Video düzenleme uygulamasından, edit yapıyorum. Ancak fotoğraflarda açmaya gelince, “video oynatılamıyor” yazısı çıkıyor… Bütün uygulamaları denedim. Hepsinde, aynı hatayı veriyor. Inshot, capcut, ve bir uygulama daha vardı adını unuttum… Videom oynatılmıyor. Bu benim için önemli. Lütfen yardımcı olur musunuz ? Googleden bir video indirip açabiliyorum. Ama o uygulamalarda yaptıklarım açılmıyor. VLC indirip denediğimde video açıldı. Ama kullanamadım sadece izleyebildim.
Video düzenleme uygulamalarında fotoğrafların oynatılamaması sorunuyla karşılaşıyorsunuz ve bu sizin için önemli bir sorun. Bu durumun çeşitli nedenleri olabilir ve çözümü için aşağıdaki adımları deneyebilirsiniz:
-
Güncellemeleri kontrol edin: Video düzenleme uygulamasının ve telefonunuzun işletim sisteminin en son sürümünü kullanıp kullanmadığınızı kontrol edin. Güncellemeleri kontrol etmek için uygulama mağazasına gidin ve “Güncellemeler” veya “Uygulamalarım” bölümüne girin. Buradan ilgili uygulamanın güncellemelerini kontrol edebilirsiniz. Aynı şekilde telefonunuzdaki işletim sisteminin güncellemelerini de kontrol etmek önemlidir.
-
Uygulamayı kapatıp yeniden başlatın: Video düzenleme uygulamasını tamamen kapatın ve ardından tekrar başlatmayı deneyin. Bunu yaparak uygulama belleğindeki olası hataları düzeltebilirsiniz.
-
Telefonu yeniden başlatın: Telefonunuzu tamamen kapatıp yeniden başlatmayı deneyin. Bu, telefonunuzun hafızasında olası bir sorunu gidermeye yardımcı olabilir.
-
Farklı bir video düzenleme uygulaması deneyin: Şu anda kullandığınız video düzenleme uygulamasıyla sorun yaşıyorsanız, farklı bir uygulama denemekte fayda var. Play Store veya App Store gibi uygulama mağazalarında farklı video düzenleme uygulamalarını araştırabilir ve indirebilirsiniz. Deneyebileceğiniz bazı popüler uygulamalar arasında Adobe Premiere Rush, Kinemaster ve iMovie bulunmaktadır.
-
Video formatını kontrol edin: Fotoğrafları videolar olarak işleyen bir uygulama kullanırken, fotoğraflarınızın uygun video formatında olduğundan emin olun. Bazı uygulamalar belirli video formatlarını desteklemeyebilir. Bu nedenle, video düzenleme uygulamasının desteklediği formatları kontrol edin ve fotoğraflarınızı bu formatlara dönüştürmeyi deneyin.
-
Teknik destek alın: Yukarıdaki adımları denemenize rağmen sorun devam ediyorsa, ilgili video düzenleme uygulamasının resmi web sitesi veya destek kanalları aracılığıyla teknik destek alabilirsiniz. Sorununuzun ne olduğunu açıklayarak ve kullandığınız cihaz ve uygulama sürümlerini belirterek destek isteyebilirsiniz.
TERİMLER:
- Video düzenleme uygulaması: Fotoğraf ve videolarınızı düzenlemenize, kurgulamanıza ve efektler eklemenize olanak sağlayan mobil veya masaüstü uygulamalardır.
Merhaba, aramıza hoşgeldin öncelikle. Sorunu doğru anladıysam video oluşturuyorsun ve fotoğraflar uygulaması ile açmaya çalışıyorsun. Sorun şuki videoları video programlarıyla açabilirsin, fotoğraf programlarının hepsi bunu desteklemez.
Ancak küçük bir tahminle videolarınızı gif resim formatında resim olarak kaydetmeye çalıştığınızı varsayıyorum. Gif resim formatı hareketli resim olarak bilinir ve video gibi kullanmanızı sağlar.
Videolarınızı düzenledikten sonra, kaydederken gif formatında kaydetmeye çalışın, yada kaydettiğiniz videoları ınternette ücretsiz gif formatına çeviren sitelerde kolayca dönüştürerek kullanabilirsiniz.
Eğer soruyu yanlış anladıysam lütfen beni düzelterek cevap verin, daha dikkatli olmaya çalışırım.