • b. Aynı zeka düzeyindekilerle birlikte olmasına
  • c. Öğretmenin anlayışlı olmasına
  • d. Uygun eğitim ortamının sağlanmasına
  • e. Akranlarıyla birlikte olmasına

Bu maddelerin hepsi, üstün zekalı çocukların uyum sorununu yaşamaması ve sağlıklı gelişimi için önemlidir. Yani tek bir doğru yok; hepsi dikkate alınmalıdır.

Neden?

• Erken tanılama, özel ihtiyaçların erken fark edilmesini ve uygun desteğin baştan sağlanmasını sağlar.
  • Aynı zeka düzeyindekilerle bir arada olmak, çocuğun kendini yalnız hissetmemesini ve sosyal gelişimini olumlu etkiler.
  • Öğretmenin anlayışlı olması, çocukların ruhsal ve duygusal desteğe ulaşabilmesi için gereklidir.
  • Uygun eğitim ortamı, potansiyellerinin ortaya çıkması ve fazla sıkılmamaları için gereklidir.
  • Akranlarıyla birlikte olmak ise sosyal uyum ve grup dinamikleri açısından şarttır.

Yanlış seçenek yok mu?

• Hayır, tüm şıklar doğrudur ve bir bütün olarak ele alınması gerekir.

TERİMLER:

Erken tanılama: Bir sorunun veya özel durumun olabildiğince erken dönemde tespit edilmesi.
Akran: Yaşıt veya benzer gelişim düzeyinde olan çocuk.

Kaynak: