16e cihazım ilk aldığımdan beri ısınıyordu,cihazı aldıkdan 3 4 gün sonra bir apk dosya indirdim,dün ise ısınmaya katlanamayıp(anormal ısınıyo)mağazaya telefonumu verdim ve bana 0 cihaz vereceklerini söylediler.Benim aklımdaki soru ise apk dosyasına ısınmayı bağlarlar mı.Yani reddedilir miyim?
Zannetmiyorum ki ona bağlarlar, kaldı ki yeni vereceklerini söylemişler o kadar detaya bakmazlar ve sen o zamana kadar telefonunu alırsın. Donanımsal bir sorundur, kaldı ki apk dosyasından olsa bile bunun sebebi yazılım hatalarıdır ve bu da yine o firmayı ilgilendirir.
iPhone Garanti Durumunda APK Yüklemesi ve Isınma Problemi
iPhone Isınma Problemleri
Isınma sorunları, genellikle cihazın donanım ya da yazılımıyla ilgili bir problemin sonucu olarak ortaya çıkar. iPhone gibi cihazlarda ısınmanın birçok sebebi olabilir ve bunlar arasında donanımsal sorunlar, yazılımsal hatalar, yüksek CPU kullanımı gibi durumlar yer alır.
Garantide APK Yüklemesinin Etkisi
iPhone gibi Apple cihazları iOS işletim sistemi kullanır ve bu sistem APK dosyalarını desteklemez. APK dosyaları, Android işletim sistemine özgüdür ve iOS’ta varsayılan olarak çalışmazlar. Bu nedenle, cihazınıza APK dosyası yükleyip yüklemediğiniz Apple servisleri tarafından genellikle göz ardı edilir, çünkü bu tür dosyaları yükleme imkanı yoktur. Ancak, jailbreak veya benzeri yöntemlerle cihaza müdahale edildi ise bu durum dikkate alınabilir.
Garanti Durumunun Değerlendirilmesi
Cihazınızın garanti kapsamında değerlendirilmesi için Apple yetkili servisi yapılan müdahale ve ısınma probleminin arasındaki bağlantıyı inceleyecektir. Eğer cihazınızda bir donanımsal hata tespit edilirse genellikle garanti kapsamında değerlendirilir. Ancak, cihazınıza jailbreak yaparak sistem müdahalesinde bulunulduysa bu durum garanti kapsamı dışında kalabilir.
Sonuç
APK dosyasından kaynaklanan bir ısınma sorunu nedeniyle cihazınızın garanti dışı bırakılması olasılığı düşüktür. Çünkü iOS, APK dosyalarını çalıştırmaz. Ancak üçüncü taraf uygulamalar ya da sistem müdahaleleri (jailbreak gibi) garanti durumunuzu etkileyebilir. Cihazınıza Apple Yetkili Servisi tarafından yapılan değerlendirme sonucunda donanımsal bir sorun tespit edilirse genellikle 0 ürünle değişimi yapılır.
TERİMLER:
APK: Android işletim sistemi için hazırlanmış uygulama dosyalarının uzantısıdır.
iOS: Apple’ın iPhone, iPad ve iPod Touch cihazları için geliştirdiği mobil işletim sistemidir.
Jailbreak: iOS cihazlarına sağlanan kısıtlamaları kaldırmak için yapılan bir tür işlem. Bu işlem cihazınızın bütünlüğünü etkileyebilir ve garanti dışı kalmasına neden olabilir.