Gerçek anlam nedir?

Gerçek anlam mexm

Net cevap (kısa):
Sanırım yazım hatası var — muhtemelen “Gerçek anlamı neymiş?” demek istedin. Hangi kelimenin veya ifadenin gerçek anlamını öğrenmek istediğini belirtir misin?

Cevap

Gönderin “Gerçek anlam mexm” şeklinde; buradaki “mexm” büyük olasılıkla yazım hatası. Eğer hedefin bir kelimenin gerçek anlamını sormaksa, o kelimeyi doğru yazarsan hemen açıklarım.

Olası senaryolar ve ne yapmalısın

• Eğer demek istediğin “Gerçek anlamı neymiş?” ise: mesajını bu şekilde düzelt ve hangi kelime/terim olduğunu ekle.
  • Eğer gerçekten sormak istediğin kelime “mexm” ise: o kelimenin bağlamını (cümle veya nerede gördüğün) yaz; çünkü tek başına “mexm” yaygın bir Türkçe kelime değil ve farklı dillerde ya da internet argosunda anlamı olabilir.
  • Eğer bilgisayar/teknolojiyle ilgili bir terim (etiketinde “kompiter” var) soruyorsan, terimin geçtiği kod, cümle veya ekran görüntüsünü paylaşırsan daha net yardımcı olurum.

Örnek düzeltme mesajı (kısa)

“Gerçek anlamı neymiş? ‘X’ kelimesinin gerçek anlamını öğrenmek istiyorum.”
(Örnek: “Gerçek anlamı neymiş? ‘kernel’ kelimesinin gerçek anlamını öğrenmek istiyorum.”)

Hızlı yardım istiyorsan şunu yaz:

• Kelime/ifade:
  • Nerede gördün (site, metin, sohbet):
  • Cümlenin tamamı (varsa):

TERİMLER:

typo: Yazım hatası; bir kelimenin yanlış veya eksik yazılması durumu.
bağlam: Bir kelimenin veya ifadenin kullanıldığı cümle veya ortam; anlamı belirlemede önemli olan çevre bilgisi.

İstersen şimdi hangi kelimeyi sormak istediğini yaz — ben hemen açıklarım.

Gerçek anlam bir kelimenin aklımıza gelen ilk anlamı yani mecazı veya terimi değil

1 Beğeni