Hangi işletim sistemi üzerinde çalıştığınız ve hangi programın hangi portları kullandığı konusunda hangi bilgileriniz mevcut?
Genellikle bir sunucunun hangi portlardan haberleştiğini öğrenmek için, işletim sisteminin içinde yer alan bir ağ yazılımı kullanılabilir.
Örneğin, Linux işletim sistemleri için “netstat” komutu kullanılabilir. Bu komut, açık olan bağlantıların listesini gösterir ve hangi portlar üzerinden iletişim kurulduğunu gösterir.
Windows işletim sistemleri için de benzer bir komut olan “netstat” kullanılabilir. Bu komut da açık olan bağlantıları gösterir ve hangi portlar üzerinden iletişim kurulduğunu gösterir.
Hangi programın hangi portları kullandığı konusunda ise genellikle program belgelerinde veya yardım dosyalarında bilgi yer alır. Ayrıca bazı durumlarda, program ayarlarından hangi portları kullandığı değiştirilebilir veya belirlenebilir.
İlgili konular
Konu | Yanıtlar | Görüntüleme | Aktivite | |
---|---|---|---|---|
Hangi tür bilgi işlem işlemleri işletim sistemleri tarafından yönetilir? | 2 | 292 | Kasım 15, 2023 | |
Ubuntu sunucu yönetiminde kullanılan temel komutlar nelerdir? | 0 | 86 | Ekim 30, 2023 | |
Linux işletim sistemi nasıl kullanılır? | 1 | 138 | Ekim 21, 2023 | |
Bilgi İşlem departmanında hangi yazılım araçları yaygın olarak kullanılır? | 2 | 1436 | Kasım 15, 2023 | |
Delphi ile port kullanımı nasıl yapılır? Delphi ile port kullanımında nelere dikkat etmeliyiz? | 1 | 150 | Ağustos 12, 2023 | |
İşletim sistemi ne işe yarar ve nasıl çalışır? | 1 | 256 | Ağustos 3, 2023 | |
Bilgisayar ağları nasıl kurulur ve nasıl yönetilirler? | 2 | 359 | Aralık 30, 2023 | |
İşletim sistemleri hangi yazılım ve donanım bileşenlerini yönetir? | 0 | 98 | Eylül 1, 2023 | |
İki bilgisayar arasında cross bağlantı nasıl kurulur? | 1 | 583 | Kasım 18, 2023 | |
Bir sunucuda güvenliği nasıl sağlayabiliriz? | 0 | 136 | Nisan 23, 2023 |