Matematik Soru Çözme Uygulaması Nedir?

Matematik soru çözme uygulaması

Kısa ve net: Ne istiyorsunuz — hazır bir uygulama önerisi mi, yoksa kendi “matematik soru çözme” uygulamanızı nasıl geliştireceğinize dair rehber ve örnek kod mu? Hangi platform (mobil / web) ve hangi özellikler (kamera ile çözüm, adım adım çözümler, cebir/sınav düzeyi vs.) olsun?

Hızlı yönlendirme ve seçenekler:

1. Hazır uygulamalar (hemen kullanmak için)
  • Photomath, Microsoft Math Solver, Wolfram|Alpha, Symbolab, Cymath — fotoğrafla veya yazarak çözümler ve adım adım açıklamalar sunarlar.
  1. Kendi uygulamanızı geliştirmek isterseniz — MVP (minimum uygulanabilir ürün) önerisi
  • Temel özellikler: soru girişi (klavye), fotoğrafla giriş (kamera), problem türü tanıma (denklem, integral, türev, geometri vb.), adım adım çözüm, LaTeX ile gösterim.
  • Önerilen bileşenler:
    • Görüntü → metin (OCR): Mathpix (ücretli, yüksek doğruluk) veya Google ML Kit / Tesseract (ücretsiz, ek ön işlem gerekebilir).
    • Matematik yorumlama/hesaplama: SymPy (Python), MathJS (Node), veya Wolfram API (ücretli ama güçlü).
    • Adım adım çözüm: SymPy sınırlı adım desteği; tam adımlar için Wolfram API veya kendi kural tabanınızı yazmanız gerekebilir.
    • Sunum: LaTeX gösterimi için MathJax veya KaTeX.
    • Backend: Python (Flask/Django) + SymPy önerilir; mobil için Flutter veya React Native ile frontend.
    • Ek: kullanıcı doğrulama, geçmiş/yorumlar, çevrimdışı destek (gelişmiş).
  1. Basit teknik yol haritası (MVP — ~haftalar/aylar ölçeğinde)
    1. Hafta: Temel UI + klavyeden denklem girme + SymPy ile çözüm gösterme.
  • 2–3. Hafta: LaTeX çıktısı + MathJax entegrasyonu.
  • 4–6. Hafta: Kamera/OCR entegrasyonu ve ön işlem (görüntü temizleme).
  • Sonraki aşama: Adım adım mantığını iyileştirme, daha fazla konu (fonksiyon, limit, integral), teste alma.
  1. Hızlı örnek isterseniz
  • Denklem çözümü için Python + SymPy örneği, veya OCR sonrası metin işleme akışı için örnek kod gönderebilirim.

Ne yapmamı istersiniz? (Örneğin: “Hazır uygulama öner” / “Flutter ile mobil app geliştirmenin adımlarını detayla” / “SymPy ile örnek kod göster”)