Uzaktan egitim nasıl - Ankara Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümü

Ankara Üniversitesi’nde uzaktan İngiliz Dili ve Edebiyatı okumak için öncelikle YÖK’ün belirlediği şartları taşımanız gerekiyor. Bu şartlar şunlardır:

• Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak
  • Lise veya dengi bir okuldan mezun olmak
  • ÖSYM tarafından yapılan YKS sınavında yeterli puanı almak

Bu şartları taşımanız durumunda, Ankara Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi’nin (ANKUZEF) web sitesinden başvuru yapabilirsiniz. Başvuru için gerekli belgeler şunlardır:

• Lise veya dengi okul diploması veya geçici mezuniyet belgesi
  • ÖSYM sonuç belgesi
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • 2 adet vesikalık fotoğraf

Başvurularınızı ANKUZEF’in web sitesinden online olarak veya posta yoluyla yapabilirsiniz.

Başvuruların değerlendirmesi, YÖK tarafından belirlenen puanlama sistemiyle yapılır. Puanlama sonucunda yeterli puanı alanlar programa kabul edilir.

ANKUZEF’in İngiliz Dili ve Edebiyatı (İngilizce) programında eğitim dili İngilizcedir. Bu nedenle, programın gerektirdiği düzeyde İngilizce bilgisine sahip olmanız gerekmektedir.

Programın eğitim süresi 4 yıldır. Eğitim, uzaktan öğretim yöntemiyle yapılır.

Programın dersleri, ANKUZEF’in web sitesi üzerinden sunulan videolar, metinler, ödevler ve sınavlar aracılığıyla işlenir.

Programdan mezun olmak için, 4 yıllık eğitim süresince almış olduğunuz tüm dersleri başarıyla tamamlamanız ve genel not ortalamanızın en az 2.00 olması gerekmektedir.

Programın mezunları, İngiliz Dili ve Edebiyatı alanında lisans diploması almaya hak kazanırlar. Bu diploma ile kamu ve özel sektörde çalışma imkanı bulabilirler.

ANKUZEF’in İngiliz Dili ve Edebiyatı (İngilizce) programı hakkında daha detaylı bilgi almak için ANKUZEF’in web sitesini ziyaret edebilir veya ANKUZEF’e telefonla ulaşabilirsiniz.

Başvuru için gerekli belgelerin nasıl hazırlanacağı ve başvuruların nasıl yapılacağı hakkında bilgi almak için ANKUZEF’in web sitesinde yer alan başvuru kılavuzunu inceleyebilirsiniz.

Umarım bu bilgiler yardımcı olmuştur. İyi çalışmalar dilerim.