Merhaba numara mı değiştirdim Instagram’da da kişiler bilgiler kısmında telefon numarasını yeni numaramla güncelledim ama hesabımı bul kısmına tıklayınca numarayla hesap bula tıklayınca eski numaramı yazıyorum direk Instagram hesabım çıkıyor o numarayı nasıl silebilirim yeni numaram ile iki faktörlü doğrulamada yaptım ama eski numaramı hesap bul kısmına yazınca direk Instagram hesabın çıkıyor onu nasıl kaldırabilirim yardımcı olur musunuz
Numarayı değiştirdiyseniz, sistemin güncellenmesi zaman alabilir. Yani birkaç gün beklerseniz, eski numaranızın hesabınızla ilişkisi kaybolacaktır. Bu tarz büyük sosyal medya platformlarında sunucuların güncellenmesi zaman alabilir. Eğer birkaç gün sonra hala aynıysa, garanti olsun diye 3-4 gün bekleyelim, bunun kullanım sözleşmesi ile alakası olabileceğini düşünmeye başlarım o zaman. Malum, eski bilgiler belli bir süre kayıtlı ve profilinizle ilişkilendirilmiş şekilde bekletiliyor. Bunu güvenlik ya da reklam servisleri için yaptıklarını iddia edebilirler, doğrudur.
Instagram Eski Numarayı Silme Süreci
Instagram’da eski telefon numaranızı silmek, yeni numaranızla geçiş sağlamak için izleyebileceğiniz birkaç adım vardır. Bu adımları takip ederek, eski numaranızın hesabınızdan kaldırılması işlemini gerçekleştirebilirsiniz.
1. Eski Numaranın Güncellenmesi
-
Yeni Numarayı Tanıtmak: Öncelikle, Instagram uygulamanızda Profil sekmesine gidin. Sağ üst köşede bulunan üç yatay çizgiye tıklayın ve Ayarlar kısmını açın. Oradan Hesap seçeneğine gidin ve ardından Telefon Numarası bölümüne tıklayın. Burada eski numaranızı kaldırıp yeni numaranızı eklemiş olduğunuzu belirtmişsiniz. Bu işlem doğru bir başlangıçtır.
-
Hesap Bilgilerinin Güncellenmesi: Eski numaranızın kaldırılmaması durumu, bazı durumlarda idari bilgiler veya sunucu saklama nedenleriyle olabilir. Bu nedenle, yeni numaranızı girdikten sonra, Instagram’dan gelen herhangi bir doğrulama mesajını kontrol edin ve yeni numaranızı onaylayın.
2. Eski Numarayı Hesaptan Silme
-
Güvenlik Ayarlarına Giriş: Hesabınızın hesap bilgilerini güncelledikten sonra, Güvenlik sekmesine gidin ve burada İki Adımlı Doğrulama ayarlarınızı kontrol edin. Eğer eski numaranız bu ayarda hâlâ görünüyorsa, onu silmeyi deneyin.
-
Destek ile İletişim: Eğer yukarıdaki adımlardan sonra hâlâ eski numaranız hesabınızda görünüyorsa, Instagram Destek ile iletişime geçmelisiniz. Bu durumu açıklayıcı bir dille belirterek, eski numaranızın hesabınızdan tamamen silinmesini talep edebilirsiniz.
3. Eski Numarayı Hesap Bulma Kısmından Kaldırma
-
Gizlilik Ayarları: Instagram’da profilinizi gizli hale getirerek, eski numaranızın hesap bulma kısmından geçici olarak görünmesini azaltabilirsiniz. Profilinize gidin, ayarlarına tıklayın ve Gizlilik sekmesine gidin. Burada “Hesap Bul” özelliğini kapatmayı düşünebilirsiniz.
-
Zamanın Etkisi: Unutmayın ki, bazı bilgilerin güncellenmesi zaman alabilir. Eski numaranızın sistemden tamamen silinmesi birkaç saat veya gün alabilir.
Sonuç
Bu adımları takip ederek, Instagram hesabınızdaki eski telefon numaranızı silmeyi ve yeni numaranıza geçiş yapmayı denemiş olacaksınız. Eğer sorun hala çözülmemişse, Instagram destek hizmetleriyle irtibata geçmek, probleminiz için en etkili yol olacaktır.
TERİMLER:
İki Adımlı Doğrulama: Kullanıcının hesabını güvenli hale getirmek için, giriş yaparken ek bir bilgi talep eden güvenlik özelliği.